Micro Matic logo
Logg inn

Sikkerhet med sensorer

Et KNX smarthus gir deg trygghet. Hele døgnet kan sensorer passe på og sikre både deg og huset mot skader og innbrudd. Skulle noe oppstå, vil huset selv reagere på dette. Samtidig vil du bli varslet og kan kontrollere og styre huset i eller utenfor hjemmet.

Trygt i skapet

Sikringsskapet er hjertet i ditt KNX-anlegg. Det er stort for å romme sterkstrømskomponenter som f.eks. dimmere og reléer i tillegg til sikringene. Det er her signalene fra sensorene ute i ditt anlegg ender opp før de realiseres i handlinger. Ved å plassere sterkstrømsproduktene i sikringsskapet, får du en god forsikring mot branntilløp og elektriske feil i din bolig.

Bevegelsesstyrt automatikk

En bevegelsessensor reagerer på bevegelse innenfor sin detekteringssone og kan utføre en handling basert på tilstedeværelse. Den kan brukes til å styre lyset i boden, eller aktivere et helt scenarie, f.eks. når du kommer hjem. Dette kan være en praktisk og trygg løsning når man har hendene fulle. Når lyset styres automatisk, slipper du å lete etter bryteren, og det vil slukkes når sonen forlates.

Bevegelsessensorer for utendørs bruk fungerer på samme måte. De kan både tenne, slukke og dimme lyset avhengig av bevegelse i sonen. Du kan koble flere sensorer sammen for å dekke et større område.

Ved å styre lyset basert på bevegelse vil du spare både strøm og levetid på lyskildene.

Åpne dører og vinduer

Ved å montere vindu- og dørsensorer kan du enkelt kontrollere at huset er sikkert og at alle dører og vinduer er stengt før du legger deg. Du kan også benytte disse sensorene til å sette varmen i frostsikring for å unngå at du fyrer unødig når du lufter.

Det kan også være praktisk at du får et varsel når du trykker “borte” hvis et vindu eller en ytterdør er åpen. Har du Gira KNX-appen kan du få beskjed på din smarttelefon dersom du har HomeServer.

Alarmer og varsling

Ved å integrere alarmer som vannlekkasje, brann og innbrudd vil du kunne kombinere disse med KNX-anleggets funksjoner. For eksempel kan du velge at alle lys skal blinke, både inne og ute, om tyverialarmen går. Dette vil gjøre tyven stresset og samtidig påkalle oppmerksomhet fra omgivelsene.

Du kan også velge å la alle lys slå seg på og alle stikkontakter av hvis brannalarmen går. Dette vil gjøre at du lettere finner veien ut og at du stopper strømtilførselen til komponenter som kan være årsaken til brannen og dermed unngå at den utvikler seg.

En magnetventil på hovedstoppekran kan betjenes fra mobilen, for raskt å kunne begrense skade. Er boligen satt i "Feriemodus" kan dette automatisk slå av magnetventilen, som også vil redusere faren for vannlekkasje dersom du er bortreist.

I tillegg vil en vannlekkasjesensor gi deg beskjed om en vannlekkasje oppstår slik at du kan hindre store skader på din bolig.

Er du ikke hjemme, kan du varsles på mobilen for å tilkalle hjelp, komme deg hjem eller slå av alarmen fra der du er.

Værsensorer

Værstasjon i KNX-systemet brukes blant annet til å styre persienner, markiser og motordrevne vinduer etter været.

Med automatisk solavskjerming vil man unngå bleking av interiøret og hindre overoppheting og dermed redusere kostnadene til kjøling. Om vinteren vil dessuten senkede persienner redusere boligens varmetap i noen grad.

En slik sensor vil også sørge for å unngå skader på utstyr ved å trekke inn markiser ved sterk vind og lukke motoriserte takvinduer, eller varsle dersom de er åpne.

Værdata kan også vises som informasjon på ønsket display, som f.eks. touchskjermen Gira G1.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.