Micro Matic logo
Logg inn

Miljø og bærekraft

Micro Matic har alltid vært opptatt av å tilby energieffektive løsninger. Vi jobber kontinuerlig med verdikjeden, og har i tillegg fokus på likestilling i bedriften. Slik håper vi å bidra litt til en mer bærekraftig fremtid.

Åpenhetsloven

Det er viktig for oss å være transparente når det gjelder bruk av arbeidskraft og leverandører, derfor jobber vi kontinuerlig med å sikre at verdikjeden, inkludert leverandører og underleverandører - både nasjonalt og internasjonalt, følger prinsippene fra vår "Code of Conduct" (etiske retningslinjer).

Etiske retningslinjer

Alle som opptrer på vegne av selskapet skal følge våre ansvarlige og etiske forretningsprinsipper, som er beskrevet i vår "Code of Conduct", og overholde selskapets retningslinjer og instrukser.

Likestilling

Micro Matic jobber for likestilling og er mot diskriminering på grunn av kjønn, graviditet, permisjon ved fødsel eller adopsjon, omsorgsoppgaver, etnisitet, religion, livssyn, funksjonsnedsettelse, seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk og kombinasjoner av disse grunnlagene.

Miljøfyrtårn

Micro Matic er miljøfyrtårnsertifisert, noe som innebærer at virksomheten drives lønnsomt og miljøvennlig, og at bedriften systematisk jobber med miljøtiltak i hverdagen.

RENAS

Som medlem av RENAS oppfyller vi kravene i EE-forskriften om innsamling, miljøriktig behandling og gjenvinning av kasserte EE-produkter.

Grønt Punkt

Micro Matic er også medlem av Grønt Punkt, en ordning som er med på å sikre finansiering av returordninger for brukt emballasje.

Grønnvaskingsplakaten

Micro Matic har signert Grønnvaskingsplakaten, der vi forplikter oss til å ikke fremstille oss selv eller vår virksomhet som bedre enn den faktisk er i forhold til innvirkning på klima, natur, dyr og mennesker.

Emballasje

Micro Matics emballasje er i endring. Vi går bort fra plastvinduet, til fordel for 100 % resirkulerbar papp. Vi bestreber å bruke resirkulert- og FSC-sertifisert materiale, nok til å beskytte produktet, samtidig som det tar mist mulig plass under frakt.

Innholdet i emballasjen er godt beskrevet, samtidig som en QR-kode kan ta deg videre til mer informasjon på nett. Slik blir det enkelt å velge riktig produkt med én gang. På den måten hindrer vi at produkter blir liggende ubrukt, og at ressursbruken på håndtering av returvarer holdes så lav som mulig.

Mindre plastavfall med "byggesett"

Mange av våre produkter leveres i deler, for å gi fleksibilitet uten svinn. Dette er stort sett produkter fra den anerkjente produsenten Gira. Vi følger dette sporet, og leverer nå noen av våre bestselgere i svart matt og RAL 9003 uten ramme. Disse produktene settes ofte inn i flerhullsrammer, slik at en medfølgende enkeltramme ville endt opp som plastavfall.

Elbil og digitale møter

Mange i Micro Matic-familien har bred kundekontakt, og utfører eksempelvis service- og programmeringstjenester, kompetanseheving via kurs og seminarer, informasjonsflyt og presentasjon av nye løsninger osv. Noe av kontakten egner seg best når alle er i samme rom, mens det som kan gjøres via digitale løsninger som Teams o.l. sparer alle for både tid og ressurser. Er vi på veien, kjører vi elektrisk så ofte vi kan.

Spørsmål?

Har du noen spørsmål til oss angående våre tiltak når det gjelder bærekraft, ESG, åpenhetsloven, likestilling e.l., send oss en epost!

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.