Micro Matic logo
Logg inn
termostat

Microtemp MTC4: Økotermostaten som sparer strøm og penger

Norges mest solgte termostat har fått en oppgradering! Den splitter nye utgaven av Microtemp-termostaten kommer med flere nye funksjoner, som gjør at kunden sparer mer energi. Samtidig er den akkurat like enkel å installere og bruke som tidligere.

Økotermostaten Microtemp MTC4 erstattet forgjengeren MTC3 i midten av desember 2021.

Aleksander Ødegård, leder i produktavdelingen vår, forteller engasjert om oppgraderingene både sluttkunden og elektrikeren vil nyte godt av.

— Superenkel installasjon, lang levetid, energieffektiv og samme gode kvalitet som MTC3 – dette er MTC4 oppsummert. I økotermostaten Microtemp MTC4 møtes velkjent utforming og brukervennlige sparefunksjoner, innleder Ødegård.

5 raske om økotermostaten Microtemp MTC4

  • 16 A «alt-i-ett» urtermostat med regulatorfunksjon
  • alle sparefunksjoner innebygd
  • dobbelt følersystem for beskyttelse av tregulv
  • rask å montere – enkel å bruke
  • redusert klimaavtrykk

Microtemp MTC4 erstatter populær forgjenger

Økotermostaten Microtemp MTC4 erstatter den populære og robuste forgjengeren MTC3, som etter mer enn en halv million solgte enheter fremdeles opererer med en imponerende reklamasjonsrate på under 0,3%.

— Vi har siden lanseringen av den opprinnelige Microtemp i 1986 jobbet kontinuerlig med å tilby høy kvalitet og god brukervennlighet i alle våre produkter. Nyvinningene på Microtemp MTC4 handler i stor grad om å spare energi og å redusere klimaavtrykk, og både elektriker og kunde kan være helt trygge på at termostaten tilfredsstiller de skyhøye kvalitetskravene vi stiller til produktene våre, sier Ødegård.

Regulatorfunksjonen gjør den perfekt til rehabilitering!

Funksjoner som tar miljøet på alvor

Noe av bakteppet for oppgraderingene i økotermostaten Microtemp MTC4 er EUs økodesigndirektiv. Når direktivet trer i kraft vil det stille krav om at alle termostater må bidra til å redusere energiforbruket i boliger.

— Økotermostaten Microtemp MTC4 lar deg forhåndsprogrammere en automatisk og justerbar ukeplan, med spesifikke tidsrom for komforttemperatur og sparetemperatur. Den smarte, adaptive funksjonen gjør at termostaten tilpasser seg sesongendringer, slik at den oppnår innstilt temperatur til tidspunktene som er angitt i den forhåndsprogrammerte ukeplanen. Og skulle dagsbehovet endres, kan du alltid sette termostaten i manuell modus, forteller Ødegård.

Termostaten merker selv om det luftes i et rom.

— Åpent-vindu funksjonen gjør at termostaten midlertidig kutter ut oppvarmingen når den oppdager et hurtig temperaturfall, eksempelvis ved utlufting, for å ikke "fyre for kråka". Summen av alle de nevnte sparefunksjonene gjør at kunden kan redusere strømforbruket til oppvarming med rundt 25 %.

Også en regulator

MTC4 er også en energieffektiv erstatning for alle de gamle regulatorene som fortsatt finnes i mange norske hjem. Som regulator vil MTC4 bruke den innebygde regulatorfunksjonen for å styre varmen i henhold til innstilt spare- og komfortperioder.

Økotermostaten Microtemp MTC4 i ny miljøemballasje

Enkel montering

Akkurat som tidligere generasjoner er økotermostaten Microtemp MTC4 svært monteringsvennlig. Den bygger kun 20 mm dybde, har svært montørvennlige elevatorklemmer og et enkelt programmeringsoppsett. Termostaten er beregnet for montering i standard veggboks eller påveggskappe type MTC-VH.

— Det er også gjort en rekke tiltak for å redusere det totale klimaavtrykket gjennom å blant annet bruke FSC-sertifisert papp uten plast i emballasjen, samt bortfall av rammer på alle modeller utenom standardmodellen. Disse to tiltakene alene forventes å fjerne mer enn 400 kg unødig plastavfall per år, forteller Ødegård.

Økotermostaten Microtemp MTC4 er tilgjengelig i disse fargene

  1. Hvit RAL9010 glanset (komplett)
  2. Svart matt (uten ramme)
  3. Hvit matt (uten ramme)

35 år og 4 millioner enheter

For oss i Micro Matic, som har jobbet så lenge med Microtemp-familien, er det ekstra spennende å lansere den nye termostaten akkurat nå.

— For oss er 2021 et veldig spesielt år. Det er 35 år siden vi lanserte den første Microtemp, og vi passerte i jubileumsåret 4 millioner solgte enheter i Norge. Det er flott å kunne markere og fortsette denne suksesshistorien med å lansere fjerde generasjon, avslutter Ødegård.

Økotermostaten Microtemp MTC4 er tilgjengelig hos din grossist i hele landet.

Finn forhandler

Micro Matics produkter og løsninger er tilgjengelig gjennom forskjellige forhandlere avhengig av om du er proff- eller privatkunde.

Flere nyhetssaker

Få med deg hva som rører seg av nye produkter og aktuelle temaer fra Micro Matic om dagen.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.