Micro Matic logo
Logg inn

Velferdsteknologi

Har du eller noen i familien spesielle behov og trenger tilrettelegging for å gjøre hverdagen lettere? Kanskje små justeringer kan være forskjellen på om han eller hun klarer seg alene eller ikke? Med smarthus basert på KNX har du et godt teknisk fundament hvor du enkelt kan tilpasse elektroinstallasjonen til dine endrede behov.

Livsløpstandard

Livet kan fort endre seg og vi blir alle gamle en gang. Likevel er det få som tenker på velferdsteknologi og livsløpsstandard når de skal bygge eller renovere en bolig. Selv mindre utfordringer kan gjøre at man trenger tilrettelegging for at hverdagen skal bli enklere og tryggere.

Med smarthusteknologi får du livsløpsstandard på din installasjon. Det finnes mange smarte løsninger innenfor KNX-systemet samtidig som elektrisk utstyr fra f.eks. hjelpemiddelsentralen kan integreres. Når alt kan styres i ett og samme system, får du en bolig som enkelt kan tilpasses situasjonen - nå og i fremtiden.

Glemsk

Ved å tilrettelegge med tidsstyring av lys, varme og andre elektriske apparater slipper man å bekymre seg for at farlige elektriske apparater står på uten at de er i bruk. Det er også mulig å styre låsing/lukking av vinduer fra ett sted og sensorer kan varsle med lyd hvis noe står åpent.

Begrenset forståelse

Noen har begrenset forståelse for korrekt bruk av det elektriske anlegget. Med scenarier unngås feilaktige innstillinger og hvis adgangen begrenses, minimeres sjansen for å gjøre feil.

Synshemmet

Multifunksjonsbryteren kan leveres med store vipper for større trykkflate og større merkefelt. Systemet kan benytte seg av forskjellige lyder for varsling og sensorer kan skru lyset av og på.

Hørselshemmet

Visuelle alarmer (blinking med lys) er smart for varsling av farer hvis f.eks. røykalarmen går. Sensorer kan tenne lys på natten hvis noen beveger seg i huset, rundt eiendommen, eller kan varsle med lys dersom noen ringer på døren.

Bevegelseshemmet

Bevegelseshemmede og rullestolbrukere er godt kjent med alle hindringer som finnes i en bolig. Med smarthus kan man med en nøkkelbrikke aktivere scenarier som åpner dører, styrer heiser, hever/senker kjøkkenbenker - alt etter hvor den bevegelseshemmede befinner seg. Dørkommunikasjon som vises på smarttelefon/skjerm kan også være til god hjelp for å kommunisere og åpne døren uavhengig av hvor man befinner seg.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.