Micro Matic logo
Logg inn

Slik sjekker du installasjonen og dokumenterer ladestasjon for elbil

Kontrollverktøyet MicroCheck® Ladestasjonstester har enkelt brukergrensesnitt med tilhørende app som gjør funksjonstesting, feilsøking og dokumentasjon lekende lett.

Her finner du elnummer >>

Plugges rett i laderen

Med MicroCheck® Ladestasjonstester kan du sjekke om det er spenning på de rette fasene, definere maksimal ladeeffekt og simulere bilens ladestatuser. Det gjør det enkelt å utbedre eventuelle feil og mangler før du forlater lokasjon.

— Den største fordelen med MicroCheck® er uten tvil at montøren kan sjekke at ladestasjonen fungerer som den skal før hen forlater jobben. Plugg MicroCheck® rett i laderen så kan du enkelt teste og simulere alle ladesyklusene til bilen, forteller e-mobilityansvarlig Frode Braaten.

— Kort fortalt, vi har gjort det lekende lett å funksjonsteste, feilsøke og dokumentere installasjonen av selve elbilladeren. Det gir installatøren et verdifullt verktøy i en eventuell diskusjon med kunde, eller leverandør av elbillader som ikke virker som planlagt.

Dette er MicroCheck® Ladestasjonstester

  • Testinstrument for Mode 3 Type 2 ladestasjoner for elektriske kjøretøyer.
  • Benyttes til funksjonstesting, feilsøking og dokumentering.
  • Hele 5 innganger for standard 4 mm testplugger.
  • Enkelt brukergrensesnitt med tilhørende app (blåtann).
  • Send ferdig dokumentasjon direkte på e-post fra appen.

MicroCheck® Ladestasjonstester har hele fem inganger for standard 4 mm testplugger.

Enkelt å dokumentere ladestasjon

Hos Kvål El-installasjon AS har de benyttet de nye MicroCheck® Ladestasjonstesterne siden rett før jul. Daglig leder Tommy Trøan forteller at MicroCheck® allerede har gjort hverdagen enklere for montørene.

— MicroCheck gjør det enkelt å dokumentere korrekt installasjon av ladestasjon for elbil på en profesjonell og tidseffektiv måte. Tid er penger, så vi ser virkelig nytten av et verktøy som forenkler dokumenteringen i etterkant av installasjonen. Det blir bare strengere krav til dokumentasjon fremover, så det er flott å raskt kunne levere en totalpakke som er ordentlig proff. Det er en sikkerhet både for installatør og sluttkunde, forteller Tommy.

MicroCheck® fungerer også som en sjekkliste for montør, hvor det enkelt hukes av i appen etterhvert som installasjonen kontrolleres.

— Etter fullført installasjon og kontroll, lager appen automatisk en rapport med bilder som vi legger inn i boligmappa eller et tilsvarende system. Blir det spørsmål om garantier og reklamasjon kan vi enkelt dokumentere at alt var i orden da montøren vår dro, sier Tommy.

Kompakt og med forbedret brukergrensesnitt

Micro Matic er den eneste leverandøren av ladestasjonstestere hvor testverktøyet sjekker alle aspekter av installasjonen.

— Da vi begynte å selge elbilladere så vi raskt at de ladestasjonstesterne som fantes på markedet ikke gjorde jobben godt nok og enkelt nok – og ofte ikke hele jobben. Et typisk eksempel kunne være at testeren sjekket tilkobling og feilstatus på bil, men ikke hvor mange ampere laderen var stilt inn på. Med MicroCheck® har vi samlet alle disse funksjonene– og mange flere – i samme produkt, slik at du kan sjekke og justere installasjonen fra sikringsskapet og hele veien til elbilladeren, sier Frode.

MicroCheck® er veldig kompakt og kommer med et betraktelig forbedret brukergrensesnitt.

— Det var viktig for oss å lage et verktøy som var enkelt å ha med seg. Hele testeren passer i en liten og praktisk koffert, slik at du alltid har den lett tilgjengelig.

MicroCheck leveres i praktisk oppbevaringskoffert

MicroCheck® Ladestasjonstester passer i en liten og praktisk koffert.

Mer økonomisk enn en elbil

Kontrollverktøyet kan også brukes ved årlig sjekk av ladestasjoner i større anlegg. Testeren lar deg blant annet sjekke hvert enkelt ladepunkt og bekrefte hvor feil eller mangler ligger.

— Vaktmestere, driftspersonell som håndterer ladestasjoner, parkeringsvakter, elektrikere – det er mange som vil ha god nytte av en MicroCheck® Ladestasjontester i verktøykassa.

— Det er ikke veldig mange år siden man måtte plugge i en faktisk elbil for å sjekke om laderen faktisk funka som den skulle. Vi mener det er hakket mer økonomisk å ha en MicroCheck® i verktøykassa enn en elbil, avslutter Frode med et smil.

Les mer om MicroCheck® Ladestasjonstester på våre produktsider.

Finn forhandler

Micro Matics produkter og løsninger er tilgjengelig gjennom forskjellige forhandlere avhengig av om du er proff- eller privatkunde.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.