Micro Matic logo

Slik sjekker du installasjonen og dokumenterer ladestasjon for elbil

Kontrollverktøyet MicroCheck® Ladestasjonstester har enkelt brukergrensesnitt med tilhørende app som gjør funksjonstesting, feilsøking og dokumentasjon lekende lett.

17.02.2022

Plugges rett i laderen

Med MicroCheck® Ladestasjonstester kan du sjekke om det er spenning på de rette fasene, definere maksimal ladeeffekt og simulere bilens ladestatuser. Det gjør det enkelt å utbedre eventuelle feil og mangler før du forlater lokasjon.

— Den største fordelen med MicroCheck® er uten tvil at montøren kan sjekke at ladestasjonen fungerer som den skal før hen forlater jobben. Plugg MicroCheck® rett i laderen så kan du enkelt teste og simulere alle ladesyklusene til bilen, forteller e-mobilityansvarlig Frode Braaten.

— Kort fortalt, vi har gjort det lekende lett å funksjonsteste, feilsøke og dokumentere installasjonen av selve elbilladeren. Det gir installatøren et verdifullt verktøy i en eventuell diskusjon med kunde, eller leverandør av elbillader som ikke virker som planlagt.

Dette er Micro Check® Ladestasjonstester

  • Testinstrument for Mode 3 Type 2 ladestasjoner for elektriske kjøretøyer.
  • Benyttes til funksjonstesting, feilsøking og dokumentering.
  • Hele 5 innganger for standard 4 mm testplugger.
  • Enkelt brukergrensesnitt med tilhørende app (blåtann).
  • Send ferdig dokumentasjon direkte på e-post fra appen.
microcheck-spenningstester-micromatic-tb-169-1121.jpg

Micro Check® Ladestasjonstester har hele fem inganger for standard 4 mm testplugger.

Enkelt å dokumentere ladestasjon

Hos Kvål El-installasjon AS har de benyttet de nye MicroCheck® Ladestasjonstesterne siden rett før jul. Daglig leder Tommy Trøan forteller at MicroCheck® allerede har gjort hverdagen enklere for montørene.

— MicroCheck gjør det enkelt å dokumentere korrekt installasjon av ladestasjon for elbil på en profesjonell og tidseffektiv måte. Tid er penger, så vi ser virkelig nytten av et verktøy som forenkler dokumenteringen i etterkant av installasjonen. Det blir bare strengere krav til dokumentasjon fremover, så det er flott å raskt kunne levere en totalpakke som er ordentlig proff. Det er en sikkerhet både for installatør og sluttkunde, forteller Tommy.

MicroCheck® fungerer også som en sjekkliste for montør, hvor det enkelt hukes av i appen etterhvert som installasjonen kontrolleres.

— Etter fullført installasjon og kontroll, lager appen automatisk en rapport med bilder som vi legger inn i boligmappa eller et tilsvarende system. Blir det spørsmål om garantier og reklamasjon kan vi enkelt dokumentere at alt var i orden da montøren vår dro, sier Tommy.

Kompakt og med forbedret brukergrensesnitt

Micro Matic er den eneste leverandøren av ladestasjonstestere hvor testverktøyet sjekker alle aspekter av installasjonen.

— Da vi begynte å selge elbilladere så vi raskt at de ladestasjonstesterne som fantes på markedet ikke gjorde jobben godt nok og enkelt nok – og ofte ikke hele jobben. Et typisk eksempel kunne være at testeren sjekket tilkobling og feilstatus på bil, men ikke hvor mange ampere laderen var stilt inn på. Med MicroCheck® har vi samlet alle disse funksjonene– og mange flere – i samme produkt, slik at du kan sjekke og justere installasjonen fra sikringsskapet og hele veien til elbilladeren, sier Frode.

MicroCheck® er veldig kompakt og kommer med et betraktelig forbedret brukergrensesnitt.

— Det var viktig for oss å lage et verktøy som var enkelt å ha med seg. Hele testeren passer i en liten og praktisk koffert, slik at du alltid har den lett tilgjengelig.

microcheck-oppbevaringskoffert-micromatic-tb-169-1121.jpg

Micro Check® Ladestasjonstester passer i en liten og praktisk koffert.

Mer økonomisk enn en elbil

Kontrollverktøyet kan også brukes ved årlig sjekk av ladestasjoner i større anlegg. Testeren lar deg blant annet sjekke hvert enkelt ladepunkt og bekrefte hvor feil eller mangler ligger.

— Vaktmestere, driftspersonell som håndterer ladestasjoner, parkeringsvakter, elektrikere – det er mange som vil ha god nytte av en MicroCheck® Ladestasjontester i verktøykassa.

— Det er ikke veldig mange år siden man måtte plugge i en faktisk elbil for å sjekke om laderen faktisk funka som den skulle. Vi mener det er hakket mer økonomisk å ha en MicroCheck® i verktøykassa enn en elbil, avslutter Frode med et smil.

Les mer om MicroCheck® Ladestasjonstester på våre produktsider.

Flere nyhetssaker

Få med deg hva som rører seg av nye produkter og aktuelle temaer fra Micro Matic om dagen.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.