Micro Matic logo
Logg inn

Lysstyring med en «twist» – Niko P40 og M40

Endelig! Hele Niko sin sensorserie P40 og M40 er på plass, med både 230 V og DALI-2-sertifiserte bevegelses- og tilstedeværelsessensorer for lysstyring.

Se for deg et kjent scenario: Du skal installere gjennomgående sensorstyrt belysning i et svært næringsbygg.

Lyssensorene bør skreddersys etter bruksområde og plassering, bidra til energieffektivisering, være enkle å stille inn korrekt – og helst enkle å montere for deg, ikke sant? Da er den nye sensorserien fra Niko den perfekte match for deg!

Rask montering med SnapFit

Med den unike SnapFit-monteringen installerer du sensorene helt uten verktøy.

— Fordelen med SnapFit er først og fremst at installatøren sparer mye tid på montering, som igjen bidrar til lavere kostnader. Med SnapFit «skrus» delene enkelt inn i hverandre, helt uten bruk av verktøy. Den raske monteringen gjør det enklere å holde tidsfrister og elektrikeren kan i prinsippet ta på seg flere prosjekter, forteller Hans Fredrik Rønning, produktsjef for lysstyring og installasjonsmateriell i Micro Matic.

Høres det for enkelt ut?

Så enkelt er det faktisk! Bare se her:

Så enkel er installasjonen

Smart innstilling og administrering via Bluetooth

Når sensorene er montert og du er klar for å sette opp lysinstillingene, finner du frem mobiltelefonen og kobler deg enkelt til sensorene via Bluetooth.

— Tidligere måtte du stille inn hver enkelt sensor med en IR-modul plugget i mobilen for å justere hva sensoren skulle reagere på. Nå kan du gjøre jobben uten IR-modul ved å stille inn samtlige sensorer trådløst via Bluetooth og Niko Detector Tool-appen. Her kan du også lagre innstillingsmaler som lastes direkte inn i alle sensorene – uten å måtte stille inn en og en. Det blir nesten ikke enklere enn det, forteller Hans Fredrik.

Micro Matic forklarer: Hva er behovsstyrt belysning?

Behovsstyrt belysning betyr at lysnivået i et rom eller en bygning justeres etter de aktuelle behove. Lysstyrken i rommet justeres automatisk, avhengig av tid på døgnet, om det er personer i rommet, naturlig belysning og hvilke aktiviteter som utføres av brukerne.

Niko sine mest avanserte DALI-sensorer benytter blant annet dynamisk dagslysstyring, Tuneable White og Human Centric Lighting for å tilfredsstille høye krav til behovsstyrt belysning.

Lysstyring med verdi

I likhet med Niko er vi i Micro Matic opptatt av å forbedre både livskvalitet og energieffektivitet gjennom utvikling og fremming av smarte løsninger.

— Lyset skal ikke bare se bra ut, det skal fungere optimalt og tilføre verdi til de som bruker det. Smart lysstyring er ikke smart fordi du kan skru lyset av og på med telefonen, men fordi det gir «noe ekstra». Med sensorserien fra Niko kan du tilpasse lyset enkelt når du trenger det, samtidig som du sparer energi – det gir verdi på flere måter, forklarer Hans Fredrik, og legger til:

— Ved å gjøre det så enkelt å montere og stille inn lyssensorene, gir sensorserien stor verdi til installatøren. Samtidig får sluttbrukeren et produkt og en løsning som er praktisk og enkel å bruke.

Spar tid på prosjektet

Med de nye sensorene fra Niko sparer du mye tid på prosjektet med rask montering, effektiv konfigurasjon, enkel drift og dokumentasjon.

— Med alle disse nye funksjonene og mulighetene vil jeg tørre å påstå at dette er de mest banebrytende sensorene som finnes på markedet akkurat nå. De er konstruert med tanke på enkelhet på alle områder, både innen montering, tilkobling, innstilling og igangkjøring, tilgang til dokumentasjon og support, sier Hans Fredrik, som avslutter:

— Vi i Micro Matic er besatt av å levere verdifulle og gode løsninger til våre samarbeidspartnere, og sjelden har vi sett noe vi har mer tro på enn denne sensorserien fra Niko. Det er rett og slett en veldig god investering på mange ulike nivåer.

Niko sensorserie på étt minutt

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.