Sentralstyrt varme i boligen

Med sentralstyrt varme i boligen, styres varmen automatisk etter husstandens døgnrytme. Slik går komfort og strømsparing hånd i hånd. Microtemp Sentralstyring er et komplett varmestyringssystem for hjemmet. Enkelt å bruke, og med mulighet for fjernstyring fra smarttelefon.

Enkelt og automatisk

Microtemp Sentralstyring består av en master-termostat som styrer alle termostatene som tilkobles boligens varmekilder, som f.eks. panelovner, elektrisk gulvvarme eller vannbåren varme. Ved hjelp av spareprogrammer vil varmen justeres opp og ned til faste tider, uten at du trenger å gjøre noe. Når systemet er installert, kan du enkelt gjøre midlertidige eller permanente justeringer når som helst. Med fire hovedmodus kan du styre samtlige varmekilder med kun ett tastetrykk. Norske menyer og tydelige grafiske symboler gjør systemet lett å bruke.

Trådløs kommunikasjon

Alle enhetene i systemet har toveis, trådløs kommunikasjon med master-termostaten og en rekkevidde på ca. 100 meter i "åpent landskap". Hver termostat kan fungere som repeater/forsterker for nye 100 meter. Den trådløse kommunikasjonen gjør monteringen enklere og rimeligere fordi du slipper ledningsforbindelse mellom enhetene. Dette forenkler også ettermontering av flere enheter ved f.eks. oppussing og påbygging.

Spareprogrammer

Master-termostaten har fem ferdigprogrammerte spareprogram (tidsprogram 1-5), som dekker de fleste behov. Hvert program styrer varmen i de sonene som skal ha samme døgnrytme, f.eks. soverommene. Programmene kan justeres. 

Et typisk spareprogram består av 4 hendelser (temperaturnivåer) i døgnet: Komfortvarme om morgenen, senkning av all temperatur mens du er på jobb, komforttemperatur på kvelden og temperatursenkning om natten.

Fire hovedmodus, tilgjengelig fra smarttelefon

 • Auto
  Modus for boligens spareprogram. Her finner du innstillingene til alle spareprogrammene tilknyttet husstandens varmekilder. Programmene styrer varmen tilpasset husstandens bruksmønster for maksimal sparing og komfort.
 • Komfort 
  Modus for midlertidig, manuell justering av temperaturen. For eksempel hvis du ikke ønsker sparetemperatur en dag.
 • Frostsikring 
  Modus for innstilling av minimumstemperatur for å hindre frostskader når anlegget ikke er i bruk. Perfekt for hytteeiere.
 • Ferie 
  Modus for langvarig senkning av temperaturen mens du er på ferie. Ved å velge hjemkomstdato i displayet kan du komme hjem til ferdig oppvarmet bolig.

Microtemp Sentralstyring veksler automatisk mellom sommer- og vintertid og har 5 års batteribackup av klokke og kalender.

Kontroll på energiforbruket

Elektrisk varme egner seg svært godt til energieffektiv styring og sparepotensialet knyttet til oppvarming er stort. Ved å oppgradere til Microtemp Sentralstyring vil strømforbruket reduseres til et minimum uten at det går ut over komforten.

Microtemp Sentralstyring registrerer driftstiden på varmekildene slik at energiforbruket kan avleses, kontrolleres og justeres. Ved innstilling av tilkoblet effekt og pris for kW/t kan du lese av forbruk og kostnader for hvert rom de siste 2 dagene, 30 dagene eller det siste året.

Farger og design

Alle enheter for veggmontering leveres som standard i hvit farge, men kan også leveres i fargene alu og antrasitt. Enhetene kan også kombineres med lekre designrammer fra Gira, f.eks. i glass eller aluminium. Gira har et prisbelønnet designprogram som kan gi deg en lekker og gjennomført stil på hele elektroinstallasjonen.

Microtemp Sentralstyringstermostater med Gira designrammer

Finn ditt favorittdesign med Gira Designkonfigurator

Jeg vil vite mer om Microtemp Sentralstyring. Hva gjør jeg nå?

Ønsker du mer informasjon om Microtemp Sentralstyring, er neste skritt å ta kontakt med din lokale elektriker, eller oss. Vi samarbeider med elektrikeren og deler gjerne vår kompteanse og erfaring for å finne den beste løsningen for din bolig.

Kontakt meg