Micro Matic logo
Logg inn

Niko sensorserie P40- og M40

Montering av sensorer kan ofte være en tidkrevende prosess. Stiv nakke, støle armer og vond rygg hører ofte med, men den tid er forbi. I den banebrytende sensorserien fra Niko er alt tilrettelagt for at jobben skal gå raskt, enkelt og smertefritt.

En sensor for ethvert prosjekt

Produktserien består av både bevegelsessensorer og tilstedeværelsessensorer, og har et komplett utvalg av 230 V- og DALI-2-sensorer. Sensorserien skal gjøre lysstyring i næringsbygg smartere, enklere, mer fleksibelt og fremtidssikkert. Samtidig gjør sensorene livet enklere for både installatør, ingeniør, rådgiver og bruker.

Sensorene kan monteres på tre ulike måter, har flere rekkevidder og store tilpasningsmuligheter – slik at du alltid finner en sensor som er perfekt til ditt prosjekt.

Niko sensorserie på étt minutt

Micro Matic forklarer: Hva er DALI-2?

Dali er en forkortelse for Digital Adressable Lighting Interface. Sensorer som er DALI-2-sertifisert gir en mer fleksibel lysstyringsinstallasjon og gir tilgang til flere og bedre applikasjoner. Dagslysstyring og Human Centric Lighting er eksempler på applikasjoner som muliggjøres når det benyttes lyssensorer med DALI-2.

Unik SnapFit-montering sparer deg for tid

For installasjon i store bygg er det viktig at monteringen utføres effektivt. Med sensorserien fra Niko kan du velge mellom tre monteringsmuligheter:

  • Innfelt montering med SnapFit
  • Innfelt montering i takboks
  • Utenpåliggende montering

Det nye SnapFit-monteringssystemet er utviklet av Niko og representerer en helt ny standard for montering av taksensorer. Metoden er utviklet for å gjøre monteringen så smidig som overhodet mulig.

Monteringsstykke, sensor og dekkring festes uten verken verktøy, skruer eller fjærklemmer. Praktiske plug-in terminaler sørger også for enkel tilkobling av kabler, uten behov for verktøy.

Så enkel er installasjonen (se video)

For takhøyder helt opp til 12 meters høyde

Sensorene kommer i tre varianter med ulik rekkevidde tilpasset bruk i både små og store rom. Enkelte varianter kan monteres helt opp til 12 meters takhøyde, som gjør dem perfekt i store næringsbygg, industrihaller og idrettshaller hvor det er ekstra høyt under taket.

Sensorene overvåker et sirkulært område på gulvet med en diameter som nevnt nedenfor:

  • Medium rekkevidde (MR): Ø13 m – flat linse
  • Lang rekkevidde (LR): Ø37 m – buet linse
  • High Ceiling (HC): Ø53 m – buet linse (dekker 2200 m2, når montert på 12 meters takhøyde)

Rekkevidde og deteksjonsytelse er testet og dokumentert i henhold til IEC63180.

Full kontroll med mobiltelefonen

Si farvel til kronglete og ustabil programmering. Alle sensorene stilles inn ved hjelp av trådløs Bluetooth-tilkobling direkte fra din mobiltelefon eller nettbrett.

Alt du trenger for konfigurering, igangkjøring og dokumentering er mobiltelefonen din og en app. Niko Detector Tool-appen gir deg full kontroll og lar deg sette opp, koble, styre og justere sensorene helt trådløst. I appen lagres innstillingsmaler som kan lastes direkte inn i hver sensor, uten at du må stille inn hver og en.

Niko Detector Tool-portalen lagrer all dokumentasjon om sensorene som du enkelt kan finne frem og laste ned. På denne måten slipper du å bruke masse tid på å lage dokumentasjon for overlevering av anlegget. All dokumentasjon ligger trygt lagret i Niko Detector Tool-portalen.

Tuneable White og Human Centric Lighting

Høye strømpriser har resultert i et behov for energieffektivisering, og smart lysstyring er en måte å kutte i strømforbruk. Men selv om det er viktig å spare strøm, skal lyset også se bra ut, fungere optimalt og tilføre verdi til de som bruker det. I sensorserien finner du derfor sensorer med dynamisk dagslysstyring, Tuneable White (TW) og Human Centric Lightning (HCL), slik at lyset kan skreddersys etter bruksområde og plassering.

Stilrent og tidløst design

Sensorene leveres som standard med hvit dekkring, men sorte dekkringer i RAL9005 kan bestilles. Skifte av dekkringer kan gjøres av hvem som helst – rask, enkelt og helt uten verktøy.

Niko ble i 2019 tildelt IF Design Award for en annen sensorserie. Designet på dagens serie er fremdeles det samme; moderne, diskret og passer med alt slags interiør.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.