Micro Matic logo
Logg inn

Lysstyring

Godt lys er viktig. Det skaper trivsel og velvære, og påvirker effektiviteten. Lys skal ikke stå på i rom som ikke er i bruk, det er sløsing med energi. Ved å montere bevegelsesmeldere i eksisterende elektriske anlegg kan man spare mye.

Det er enkelt å spare penger - det er bare å skru av lyset

Mange rom har lyset stående på stort sett døgnet rundt, mens behovet for lys bare er til stede i en liten del av tiden. Målinger viser at moderne og effektive løsninger kan gi en reduksjon av strømkostnadene til lys med opptil 70 %. Micro Matic leverer bevegelsesmeldere for alle typer rom/områder som enkelt kan monteres i det eksisterende elektriske anlegget. Ved hjelp av våre lysstyringssystemer kan du også utnytte dagslyset maksimalt, ved å regulere lyset etter dagslysinnfallet i lokalene.

Utnytt dagslyset med sonestyring

Dagslyset er det beste lyset. Derfor er det ikke bare energiøkonomisk å benytte seg av denne lyskilden, men også behagelig. Ved sonestyring deles lokalet inn i soner som kan styres separat. Da vil det være ulike behov for lys, avhengig av hvor langt fra vinduene sonen er. Sonen nærmest vinduene trenger minst kunstig belysning og sonen lengst vekk trenger mest. Med sonestyring kan man velge mellom 0 eller 100 % lys eller 0 til 100 % lys (dimming). Løsninger som inkluderer dimming vil gi en myk overgang mellom sonene.

Applikasjonseksempler

For serien P40 og M40, med 230 V av/på og DALI-2-sensorer, har vi laget 18 forskjellige applikasjonseksempler. Her får du beskrevet løsninger for blant annet korridor, klasserom, møterom og møterom med foldedør.

For serien Next Generation, 230V av/på, DALI og KNX-sensorer, finner du mange applikasjonseksempler i brosjyren.

Splitter ny og banebrytende sensorserie Niko P40 og M40

Sensorserien er perfekt for den effektive installatøren. Enkel og rask montering innfelt, utenpåliggende eller med den geniale monteringsteknologien SnapFit! Serien omfatter 230 V av/på og DALI-2 sensorer.

Next Generation Sensorer

Next Generation er en komplett sensorserie utviklet for å dekke det norske markedets strenge krav til kvalitet, funksjon og design. Serien omfatter 230 V av/på, Dali og KNX-sensorer.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.