Drømmer du om en smartere hytte? Med Komfort smarthytte fra Micro Matic blir hytta enklere å bruke. Du trenger ikke lenger å komme frem til en kald hytte og bruke halve helgen på å oppnå en behagelig innetemperatur. Med behovsstyrt lys og varme sparer du både lommeboka og miljøet.

Komfort passer for deg skal oppgradere eller pusse opp hytta. Du kan eksempelvis velge mindre justeringer for å forbedre det estetiske inntrykket eller installere et komplett og trådløst system som kan styres via app.

Vis løsningseksempel Få et tilbud

Lysstyring

Lys er viktig for trivsel, men det betyr ikke at vi trenger full belysning i alle rom til enhver tid. Med våre løsninger kan du styre lyset etter hvor mye sollys som treffer rommet.

Innendørs lysstyring

Ved å dimme lyset etter situasjon, skaper du den rette stemningen, sparer energi og forlenger levetiden på lyskilden. Eksempelvis kan du benytte dimmer, bevegelsessensor eller smartbryter med trådløs styring og scenario (eNet).

Les mer om innendørs lysstyring

Automatisert styring av utelys

Belyste utearealer skaper trivsel og trygghet. Ved å automatisere styringen av utelyset på hytta sparer du strøm ved at lysene kun står på når det trengs, samtidig unngår du unødvendig lysforurensning.

Det finnes mange ulike måter å styre utelyset på, avhengig av type belysning og ønsket effekt. Eksempelvis kan utelyset styres etter når solen går opp og ned, dagslysnivå eller bevegelse.

Les mer om utendørs lysstyring

Varmestyring 

Store deler av året er vi avhengig av oppvarming, spesielt på fjellhytter. Den beste løsningen for varmestyring gir deg perfekt komforttemperatur og holder samtidig energiforbruket til et minimum. Det er ikke nødvendig å holde hytta på en komforttemperatur når du ikke er der. Ved å aktivere komforttemperatur torsdag kveld eller fredag morgen, vil du komme frem til en ferdig oppvarmet hytte og umiddelbart komme i gang med hyttekosen fredag kveld. 

Med Komfort får du muligheten til å styre varmen med dag- og nattsenking, via app og WiFi eller med sentralstyring fra hvor enn du er.

Les mer om varmestyring

eNet trådløs smarthytte

eNet er et trådløst smarthyttesystem fra kvalitetsprodusenten Gira. At systemet er trådløst, betyr at toppmoderne teknologi kan installeres raskt, enkelt og rimelig i hvilket som helst bygg.

Systemet er både intuitivt og brukervennlig. Med et stort utvalg brytere, dimmere, trådløse sendere og fjernkontroller, kan du styre ditt anlegg akkurat som du ønsker. Har du tømmervegger? Med en trådløs kommunikasjon er du helt uavhengig av ledninger og veggbokser. eNet kan også kontrolleres fra hvor som helst via smarttelefon, nettbrett eller PC. 

Muligheter med eNet

 • Styring av lys og stikkontakter/apparater
 • Styring av persienner og markiser
 • Styring av utelys
 • Styring via trådløse eller trådbundne enheter
 • Fjernstyring hjemme og borte
 • Registrering av strømforbruk
 • Automatisk styring av scenario via sensorer
 • Logiske hendelser
 • Sentralisert eller desentralisert installasjon
 • Lekkert design tilpasset interiøret
 • Kombineres med varmestyringssystemet Microtemp Sentralstyring eller eller smarttermostaten Microtemp WiFi MWD5
Les mer om eNet

Ladestasjon på hytta

Det er viktig å sørge for at lading av elbilen på hytta er både trygg og effektiv. Det er mange som benytter seg av stikkontakt (schuko) fremfor en ladestasjon. Ved kontinuerlig lading på schuko vil det oppstå varmgang over tid, som i verste fall kan føre til brann. Derfor er det viktig å ha et ordentlig ladepunkt uansett ladeeffekt og kjøretøy - også på hytta!

Med ladestasjon fra Micro Matic lades bilen sikkert, raskt og smart. Du kan enkelt stenge strømmen, slik at ingen kan stjele strøm mens du er borte. Sortimentet omfatter en rekke ladere - fra de enkle og rimelige til de mest avanserte, for alle typer elbiler og plug in-hybrider.

Les mer om ladestasjoner

Prisvinnende og lekkert design på hytteveggen

Du kan kombinere våre designserier med løsninger som gir deg høy komfort og avansert teknisk funksjonalitet. Ikke bare har Gira vunnet høythengende priser for sitt design, men produktene representerer tysk kvalitet av ypperste rang. Med det brede utvalget får du muligheten til å skape et personlig uttrykk, komplettere interiøret og utforme en helhet i alle rom.

Du velger ramme til bryteren, og har mange valgmuligheter med farger og materialer som linoleum, aluminium, børstet stål eller glass. Endrer du interiør, enten et nytt kjøkken eller møbler til stuen, er det enkelt å endre både farge og form på bryteren. Om du er usikker på farge, materialer eller form kan du bruke appen "Gira Designkonfigurator" som lar deg visualisere hvordan bryteren faktisk vil ta seg ut på veggen.

Les mer om design på hytteveggen

Komfyrvakt

Komfyren er den største brannkilden i norske hjem, og står for nesten halvparten av brannvesenets utrykninger. Med komfyrvakt fra Micro Matic slås komfyren av automatisk før brannen oppstår. Dette er en betryggende sikkerhet for foreldre som sender ungdommen på hyttetur alene, den eldre generasjone som begynner å glemme litt og generelt for alle brukere av hytta.

Micro Matics komfyrvakt, MicroSense, er svært fleksibel og kan benyttes i alle kjøkkenløsninger i private hjem. Den lekre trådløse sensoren måler kun 11 mm, og kan monteres på vegg, under ventilator eller i taket. Diskret fremtoning kombinert med tre fargevalg gjør MicroSense til et perfekt valg for den som vil kombinere høy sikkerhet, og gjennomtenkte interiørløsninger.

Du får enkelt tak i MicroSense trådløs komfyrvakt for selvmontering på Elkjøp, Elektroimportøren, Jernia eller gjennom din installatør.

Les mer om komfyrvakt

Dyrebar elektronikk på hytta?

For å beskytte en installasjon mot eventuelle overspenninger, blir det montert overspenningsvern. Overspenninger vil ikke nødvendigvis gi synlige skader når de oppstår, men med tiden vil det kunne føre til svekkelser i anlegget og økt brannrisiko. Der man ønsker å beskytte elektronikk mot brann og ødeleggelse bør finvern monteres i jordet kontakt og ute ved apparatene.

Finvern finnes i mange versjoner, blant annet i pluggbare modeller som du enkelt plasserer i en stikkontakt. Du får enkelt kjøpt pluggbart finvern hos Elkjøp eller Elektroimportøren. Dette er en rimelig og enkel løsning uten behov for elektriker. OBS! finvern skal ikke benyttes med mindre du har et mellomvern installert.

Les mer om overspenningsvern

Løsningseksempel

For å gjøre det enkelt for deg å velge hvilken løsning som passer deg og ditt behov, har vi satt sammen en komplett oversikt over funksjoner, produkter og produktkostnader for Komfort og Komfort+.

Hytta i eksemplene består av:

 • 3 soverom
 • Bad
 • Kjøkken
 • Stue
 • Spisestue
 • Entre
 • Sportsbod
Vis løsningseksempel

 

Ønsker du et tilbud på et oppsett med skreddersydd funksjonalitet og løsninger tilpasset din hytte?

Det er sjeldent at en standard løsning passer for alle. Vi hjelper deg mer enn gjerne med å tilpasse smarthytta etter dine behov. Ved å fylle inn skjema nedenfor vil du motta et uforpliktende tilbud.

Henvendelse for skreddersydd løsning

 

Fant du det du lette etter?