Micro Matic logo
Logg inn

Ladestasjon – elbillader og hybrid-lader med høy kvalitet

Med elbillader fra Micro Matic får du en ladestasjon som lader bilen sikkert, raskt og smart.

Vårt sortiment inneholder ladestasjoner i seriene Basic for 400V 3-fase og EO Mini 230 1-fase, samt ladekabler for alle typer elbiler og plug-in hybridbiler. Laderne er enkle å montere og passer like godt til installasjoner hjemme som på hytta.

Til installasjoner med begrenset kapasitet på strømmen, kan Mini ladestasjon kombineres med en smart og enkel lastdeler (ALM, Automatic Load Management). Dette sikrer mulighet for lading i installasjoner uten nettverksforbindelse og med begrenset strømkapasitet. Ønsker du å sikre laderen mot utilsiktet bruk, kan du benytte en Basic-lader med nøkkellås.

Mini ladestasjon

Mini ladestasjon er markedets minste og enkleste hjemmelader. Med denne får du en fleksibel og moderne elbil-lader og hybrid-lader. Ladestasjonen har et moderne, diskret design og har mulighet for lading av alle typer elbiler og plug-in-hybridbiler.

 • Effekt: 7 kW, 32A 230 V (3 x raskere lading enn fra stikkontakt)
 • Dimensjoner : 175 mm x 125 mm x 125 mm
 • Type plugg: type 2-kontakt eller fastmontert kabel type 2

Optimal utnyttelse av effekt med ALM lastdeler

For optimal effektutnyttelse, kan Mini-ladestasjoner kombineres med en ALM lastdeler. Lastdeleren monteres rundt den mest belastede fasen i anlegget og sikrer at ladestasjonene ikke trekker mer effekt enn hva som er tilgjengelig til enhver tid. I tillegg sørger den for at effekten fordeles jevnt mellom ladestasjonene som er i bruk. På den måten kan ladestasjoner trygt installeres selv i anlegg der det er begrenset effekt tilgjengelig. Hver ladestasjon vil kunne utnytte maksimalt av potensialet i installasjonen, uten risiko for overbelastning. ALM krever ikke nettverkskommunikasjon eller app og har ingen faste kostnader for å fungere.

Basic ladestasjoner

Basic er serien hjemmeladere med enklest montering, raskest lading og best effekt. Basic ladestasjoner kommer også med mulighet for enkel tilgangskontroll med nøkkel.

 • Effekt: 22kW, 32A 400V (10 x raskere lading enn fra stikkontakt)
 • Dimensjoner: 360 mm x 165 mm x 155 mm
 • Type plugg: type 2-kontakt eller fastmontert kabel type 2
 • Montering: bakplatemontering

Ladestolper

Ladestolpene til Micro Matics ladestasjoner er produsert i rustfritt stål. Stolpene kommer i rund og kvadratisk utførelse, og for en eller to ladestasjoner. Alle ladestolpene er klargjort for kabling og har plass til koblingsboks.

Ladekabler

Ladekabel Mode2

Mode2 er en ladekabel av beste kvalitet og med unike egenskaper. Med ladekabel fra Mennekes er du sikret trygg lading og lang levetid. Den er tilpasset nye Normkrav NEK 2018.

Kabelen sikrer:

 • Deteksjon for feilkoblet jordleder i veggkontakt
 • Automatisk start av lading etter strømbrudd
 • Automatisk ladestrømreduksjon ved overoppheting av elektronikkboks eller schuko-plugg
 • Innebygget RCD type A 20mA + DC 6mA

Ladekabelen har egenskaper som også tilfredsstiller normkrav etter NEK 400:2018 som stiller krav til rett jordfeilbeskyttelse og maks ladeeffekt på 10A ved lading på schuko.

Kabelen fungerer i alle typer strømnett, har ladeeffekt på maks 2,3 kW og har hele 8 m kabellengde. Ladelugg er av fylt type for å ikke trekke fukt og er utstyrt med flerstegs temperaturkontroll.

Robust elektronikkboks (IC-CPD), fuktsikker IP 69, Plugg IP 44 med RCD type A 20mA + DC 6mA, leveres med type 2 eller type 1 plugg.

Andre egenskaper:

 • Multistegs temperaturkontroll
 • Automatisk ladestrømreduksjon ved overoppheting av elektronikkboks eller schuko-plugg
 • Deteksjon for feilkoblet jordleder i veggkontakt
 • Automatisk start av lading etter strømbrudd

Ladekabel Mode3

Mode3 er en ladekabel av høy kvalitet fra Mennekes.

Kabelen sikrer:

 • Maks ladeeffekt på 4,6 kW 20A
 • Kabellengde 4 meter
 • IP 44

Ladekabelen passer for tilkobling mot alle biler med type 2-inntak. Kabelen har type 2-plugg i begge ender. Den er laget for 1 fase 230V, 20A og er ergonomisk og robust konstruert i polyuretan og ABS-plast.

Brosjyre

4-siders folder med oversikt over våre 1- og 3-fase ladestasjoner for elbil og plug-in hybrid, samt tilbehør som stolper og ladekabler. Våre løsninger egner seg både for bolig og hytte.

Les og last ned brosjyren her. Lurer du på noe, kan du kontakte oss for mer informasjon:

Et utvalg produkter

Finn forhandler

Micro Matics produkter og løsninger er tilgjengelig gjennom forskjellige forhandlere avhengig av om du er proff- eller privatkunde.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.