Micro Matic logo
Logg inn

Nytt prosjekteringsverktøy for MicroVAV

I 2016 lanserte vi vår populære VAV-kalkulator, som i dag benyttes av rådgivere og entreprenører over hele Norge. Vi har fått svært mange positive tilbakemeldinger om kalkulatoren.

De fleste i bransjen vet nå hvordan VAV-spjeld fungerer, og at samsvar mellom dimensjon og luftmengde er en forutsetning for god regulering. Man kan ikke alltid benytte samme dimensjon på VAV-spjeld som det er på spirokanalen, og det er her kalkulatoren kommer til sin rett.

Det er gjort et grundig arbeid med å kartlegge hvordan man designer optimale behovsstyrte ventilasjonsanlegg. Her har blant annet SINTEF, Undervisningsbygg, entreprenører og flere leverandører bidratt. Det er gjort teoretiske beregninger, innhentet erfaringer fra ulike tekniske miljøer, samt foretatt en rekke praktiske undersøkelser i laboratorier og i eksisterende bygg.

Den originale VAV-kalkulatoren tar utgangspunkt i minimum og maksimum lufthastigheter som er optimale for VAV-anlegg. Etter innspill til forbedringer og ønske om flere funksjoner fra rådgivere og entreprenører, lanserer vi nå en oppdatert versjon som har fått navnet «Prosjekteringsverktøy for MicroVAV». Verktøyet anbefaler VAV-dimensjon ut fra ønskede luftmengder, oppgir lufthastigheter over spjeldet, og gir muligheter for å differensiere mellom VAV og CAV, slik at spjelddimensjon blir valgt ut fra riktige premisser. Alle verdier som skrives inn i verktøyet overføres automatisk til et bestillingsskjema med valg for motortype, bussadresser, busskommunikasjon, spjeldmerking etc.

Micro Matic har også utvidet produktspekteret innen VAV-spjeld, og lagerfører de fleste varianter med kommunikasjon for 0-10 volt, MP-Bus, Modbus, KNX, BACnet MS/TP og BACnet/IP.

Vi håper flest mulig vil ta i bruk vårt prosjekteringsverktøy, og at den gode utviklingen av behovsstyrte ventilasjonsanlegg fortsetter.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.