Micro Matic logo
Logg inn

Lysstyring gjort enkelt

Med et bredt spekter bevegelses- og/ eller tilstedeværelsessensorer skaper du raskt og enkelt vakre, velfungerende og energieffektive lysinstallasjoner sluttbrukeren elsker!

Smart lysstyring av skoler og næringsbygg er ikke vanskelig, men for å hjelpe deg på vei har vi akkurat lansert komplett 230V- og DALI-2-sensorserie for behovsstyrt belysning – de splitter nye P40 og M40-sensorene! Sensorene produseres av belgiske Niko; eksperten på vakkert og funksjonelt lysdesign.

Den nye sensorserien betyr økt konkurransekraft i anbudsprosessen for din bedrift. Rask montering, samt enkel konfigurasjon og dokumentasjon gjør at montøren sparer mye tid på installasjonen. I tillegg sikrer et svært bredt sortiment at du alltid finner sensorer som passer forholdene de skal monteres i.

Applikasjonseksempler

Sensorene kommer i en rekke varianter, skreddersydd for ulike typer rom. I noen rom er det ekstra høyt under taket, eller det kreves lang rekkevidde. I andre rom må sensorene fungere, selv om det er lite bevegelse i rommet. Sensorene skal også monteres i eller på forskjellige typer tak. Uansett hvordan rommet sensoren monteres i ser ut, finner du en sensor som passer i P40- og M40-serien.

Enkel montering uten verktøy

Alle sensorene er konstruert med enkelhet som rettesnor, både ved montering, tilkobling og innstilling, idriftsettelse og selvsagt dokumentasjon.

Flere av sensorene leveres med det patenterte SnapFit-monteringssystemet, hvor sensor-delene «skrus» enkelt inn i hverandre, helt uten bruk av verktøy. Fordelen er åpenbar: Den raske montering reduserer kostnadene og gjør det enklere å holde tidsfrister.

Animasjon: SnapFit Monteringssystem

SnapFit Monteringssystem: Denne korte animasjonsvideoen viser hvordan det patenterte SnapFit systemet installeres i takplate.

Video: Fordeler med behovsstyrt belysning

Torben Gehlert, produktsjef i Niko, forteller om behovsstyrt belysning og fordelene for både sluttbruker og elektriker.

Rask innstilling og idriftsettelse med app

Niko Detector Tool-appen lar deg stille inn sensorene med smarttelefonen, ved hjelp av trådløs to-veis Bluetooth-tilkobling. Når du åpner appen finner den automatisk alle sensorene i nærheten av deg, og organiserer dem i en liste med de nærmeste sensorene øverst. Velg ønsket sensor, og følg konfigurasjonsoppsettet i appen.

Du trenger ikke å registrere deg for å bruke appen, men registrerer du deg i portalen og logger inn i appen får du tilgang til flere fordeler. Appen fungerer også uten internettilkobling – da lagres data lokalt på telefonen og lastes opp neste gang den får tilgang til internett.

Niko Detector Portal-plattformen er et nettbasert verktøy som gjør arbeid med P40 og M40-sensorene både enklere og raskere. I portalen organiseres sensorer og idriftsettelsesinformasjon i prosjektmapper, slik at de enkelt kan brukes på senere oppdrag, deles med kolleger eller benyttes for å dokumentere installasjonen.

Automatisk FDV-dokumentasjon

I etterkant av installasjonen slipper installatøren å bruke tid på å dokumentere manuelt. Detector-portalen lagrer automatisk ferdig dokumentasjon for jobben, som kan sendes til ønsket mottaker eller skrives ut når hen er tilbake på kontoret.

Bredt spekter av funksjoner

Sensorene har flere smarte funksjoner som gjør jobben så enkel som mulig for installatøren.

De mest avanserte DALI-2 sertifiserte sensorene er utstyrt med dynamisk dagslysstyring, «Tuneable White» og «Human Centric Lighting». Alt konfigureres direkte til sensoren fra smarttelefonen via Bluetooth.

Korrekt plassering av sensorer

Å plassere sensorene riktig er kanskje det viktigste enkeltelementet i en installasjon. Selv den beste sensoren kan ikke oppdage bevegelse hvis den er plassert feil – for eksempel bak en dør som ofte står åpen.

Bevegelsessensorene bør monteres slik at sensordekningen overlapper minimum 30 %.

Gratis kundestøtte og prosjektrådgivning

Vi kan bistå med kompetanse til ditt lysstyringsprosjekt, uansett om du behøver assistanse til prosjektering og oppstart eller trenger teknisk assistanse under eller i etterkant av installasjonen.

Vi tilbyr prosjektering av lysstyring, med forslag til funksjoner, valg av komponenter og utarbeidelse av tilbud, kostnadsfritt. Vi bistår også med utarbeidelse av mer detaljert prosjektering, med oversikt over de enkelte komponentene i de enkelte lokalene, koblingsskjemaer og prinsippdiagrammer, samt plassering av sensorer, da iht. tilbud.

Vi tilbyr også rådgivertekster til din prosjektering.

Vi bistår gjerne entreprenør i forbindelse med idriftsettelse av lysstyring. Vi kan også gjennomføre selve idriftsettelsen, da iht. tilbud.

Vårt tekniske kundesenter er alltid klar for å svare på dine spørsmål, eller hjelpe deg å løse problemer som kan oppstå.

230V sensorer, ON/OFF

Et utvalg av Niko P40 og M40-sensorer for 230V on/off i SnapFit og utenpåliggende modeller. Høy montering med lang rekkevidde og standard montering med medium og lang rekkevidde.

Dali-2 sensorer

Et utvalg Niko P40 og M40 DALI-2 sensorer i SnapFit og utenpåliggende modeller. Høy montering med lang rekkevidde og standard montering med medium og lang rekkevidde.

RoHS-Direktivet

Ønsker du å forstå hvordan RoHS-direktivet kan påvirke din virksomhet og åpne opp for nye muligheter?

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.