Micro Matic logo
Logg inn
Bilde av en platetopp med en kjele som det kommer flammer opp av.

Komfyrvakt

En god komfyrvakt reduserer risikoen for brann i hjemmet betydelig. Komfyren er den største brannkilden i boliger, og grunnlag for nesten halvparten av brannvesenets utrykninger. Med MicroSense komfyrvakt fra Micro Matic slås komfyren av automatisk før brannen oppstår.

Slik virker komfyrvakten

Komfyrvakten består av en sensor og en komfyrstikkontakt. Sensoren overvåker kokeplatene og utløser en alarm hvis den oppdager fare for brann. Om ingen reagerer på denne, gir den beskjed til komfyrstikkontakten om å kutte strømmen til komfyren/ platetoppen. På denne måten avverges faresituasjonen før det blir så varmt at en brann oppstår.

Krav om komfyrvakt i nye elektriske anlegg

Siden 2010 har det vært et krav i installasjonsnormen NEK 400 at det skal installeres fastmontert komfyrvakt i alle nye elektriske anlegg på kjøkken. De samme reglene gjelder også dersom det legges opp ny kurs til komfyr i eldre boliger eller fritidsboliger. I eldre kjøkken er det ikke påbudt med komfyrvakt, men det er sterkt anbefalt.

Slik testes komfyrvakten

For å sikre god kvalitet, er det utarbeidet en internasjonal standard for komfyrvakter, NEK EN50615. Det stilles imidlertid ingen offentlige krav til hvem som skal verifisere at komfyrvakten oppfyller standarden. Derfor har Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd (FG) utarbeidet en egen godkjenning, med krav om at en uavhengig part skal ha gjennomgått all testdokumentasjon og sikre at enheten har bestått de påkrevde tester.

Komfyrvaktene fra Micro Matic er utarbeidet i henhold til standarden NEK EN5016, og godkjent av FG.

MicroSense komfyrvakt

MicroSense er markedets mest avanserte komfyrvakt, men har markedets minste størrelse. Den er proppfull av unik teknologi, plasseres nærmest usynlig under kjøkkenviften og er beskyttet av mer enn 100 patenter. MicroSense er godkjent iht. Europanormen EN50615 og er enkel å montere.

Komfyrvakten er svært brukervennlig med kun én styringsknapp. Vil du avbryte en alarm? Trykk én gang på knappen. Rekker du ikke å avbryte alarmen, kobles strømmen ut. Vil du koble på strømmen igjen? Trykk én gang på knappen. Enklere blir det ikke!

MicroSense kan benyttes i alle kjøkkenløsninger i private hjem.

Finn forhandler

Micro Matics produkter og løsninger er tilgjengelig gjennom forskjellige forhandlere avhengig av om du er proff- eller privatkunde.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.