Micro Matic logo
Logg inn

Termostater for Is- og snøsmelting

Hold bolig og gangarealer frie for snø og is gjennom vinteren. Sensorer og følere kan registrere nedbørsmengde og temperatur, og sette i verk systemene for snøsmelting når det trengs.

Trygt og tidsbesparende

Snømåking og fjerning av istapper er tungt og tidkrevende arbeid, som langt fra alle er i stand til å gjøre. Likevel er det ofte uunngåelig for å sikre trygg og fremkommelig passasje for personer og kjøretøy. Effektive termostater for snø- og issmelting reduserer risikoen for fallskader i trapper og gangpartier som følge av glatt underlag, vannskader fra igjenfryste takrenner og avløp, eller skader forårsaket av fallende istapper.

Energieffektive løsninger

Hvilken termostatløsning du velger har mye å si for energiforbruket i et snø- og issmelteanlegg, samt hvor godt anlegget evner å holde arealene frie for snø og is. Noe av det mest avgjørende er hvilken følertype systemet benytter. For best mulig resultat og energieffektivitet bør du velge et system varmebehovet basert på kombinasjonen av både temperatur og fukt. Ved at styringen kun tilfører effekt når det er et reelt behov, oppnår du en løsning som er opptil 75% mer energieffektiv.

Smelting av snø og is på uteplassen

Isfri70 er en mikroprosessorstyrt termostat for styring av varme i snø- og issmelteanlegg i blant annet oppkjørsler og trapper.

Den leveres med unik føler som detekterer både temperatur og fukt, som plasseres på tak, vegg eller stolpe hvor den blir truffet av nedbør og får stå så uforstyrret som mulig. Det at sensoren plasseres høyt og fritt tilgjengelig i stedet for nede i bakken, gjør den servicevennlig, enkel å montere og mindre utsatt for skade fra eksempelvis snøbrøyting.

Videre er plasseringen optimal for nøyaktig og korrekt registrering av temperatur og fuktighet, da den ikke kan tildekkes av vann, blader, kjøretøy eller lignende.

Når det kommer nedbør, skiller systemet selv på om det er snakk om regn eller snø. Basert på en eventuell endring i temperatur, forstår systemet når det vil dannes is, og dermed om det er nødvendig at varmekablene i bakken aktiveres.

Dette er typisk ved nedbør i temperaturintervallet fra -8°C til +2°C, eller når solen smelter snø som fryser på i skyggepartier og om natten. Selve termostaten Isfri70 monteres enten på skinne i sikringsskap eller frittstående kapsling på vegg.

Den har svært enkel betjening med knapper, display og statusdioder. Det er individuell justering i 9 trinn på hvor aktiv henholdsvis snøsmelting og fjerning av isfilm skal være, samt mulighet for manuell overstyring med programmerbar varighet på 1-9 - eller 24 timer.

Smelting av is i takrenner og avløp

TR40 er en mikroprosessorstyrt termostat for styring av varme i tak, takrenner og avløp for å unngå dannelse av farlige istapper eller fuktskader som følge av igjenfrossede avløp. Ved hjelp av føleren registrerer TR40 både temperatur og fukt, og aktiverer varmekabelen slik at isen smelter før det rekker å dannes farlige isklumper eller istapper.

For å unngå unødig energiforbruk, er styringen kun aktiv innenfor temperaturområdet fra –6 °C til +2 °C hvor isdannelse er mest vanlig. Føleren monteres i takrennen eller sluket sammen med varmekabelen, mens koblingsboksen enten plasseres nær takrennen/avløpet, eller på egnet sted innendørs. TR40 er helt selvstyrt, og krever ingen innstillinger. Enklere blir det ikke!

Finn forhandler

Micro Matics produkter og løsninger er tilgjengelig gjennom forskjellige forhandlere avhengig av om du er proff- eller privatkunde.

Produkter til is- og snøsmelting

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.