Året som gikk - 2016

Produktnytt, nettnytt, Eliaden og nye eiere. 2016 har vært nok et begivenhetsrikt år for Micro Matic. Her får du en oppsummering av året som har gått.

Varmestyring

Den helt klart største nyheten i år var bestselgeren over dem alle, nemlig MTC, som kom i ny versjon i 2016: Digitaltermostaten Microtemp MTC3. En suveren alt-i-ett termostat og regulator med bakgrunnsbelyst og lettlest display. MTC3 har selvsagt to-polet bryter, innebygd timer for sparetemperatur med 4 valgfrie programmer, og frostsikring.

Vi lanserte også en ny og lekker digital urtermostat: Microtemp MCD5 Touch. Den har touchskjerm i farger, er ferdig programmert, og har enkel montering og oppstart. Sett den rett på veggen med en kappe, eller putt den inn i en boks, koble til strøm og så er du oppe og går på bare fem trykk. Enklere blir det ikke! Den har også innebygd føler, dobbelt følersystem og regulator. 

Lysstyring

På lysfronten, har vi oppgradert vår glimrende dimmerpille for LED: MicroLED. Den har nå fått innebygde skruklemmer, og oppgradert software med (valgfri) minnefunksjon med boosttenning. Den bygger fortsatt lite i boksen, kun 19 mm, og styres med impulsbryter.

En annen favoritt, Microlux, har kommet i en ny variant: Microlux for LED! Touchdimmeren har 2-polet bryter, lysminne, programmerbart tennivå og elektronisk utkobling ved kortslutning, samt integrert overbelastningsbeskyttelse. Ikke minst, den sørger for perfekt dimming av LED - selv utendørs og i våtrom!

Innmaten i UNILED+, dimmeren som kan dimme alt. Ønsket last stilles inn med DIP-switcher.

På tampen av året ble også en oppgradert versjon av UNILED+ sendt ut til grossistene. UNILED+ som i flere år har vært markedets beste dimmer, har nå fått oppdatert software med boost-tenning, og snart leveres den også med en forbedret bakplate.

Niko Sensor Tool. Konfigurering av bevegelsessensorer via app. Micro Matic Norge

Vår serie med markedsledende sensorer, Next Generation, ble enda enklere å konfigurere med lanseringen av den trådløse IR-adapteren Niko Sensor Tool. Med denne kan du konfigurere samtlige standard- og DALI-sensorer i Next Generation-serien. Last ned en gratis app til smarttelefonen din, plugg i adapteren og sensorene er klare til bruk på null komma niks! 

Design

Live View lar deg teste bryterne rett på veggen. Gira Designkonfigurator. Micro Matic Norge

Den flotte designkonfiguratoren til Gira har vært brukt i mange år for å sette sammen kombinasjoner av rammer og brytere. I år tok Gira det et skritt videre og lanserte Live View med såkalt "augmented reality" så du med nettbrett eller smarttelefon kan visualisere hvordan bryteren du vurderer å kjøpe faktisk vil se ut på veggen din! Det fungerer aldeles glimrende og er vel verdt en test.
 

Micro Matic har også i år hatt fokus på design av høy kvalitet, og i år lanserte vi de elegante rammene Gira E3. Med avrundede hjørner, soft-touch overflate og en avdempet og rolig fargepalett utarbeidet fra fargesystemet NCS, passer disse godt inn i ethvert moderne hjem. De finnes i varianter fra 1-5 hull. 

Smarthus

På smarthusfronten lanserte vi årets lekreste KNX-produkt: Gira G1. G1 er en multi-touch skjerm som kan styre en hel rekke funksjoner eller scenarier i bygningen. I tillegg til berøring kan den også konfigureres til å reagere på gester/bevegelse, og har innebygd mikrofon og høyttaler så den kan brukes som svarapparat. Og forresten: Den ser helt fantastisk ut... 

HVAC

Micro Matic & Ventistål inngår samarbeid om GreenZone. Her avbildet Øyvind Skjærseth, Key Account Manager i Ventistål, og Torkild Bøe, leder for HVAC i Micro Matic

For å kunne gi et enda bedre tilbud rundt salg og leveranse av GreenZone, inngikk vi et samarbeid med Ventistål. Dermed får kundene et felles kontaktpunkt for det komplette anlegget, og bedre tilgang på den unike fagkompetansen vi til sammen sitter på. Dessuten kan alle produkter nå leveres fra samme sted, hvilket forenkler logistikken i prosjektene.

VAV-kalkulatoren fra Micro Matic beregner anbefalt spjelddimensjon basert på prosjektert luftmengde

HVAC-gjengen utarbeidet en VAV-kalkulator for å gjøre det enklere å finne korrekt spjelddimensjon i behovsstyrte VAV-anlegg. Kalkulatoren ble tatt imot med åpne armer, og har allerede blitt et kjært verktøy for mange.

Eliaden

En oppsummering av 2016 kan ikke gjøres uten å nevne Eliaden. Ifølge offisielle tall var det flere besøkende enn noen gang, og vi hadde enormt med folk innom. Standen vår var blant de største (og beste...?), og det virket som om folk synes det vi hadde med var verdt å bruke litt tid på. Vi hadde også med oss et godt besøkt foredrag om DALI lysstyring som ble avholdt hver dag under Eliaden. 

Ny webside

I forbindelse med Eliaden lanserte vi vår nye webside på micromatic.no. Vi har gjort en totalrenovering, eller rettere: Vi rev den gamle og bygde en ny fra bunnen av. Vi er veldig fornøyde og har fått masse gode tilbakemeldinger. Websiden er hele tiden under utvikling, og vi kan love at det vil komme både ny funksjonalitet, og masse spennende og nyttig innhold også neste år.

Nye eiere

I 2016 ble Micro Matic solgt til investeringsselskapet Katalysator! Katalysator er en fremoverlent gjeng som vil mye, og som helt sikkert kommer til å lede Micro Matic til nye og spennende muligheter som våre kunder vil få nyte godt av i løpet av de neste årene.

Da gjenstår det bare å takke alle våre kunder og samarbeidspartnere for et godt og innholdsrikt år. Vi gleder oss til alt det nye året måtte bringe!