Micro Matic logo

Next Generation Standard 230V

Seriens standard 230V-sensorer kan brukes til å styre lys, ventilasjon eller sende signaler til SD-anlegg takket være sensorenes potensialfrie reléer.

Sensorene har også en fleksibel DIP-switchinnstilling for valg av funksjoner, som åpner for store energibesparelser ved bruk av dagslysstyring og impulsbryter for overstyring. Sensorene leveres i både innfelt og utenpåliggende utførelse, og for normal og høy montering. Alle slavesensorer kan kombineres med alle mastersensorer.

 • Enkel montering og innstilling
 • Kan benyttes med fabrikkinnstillinger
 • Mange bruksområder
 • IP 54
 • Innfelt og utenpåliggende modeller
 • Inntil 10 slaver pr. master

Sensorer for normal og høy montering, 1 kanal

Tilstedeværelsessensor SE 41 700 (master, innfelt) og SE 41 701(master, utenpåliggende) er beregnet for montering i normale takhøyder fra 2 til 3,4 meter og har en rekkevidde på inntil 450 m2. Detekteringsområdet kan utvides med inntil 10 valgfrie slavesensorer. Bevegelsessensor SE 41 771 (master) er beregnet for høy montering og leveres kun i utenpåliggende utførelse. Sensorene kan monteres i takhøyder fra 4 til 8 meter og har en rekkevidde på inntil 800 m2. Detekteringsområdet kan i utvides med inntil 10 valgfrie slavesensorer.

Innstilling av lux og etterløpstid kan foretas med Niko Sensor Tool, fjernkontroll, eller direkte på potmeter i sensoren. Valg av funksjoner (applikasjon), som for eksempel dagslysstyring, overstyringsmulighet med impulsbryter eller følsomhet, gjøres enkelt med DIP-switch på sensoren. Sensorene har kapslingsgrad IP 54, som gjør dem egnet i så godt som alle rom, og deteksjonsegenskapene er markedsledende med 3 PIR-elementer kombinert med en DOT*/Fresnellinse.

*DOT-linsen sørger for tilstedeværelsesområdet hvor sensoren oppdager små bevegelser ved stillesitting. Sensoren for høy montering har kun Fresnellinse.

Montering

Ved montering i tak på 3 meters høyde:

 • Detektering: 360°
 • Rekkevidde: Ø24 meter
 • Deteksjonsområde: 450 m²
 • Tilstedeværelsesområde: 28 m²

Bruksområder: Kontorer, møterom, fellesarealer, korridorer og andre store områder hvor god deteksjon kreves.

Ved montering i tak på 8 meters høyde:

 • Detektering: 360°
 • Rekkevidde: Ø32 meter
 • Deteksjonsområde: 800 m²

Bruksområder: Rom med stor takhøyde som idrettshaller, lagerhaller, verksteder, produksjonslokaler eller vestibyler

Tilstedeværelsesensorer, 2 kanaler

Tilstedeværelsessensor SE 41 720 (master, innfelt) og SE 41 721 (master, utenpåliggende) er beregnet for montering i normale takhøyder fra 2 til 3,4 meter og har en rekkevidde på inntil 450 m2. Detekteringsområdet kan utvides med inntil 10 valgfrie slavesensorer. Sensorene har kapslingsgrad IP 54, som gjør dem egnet i så godt som alle rom. Deteksjonsegenskapene er markedsledende med 3 PIR-elementer kombinert med en DOT*/Fresnellinse.

Innstilling av lux og etterløpstid kan foretas individuelt for hver kanal med Niko Sensor Tool, fjernkontroll eller direkte på potmeter i sensoren. Valg av funksjoner (applikasjon), som for eksempel dagslysstyring og overstyringsmulighet med impulsbryter, gjøres med DIP-switch på sensoren, og kan også være forskjellig på hver kanal. Følsomhetsinnstillingen, som også gjøres med DIP-switch, er felles for begge kanaler.

2 kanaler

Med denne sensoren har du i praksis to sensorer i én, og felles deteksjon. Du kan velge å benytteden ene til lys og den andre for signal, til for eksempel SD-anlegg. Begge kanalene er potensialfrie, og kan også benyttes til direktestyring av ventilasjonsspjeld, vifter eller andre installasjoner. Sensoren kan også benyttes til sonestyring i kontorlandskap eller fellesareal som har lysinnfall fra den ene siden. Da kan man velge både ulik lux-verdi for tenning av lyset i de to sonene og ulik etterløpstid.

Ved montering i tak på 3 meters høyde:

 • Detektering: 360°
 • Rekkevidde: Ø24 meter
 • Deteksjonsområde: 450 m²
 • Tilstedeværelsesområde: 28 m²

NB! SE 41 720 for innfelling, monteres i medfølgende innfellingsboks (hulldiameter = 90 mm). Den passer ikke i standard tak- og veggboks.

Bruksområder: Kontorer, møterom og fellesarealer hvor man ønsker to-delt styring av lyset, med for eksempel to soner med ulik lux-innstilling og ulik etterløpstid, eller hvor man ønsker styring av ventilasjon i tillegg til lyset.

Applikasjonseksempler

Mer informasjon og applikasjonseksempler finner du i brosjyren "Lysstyring gjort enkelt"

Finn forhandler

Micro Matics produkter og løsninger er tilgjengelig gjennom forskjellige forhandlere avhengig av om du er proff- eller privatkunde.

Next Generation Standard 230V

Niko Sensor Tool

Enkel innstilling med App!

Produktene kan konfigureres enkelt med Niko Sensor Tool. Med Niko Sensor Tool trenger du ikke flere forskjellige fjernkontroller som konfigurasjonsverktøy. Appen er gratis og tilgjengelig for iPhone og Android mobiltelefoner.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.