Micro Matic logo

Komfyrvakt

Komfyren er den største brannkilden i hjemmet, og grunnlag for nesten halvparten av brannvesenets utrykninger. Med komfyrvakt fra Micro Matic slås komfyren av automatisk før brannen oppstår.

Slik virker komfyrvakten

Komfyrvakten består av en sensor og en komfyrstikkontakt. Sensoren overvåker kokeplatene og utløser en alarm hvis den oppdager fare for brann. Om ingen reagerer på denne, gir den beskjed til komfyrstikkontakten om å kutte strømmen til komfyren / platetoppen. På denne måten avverges faresituasjonen før det blir så varmt at en brann oppstår.

Krav om komfyrvakt i nye elektriske anlegg

Siden 2010 har det vært et krav i installasjonsnormen NEK 400 at det skal installeres fastmontert komfyrvakt i alle nye elektriske anlegg på kjøkken. I eldre kjøkken er ikke komfyrvakt påbudt, men sterkt anbefalt.
Her kan du lese mer om krav til komfyrvakt.

MicroSense komfyrvakt

microsense-komfyrvakt-lb167-micromatic-miljobilde1.jpeg

MicroSense er markedets minste og mest avanserte komfyrvakt. Den er proppet med unik teknologi, nærmest usynlig under kjøkkenviften og er beskyttet av over 100 patenter. Den er godkjent iht. Europanormen EN50615 og er enkel å montere.

Komfyrvakten er svært brukervennlig med kun én styringsknapp. Vil du avbryte en alarm? Trykk én gang på knappen. Rekker du ikke å avbryte alarmen, kobles strømmen ut. Vil du koble på strømmen igjen? Trykk én gang på knappen. Enklere blir det ikke!

MicroSense kan benyttes i alle kjøkkenløsninger i private hjem.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.