Micro Matic logo
Logg inn
Mennesker som går nedover i et lyst kontorlokale med vegg dekket av grønne planter til høyre

RoHS-direktivet gir muligheter -Husk styring når du bytter armaturer eller lysrør

De justeringene som både kunder og bedrifter må gjøre i forbindelse med RoHS-direktivet, representerer en mulighet til å velge alternativer som både er mer miljøvennlige og kostnadseffektive.

Micro Matic forklarer: Hva er RoHS-direktivet?

RoHS står for "Restriction of Hazardous Substances", et EU-direktiv som begrenser bruk av farlige stoffer i elektronikk. Målet er å beskytte både miljøet og mennesker mot skadelige kjemikalier. Siden 2023 har RoHS-direktivet forbudt produksjon av lyskilder som inneholder kvikksølv.

Hvorfor er dette viktig? Kvikksølv er et giftig tungmetall som kan forårsake alvorlige helseproblemer. Ved å forby kvikksølv i belysning, bidrar RoHS-direktivet til et renere miljø og en sunnere befolkning.

Behovsstyrt lysstyring: Den ultimate løsningen

Vi mener at det ikke utelukkende bør handle om å bare fjerne farlige stoffer. Det handler også om å bruke energi på en smart måte. Derfor tilbyr vi behovsstyrt lysstyring, som automatisk justerer lysstyrken basert på tilstedeværelse og dagslys. Belysning står for en betydelig del av energiforbruket i bygg. Ved å bytte til intelligente styringssystemer kan man oppnå store besparelser.

De justeringene som både kunder og bedrifter nå må gjøre, representerer en mulighet til å velge alternativer som både er mer miljøvennlige og kostnadseffektive. Med stigende strømpriser og strengere krav hva det gjelder bærekraft, vil det kanskje være hensiktsmessig å vurdere investering i et LED-belysningssystem med smart styring og dimming?

Hvorfor behovsstyrt lysstyring?

  • Kostnadsbesparende: Opptil 70% besparelse på energikostnader.
  • Komfort: Tilbyr optimalt lysnivå og komfort for brukerne.
  • Fremtidsrettet: Basert på åpen protokoll og et ikke-proprietært system.
  • Lengre levetid på lyskilder: Ved å unngå unødvendig bruk, varer lyskildene lenger.
  • Enova-støtte: Det er mulig å få støtte fra Enova for å installere intelligente belysningsstyringssystemer når det er på tide å bytte ut armatur

Micro Matic - Smartere bygg

Skal du bytte armatur i ditt bygg eller anlegg?

Ta kontakt med vår ekspert i dag for å lære mer om behovsstyrt lysstyring og hvordan vi kan hjelpe deg i gang med energieffektive lysinstallasjoner sluttbrukeren elsker!

Lysstyring gjort enkelt

Gi dine prosjekter et løft med våre sensorer! Fra rask montering til enkel konfigurasjon, våre produkter fra Niko er din nøkkel til vellykkede belysningsløsninger.

Lysstyring gjort enkelt bilde av telefon foran lyst rom

Behovsstyrt lys

Energitilskudd på ett minutt

Våre energibesparende produkter, som omfattes av energitilskuddsordningen

Micro Matic har en rekke energibesparende produkter og løsninger som omfattes av energitilskuddsordningen. I tillegg kan vi bistå med en rekke andre tiltak – for bedrifter som ønsker å gå «de ekstra milene».

Snakk med en av våre eksperter i dag, for en vurdering av hvilke tiltak som passer best for deg.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.