Micro Matic logo

Krav til komfyrvakt

Er det påbudt med komfyrvakt?

Siden 2010 har det vært et krav i installasjonsnormen NEK 400 at det skal installeres fast montert komfyrvakt i alle nye elektriske anlegg på kjøkken. De samme reglene gjelder også dersom det legges opp ny kurs til komfyr i eldre boliger eller fritidsboliger.

Komfyren er en stor kilde til brann i hjemmet, og det er sterkt anbefalt å installere komfyrvakt også i eldre kjøkken som ikke omfattes av kravene.

Slik testes komfyrvakten

For å sikre god kvalitet, er det utarbeidet en internasjonal standard for komfyrvakter, NEK EN 50615, men det stilles ingen offentlige krav til hvem som skal verifisere at komfyrvakten oppfyller standarden. Derfor har Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd (FG) utarbeidet en egen godkjenning, med krav om at en uavhengig part skal ha gjennomgått all testdokumentasjon og sikre at enheten har bestått de påkrevde tester.

Komfyrvaktene fra Micro Matic er utarbeidet i henhold til standarden NEK EN5016, og godkjent av FG.

fg-godkjenning_TB167.jpg

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.