Micro Matic logo

Next Generation DALI

DALI tilstedeværelsessensorer og bevegelsessensorer har alle funksjoner innebygget, og er ekte "all-in-one" adresserbare sensorer som kan styre inntil 64 DALI-enheter.

Sensorene er forhåndsprogrammert og kan benyttes rett fra esken, eller du kan endre innstillingene enkelt med fjernkontrollen. Sensorene har markedsledende deteksjon på inntil 800m2 som kan utvides med inntil 10 slaver. DALI-sensorene har 4 separate soner, med dagslysstyring i inntil 3 soner og på/av eller dimming i inntil 2 sekundære soner. Sensorene kan overstyres med DALI-potensiometer eller impulsbryter hvis ønskelig.

DALI sensorer for normal og høy montering

DALI tilstedeværelsessensor SE 41 750 (master, innfelt) og SE 41 751 (master, utenpåliggende) er beregnet for montering i takhøyder fra 2 til 3,4 meter. Sensorene har et detekteringsområde på inntil 450 m2 , som kan utvides med inntil 10 DALI slavesensorer.

DALI bevegelsessensor SE 41 760 (master, innfelt) og SE 41 761 (master, utenpåliggende) er beregnet for høy montering, fra 4 til 8 meter. Sensorene har et detekteringsområde på inntil 800 m2, som kan utvides med inntil 10 DALI slavesensorer.

Innstillinger med fjernkontroll

Alle innstillinger gjøres med fjernkontrollen og kan endres når som helst. Dette kan være ulike funksjoner for tilkoblede impulsbrytere eller potensiometer, sonefordeling, justering av etterløpstid eller lux-innstillinger. Det er ingen innstillinger på selve sensoren.

4 soner individuell styring

DALI-sensoren er beregnet for dagslysstyring i inntil 3 soner med DALIarmaturer og én potensialfri reléutgang for styring av enten ikke-DALI-lys, HVAC eller for Cut-off av spenningen til DALI-armaturer. Med fire soner tilgjengelig kan 2 eller 3 soner brukes til dagslysstyring, og 1 eller 2 soner brukes til separat styring på/av eller dimming av f.eks. armaturer eller annet tilkoblet utstyr.

Forslag til soneinndeling

 • Dagslysstyring opptil 3 soner samt reléutgang for HVAC, på/av
 • Dagslysstyring opptil 3 soner samt reléutgang for lys, på/av
 • Dagslysstyring opptil 3 soner med reléutgang for Cut-off
 • Dagslysstyring opptil 3 soner med gangløsning samt reléutgang for HVAC, på/av

Alle funksjoner gir mulighet for Automatisk på/av eller Aktiv på/av med Automatisk av.

DALI sensorene har kapslingsklasse IP 54, som gjør at de egner seg stort sett i alle installasjoner. Sensorene kan overstyres med impulsbrytere eller DALI potensiometre. Overstyring kan være tvangsdimming av lyset eller slukking av lyset ved for eksempel fremvisninger.

Soneinndelt deteksjonsområde

Sensorene har 3 PIR-elementer kombinert med en DOT*/Fresnellinse og et dekningsområde på 360°. Linsen er inndelt i 3 x 120° sektorer som hver kan ha individuell følsomhetsinnstilling. Dette kan være gunstig i forhold til ulik aktivitet i de forskjellige sonene, eller for å dempe følsomheten i soner med ventilasjon.

* DOT-linsen sørger for tilstedeværelsesområdet hvor sensoren oppdager små bevegelser ved stillesitting. Sensoren for høy montering har kun Fresnellinse.

DALI Adressable youtube

Montering

Ved montering i tak på 3 meters høyde:

 • Detektering: 360°, fordelt på 3 x 120° sektorer
 • Rekkevidde: Ø24 meter
 • Deteksjonsområde: 450 m²
 • Tilstedeværelsesområde: 28 m²

NB! DALI-sensorene for innfelling skal monteres i medfølgende innfellingsboks (hulldiameter = 90 mm). Den passer ikke i standard tak- og veggboks.

Bruksområder: Kontorer, møterom, fellesarealer, korridorer og andre store områder hvor god deteksjon kreves, og DALI-armaturer skal styres, eventuelt ved siden av ventilasjon eller sekundære lyssoner.

Ved montering i tak på 8 meters høyde:

 • Detektering: 360°, fordelt på 3 x 120° sektorer
 • Rekkevidde: Ø32meter
 • Deteksjonsområde: 800 m²
 • Bruksområder: Rom med stor takhøyde som idrettshaller, aulaer, lagerhaller, verksteder, produksjonslokaler og foajéer.

Bruksområder: Rom med stor takhøyde som idrettshaller, aulaer, lagerhaller, verksteder, produksjonslokaler og foajéer

Applikasjonseksempler for DALI-løsninger

Mer informasjon og applikasjonseksempler finner du i brosjyren "Lysstyring gjort enkelt"

Niko Sensor Tool

Enkel innstilling med App!

Produktene kan konfigureres enkelt med Niko Sensor Tool. Med Niko Sensor Tool trenger du ikke flere forskjellige fjernkontroller som konfigurasjonsverktøy. Appen er gratis og tilgjengelig for iPhone og Android mobiltelefoner.

Finn forhandler

Micro Matics produkter og løsninger er tilgjengelig gjennom forskjellige forhandlere avhengig av om du er proff- eller privatkunde.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.