Micro Matic logo
Logg inn

Scenarier forenkler hverdagen

En av de største fordelene med smarthus, er muligheten for å bygge scenarier basert på bruksmønstre. Et scenarie lar deg kombinere flere forskjellige handlinger på en gang, som for eksempel styring av lys, varme, ventilasjon og lyd.

Uten å tenke over det gjør du mange prosesser for at du og de du bor sammen med skal være trygge, spare strøm eller øke komforten. Du lukker vinduer, låser dører, senker varmen og slår av lys når du forlater boligen eller legger deg. Du snur og kjører tilbake om du er usikker på om støpselet til strykejernet er tatt ut, og du har seriekoblede røykmeldere for å være sikre på at alle kommer seg ut i tilfelle brann. Du installerer dimmere for å sette riktig stemning avhengig av situasjon og lysforhold.

I et smarthus kan alt dette, og mye mer, inkluderes i et scenarie som gjør det enkelt og trygt for deg og dine.

Valg av scenarier

Scenarier tilpasses behovene og bygger på rutiner og bruksmønstre. Vanligvis vil 5-8 scenarier være tilstrekkelig og gjenspeiler gjerne døgnrytmen med scenarier som "morgen", "borte", "hjemme" og "natt". I tillegg vil sikkerhetsscenarier som "ferie" og "brann" gi deg ekstra trygghet, mens stemningsscenarier i stue, kjøkken og soverom vil gi deg ekstra komfort og fleksibilitet. Scenarier planlegges sammen med installatøren, med fokus på faktiske behov innenfor komfort, sikkerhet og strømsparing. Når scenariet først er opprettet, kan du selv enkelt endre innstillingene.

Et trykk er nok

Scenarier kan brukes til å forenkle prosesser, og skape sikkerhet i hjemmet. Med scenariet "Borte" kan du ved hjelp av et trykk på vei ut døren, slå av alt lys, koble ut strømmen til kaffetrakter og strykejern og senke varmen.

Trykkbaserte scenarier

Et trykkbasert scenarie utløses ved at du aktivt tar et valg om å endre moduset huset er satt i, f.eks. når du legger deg. Dette kan gjøres via en bryter, fjernkontroll, touchskjerm, smarttelefon eller nettbrett. Ved å trykke på natt-scenariet slukkes innelyset, utelys dimmes ned og varme og ventilasjon senkes. Bryteren med natt-scenariet plasseres strategisk ved badet eller på soverommet. Samme scenarie kan programmeres på flere brytere hvis det er hensiktsmessig.

Automatiske scenarier

Et automatisk scenarie kan utløses basert på handling, tid, bevegelse eller via sikkerhetssensorer som for eksempel røykvarsler, vannsensor eller værsensor. Det kan bety at når røykvarsleren detekterer røyk og alarmen går, vil den også utløse et sikkerhetsscenarie som kan være med på å redde både deg og boligen. Eller at bevegelsessensoren på badet tenner lyset og slår på radioen når du kommer inn, og slår alt av igjen når du har gått ut. Det finnes mange eksempler på hvordan automatiske scenarier kan brukes for å skape sikkerhet, øke komfort og spare strøm.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.