Micro Matic logo
Logg inn

MicroBrann Brannspjeld

MicroBrann brannspjeld leveres i firkantet og sirkulær utførelse og har patentert design med optimal luftteknisk utforming. Alle spjeldene har brannmotstand EI 120S, er CE-merket og leveres med Belimo spjeldmotor.

Funksjon

Brannspjeld benyttes for å hindre spredning av brann, røyk og giftige gasser gjennom ventilasjonskanaler. Spjeldene installeres der en ventilasjonskanal går gjennom en seksjoneringsvegg eller en branncellebegrensende konstruksjon. Spjeldet lukker automatisk ved høy temperatur eller ved varsling fra brannsentral. Når spjeldbladet er lukket, hindres spredningen mellom branncellene i en garantert tidsperiode avhengig av spjeldets klassifisering.

Motoriserte spjeld

Spjeld med smeltesikring lukkes kun når temperaturen ved spjeldet overstiger 72 °C, men vil ikke aktiveres ved kald røyk. Ettersom denne løsningen ikke sikrer mot røykspredning i kanalsystemet, tilfredsstilles ikke TEK17.

Ved å benytte motoriserte spjeld med styring, kobles spjeldene opp mot brannvarslingssystemet. Dermed vil brannspjeldene stenge både ved røykutvikling og høy temperatur, og kravet i TEK17 tilfredsstilles.

Høy kvalitet, enkel og sikker montering

MicroBrann brannspjeld er utviklet med brukervennlighet i fokus. Produktene leveres med installasjonsveiledning og gode festeelementer som sikrer enkel og sikker montering. Bruk av standard betong, gipsmørtel eller isolasjon er godkjent for branntetting ved installasjon av våre brannspjeld. Dette gjør spjeldene enkle å montere iht. brannmotstandsklassifisering.

Gode aerodynamiske egenskaper sikrer energieffektivitet og minimalt trykkfall og luftstrømningsstøy. MicroBrann brannspjeld er også optimalisert for å sikre mot luftlekkasje, og har tetthetsklasse C. Alle spjeld kan monteres både i vegg og tak/gulv.

MicroBrann brannspjeld

  • EI 60S, EI 90S
  • 24 V eller 230 V
  • Hurtigplugger (kun 24 V)
  • Standard galvanisert, syrefast eller rustfritt stål

Brannmotstand EN13501-3

Alle våre spjeld er klassifisert iht. EN 13501-3

Eksempel: EI 120 (ve, ho, i ↔ o) S (500 Pa)
E = Integritet
Spjeldets evne til å hindre spredning/lekkasje av ild eller varme gasser fra brannens side til den ueksponerte siden.

I = Termisk isolasjon
Spjeldets evne til å holde temperaturstigningen på ueksponert side under en bestemt verdi iht. EN 13501-3, som garanterer at ueksponerte overflater ikke antennes.

120 = Tid
Definerer antall minutter spjeldet oppfyller EI-kriteriene. Normale tidsangivelser er 60, 90 og 120 minutter.

ve og ho = Vertikal eller horisontal montering
Definerer hvordan spjeldene skal monteres for å tilfredsstille EI-kravene innenfor tidsangivelsen. Vertikal montering (vegg) og/eller horisontal montering (tak/gulv).

(i-o), (o-i) eller (i ↔ o)
Brannspjeldets evne til å oppfylle de ovenforstående. EI-kriteriene innenfor tidsangivelsen hvis varme gasser eller ild kommer fra innsiden av seksjonen (i) til utsiden (o), i motsatt retning, eller i begge retninger.

S (300pa) = Røyktetthet
Forteller at røyk- og gasslekkasje forblir under fastsatte verdier (200 m3/h pr. 1m2 spjeldflate) innenfor tidsangivelsen (basert på et undertrykk på 300 Pa på ueksponert side). MicroBrann brannspjeld er godkjent for opptil 500 Pa.

MicroBrann, et komplett system for brannspjeldstyring

Benytt MicroBrann brannspjeld sammen med MicroBrann brannspjeldstyring for optimal brannsikkerhet. MicroBrann er et komplett, modulært system som tilfredsstiller gjeldende forskrifter. MicroBranns unvierselle kommunikasjonsmoduler kan kommunisere på både BACnet og Modbus, og kommunikasjonsprotokoll kan enkel endres via DIP-switch når som helst i byggeprosessen. Fleksibiliteten i systemet gjør MicroBrann til et trygt og enkelt valg.

MicroBrann brannspjeld

Micro Matic leverer et bredt utvalg brannspjeld i både rund og firkantet utførelse. Se komplett utvalg i menypunktet "Produkter/HVAC/Brannsikkerhet".

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.