Micro Matic logo
Logg inn

FAQ komfyrvakt

Spørsmål: Hvorfor piper komfyrvakten?

Komfyrvakten er et sikkerhetsprodukt. For at den skal fungere optimalt og slå ut på riktig tidspunkt, er det avgjørende at den er korrekt plassert, og at den er innstilt på riktig følsomhetsnivå. Vær obs på at feil montering eller innstilling kan føre til at komfyrvakten varsler for ofte, eller for sjelden.

Komfyrvakten varsler med ulike alarmsignaler i form av "pip, ring/brum" ved faretruende høye temperaturer, eller dersom det er et problem med produktet.

Lytt til komfyrvakten din!

Det er viktig å lytte til hva komfyrvakten "forteller" deg, og finne ut hva det betyr, slik at du kan gjøre tiltakene som kreves. Strenge krav i NEK EN50615 fører eksempelvis til at komfyrvakter som har en sensor som er tom for batteri, kobler ut strømmen til komfyr/platetopp.

Dette gjør du hvis komfyrvakten piper

  • Avklar situasjonen dersom alarmen skyldes høye temperaturer på kokeplaten
  • Merk deg alarmsignalet
  • Velg ditt produkt i oversikten under, og følg tiltak som er beskrevet i alarmoversikten. Om nødvendig, bytt batteri eller sensor som beskrevet
  • Dersom du fortsatt har problemer, kontakt din forhandler/elektriker

Velg din komfyrvaktmodell:

MicroSense og MicroSense PP

MicroSense kjenner du igjen på den slanke sensoren. Sensoren forekommer i fargene alu, hvit eller sort, og er merket SE1010 / SE1011 / SE1012 på undersiden.

Gå til alarmoversikt MicroSense

SE1000

Komfyrvakt SE1000 - tidligere forhandlet av Scandinavian Electric (produsert av Innohome)

Gå til alarmoversikt for SE1000

SE1000 / SE1000 PP

Komfyrvakt SE1000PP - tidligere forhandlet av Scandinavian Electric (produsert av Innohome)

Gå til alarmoversikt for SE1000PP

SE-SGK300

SE-SGK300 kjennetegnes ved at den 5-polede pluggen mellom styringsenheten og komfyrstikkontakten er blå. Sensoren festes med magnet på en spesiell montasjebrakett.

Styringsenheten er merket VERSJON 2014-X
Sensoren er merket Innohome SG300

Gå til alarmoversikt for SE-SGK300

SE11

SE11 kjennetegnes ved at den 5-polede pluggen mellom styringsenheten og komfyrstikkontakten er hvit. Sensoren festes med magnet direkte på en metallisk overflate (ingen montasjebrakett).

Styringsenheten er merket VERSJON 2011-X eller 2012-X

Gå til alarmoversikt for SE11

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.