Micro Matic logo
Logg inn

Gira KNX smarthus

En bolig med KNX Smarthus er energieffektiv og trygg. Den forenkler hverdagen og gir høy komfort og stor fleksibilitet gjennom hele livsløpet. Valget er enkelt når du først blir kjent med mulighetene.

Grunnleggende skiller KNX Smarthuset seg fra en vanlig elektroinstallasjon ved at alle elektriske punkter i boligen kan styres sentralt. Dermed kan funksjoner som belysning, persienner og oppvarming, samt multimedia-, sikkerhets- og porttelefonsystemer knyttes sammen. Brukervennlige betjeningsenheter gjør styringen av elektroinstallasjonen enkel og tilgjengelig for alle.

KNX er den ledende standarden for styring av bygg og bolig i dag.

Automatisert

Praktisk og brukervennlig

Skalerbart

Internasjonal standard

Energibesparende

Enkelt, brukervennlig og fleksibelt

I stedet for tradisjonelle brytere på veggen benyttes smarthusbrytere som kan tilpasses med ønskede innstillinger for alle rom. Disse programmeres med scenarier som forteller hva som skal styres og hvordan det skal styres. Her kan man for eksempel velge hvilke lys en bryter skal styre, og om bryteren samtidig skal slå av strømmen i stikkontakten og senke varmen og ventilasjonen.

Med KNX har man mulighet til perfekt integrering av de fleste apparater og funksjoner, som for eksempel belysning, persienner og oppvarming, samt multimedia-, sikkerhets- og porttelefonsystemer. Sensorer og automatikk sørger for at en rekke oppgaver også vil løse seg selv. Smarthuset kan betjenes via et brukervennlig grensesnitt på touchskjerm, smarttelefon, nettbrett eller PC.

Smarthusinstallasjonen gir deg stor fleksibilitet, og det er enkelt å bygge ut eller tilpasse systemet i takt med at behov endres. Foruten tilpasninger du selv kan gjøre, kan elektrikeren gjøre endringer over nettet slik at du slipper hjemmebesøk. Med smarttelefon eller PC vil du alltid kunne nå boligen for å endre eller kontrollere innstillinger, uansett hvor du befinner deg.

Mye av verdien i et smarthus ligger i å ha gode scenarier som gir høy komfort, økt sikkerhet og lavere energiforbruk.

Energibesparende

Lys-, varme- og ventilasjonsanlegg jobber sammen for å spare strøm når du ikke bruker boligen, og opprettholde komforten når du er hjemme. Alle lys kan dimmes og sensorer kan sørge for at lyskilder både inne og ute kun står på ved behov. Er du bevisst på energiforbruket, sløser du mindre. Smarthuset kan gi deg god oversikt over forbruket i din bolig, helt ned til enkelte kontakter hvis du ønsker det.

Et tryggere hjem

Med alle sterkstrømsprodukter trygt samlet i et brannsikkert sikringsskap, er KNX i seg selv en løsning som anbefales av både brannvesen og forsikringsselskap. En rekke sikkerhetsfunksjoner kan også settes opp ved hjelp av scenarier. Når du forlater boligen og trykker på bortescenariet, er det godt å vite at alarmen blir aktivert, lyset slått av, og at strømmen til strykejern og andre elektriske apparater blir kuttet. Sensorer kan settes opp til å utløse scenarier automatisk, og på den måten være med på å redde liv og forebygge eller avverge skader på boligen.

Beskyttet mot uvedkommende

  • Integrert adgangskontroll lar deg se hvem som ringer på, selv når du er borte
  • Nøkkelfrie låser gir full oversikt over hvem som tar seg inn i boligen
  • Sensorer på dører og vinduer kan varsle om noe står åpent
  • Bevegelsessensorer kan skru på alt utelys hvis noen beveger seg rundt huset om natten
  • Med scenarier kan du lage en bryter som slår på alt lys i huset med kun ett trykk

Når dere er bortreist kan smarthuset til og med simulere at noen er hjemme ved å skru av og på lyset innendørs etter deres vanlige bruksmønster. Dermed er sjansen mindre for at tyver forsøker å bryte seg inn.

Spesielle behov

Har du eller noen i familien spesielle behov og trenger tilrettelegging for å gjøre hverdagen lettere? Kanskje små justeringer kan være forskjellen på om han eller hun klarer seg alene eller ikke? Et Smarthus basert på KNX-teknologi danner det perfekte grunnlaget for å skape et fungerende og trygt hjem i alle livets faser.

Et sikkert og fremtidsrettet valg

KNX er den ledende standarden for styring av bygg og bolig, og det mest omfattende styringssystem på markedet. Det store antallet KNX-produsenter og -installatører, betyr at du kan være trygg på at du med KNX velger et system som vil kunne utvides og vedlikeholdes, også i fremtiden.
Les mer om KNX-standarden

Interessert i KNX til din bolig eller hytte?

Uansett om du vurderer å utvide et eksisterende, eller installere et nytt, KNX-anlegg hjelper vi deg gjerne videre. Micro Matic har blant landets dyktigste KNX-spesialister. Vi har levert styringsløsninger i flere tiår, og er kjent for høy kvalitet og ekspertise. Vi samarbeider med elektrikeren, og deler gjerne vår kompetanse og erfaring for å finne den beste løsningen for ditt prosjekt.

Kontakt oss for informasjon eller hjelp til prosjektering eller programmering av ditt KNX Smarthus.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.