Micro Matic logo
Logg inn

Gira eNet – trådløst smarthus

Gira eNet er et trådløst smarthussystem fra kvalitetsprodusenten Gira. Det at systemet er trådløst, innebærer at topp moderne smarthusteknologi kan installeres raskt, enkelt og rimelig i et hvilket som helst bygg.

Alle enheter i eNet-systemet kommuniserer toveis og trådløst. Med batteridrevne smarthusbrytere kan du enkelt styre lys, persienner og alle elektriske apparater med ett trykk - enten enkeltvis eller gruppert i scenarier. Med trådløse styringsenheter trenger du ikke åpne vegger eller trekke nye ledninger for å få smarthusfunksjoner, og det er lett å utvide ditt elektriske anlegg med flere enheter og nye funksjoner.

Enkelt og tilgjengelig

eNet er meget brukervennlig. Med et stort utvalg brytere, dimmere, trådløse sendere og fjernkontroller kan du styre ditt anlegg akkurat slik du ønsker. eNet kan også styres og kontrolleres fra smarttelefon, nettbrett eller PC uansett hvor du e

Oppgradering til smartere styring er enkelt med Gira eNet. Se på denne lille filmsnutten fra Gira.

Muligheter

 • Styring av lys og stikkontakter/apparater
 • Styring av persienner og markiser
 • Styring av utelys
 • Styring via trådløse eller trådbundne enheter
 • Fjernstyring hjemme og borte
 • Registrering av strømforbruk
 • Automatisk styring av scenarier via sensorer
 • Logiske hendelser
 • Sentralisert eller desentralisert installasjon
 • Lekker design tilpasset interiøret
 • Kombineres med varmestyringssystemet Microtemp Sentralstyring

Last ned systemskisse

Prisbelønnet design

Med eNet og Gira designmateriell tar du elektroinstallasjonen til et nytt nivå. Finn kombinasjonen som passer best til rommet, og husk at det samme prisvinnende designet leveres på alt fra stikkontakter til smarthusbrytere. I designutvalget finner du materialer som fasettslipt glass, treverk, stål, aluminium, bronse og linoleum. Gravering på bryterfronter er mulig, og gir et eksklusivt preg. Se designmateriell fra Gira.

Høy kvalitet

Gira har fokus på høy kvalitet i alle ledd og er kjent for å levere robuste og holdbare produkter og løsninger. Solide materialvalg, som festerammer i aluminium og bryterfronter i bruddsikker termoplast og rustfritt stål, gir produkter som både installatør og bruker vil sette pris på.

Stabilt og driftssikkert

eNet kommuniserer på det lukkede frekvensbåndet 868,3 MHz for byggautomasjon. Dette sørger for et stabilt system som alltid responderer riktig på ønskede innstillinger. Dimmere, sensorer, aktuatorer, brytere og målere gir tilbakemeldinger slik at brukeren har full kontroll over status på tilkoblede enheter. Ved spesielle behov kan separate eNet-repeatere løse signalproblemer.

Enkel programmering

Programmering av eNet-systemet er enkelt og gjøres enten manuelt direkte på produktene, eller ved å logge inn på eNet-serverens webapp via vanlig nettleser.

Se film: Manuell programmering av Gira eNet

eNet-serveren er en intelligent styresentral som gir deg flere muligheter utover standardfunksjonene i eNet-systemet. Med eNet-serveren kan hele systemet programmeres, visualiseres og dokumenteres på en svært enkel måte, og du kan styre og overvåke hele boligens tekniske anlegg, uansett hvor du oppholder deg. Du trenger ingen ekstra programvare og alle innstillinger overføres trådløst til produktene. Når alt er ferdig kan du skrive ut en anleggsdokumentasjon.

Dimming av LED

Dimmerne tilknyttet eNet-systemet er utviklet og nøye testet med utgangspunkt i LED-problematikken. eNet er derfor god på dimming av LED og andre dimbare lyskilder, inkludert DALI.

Perfekt ved rehabilitering

Med eNet forvandler du enkelt en standard installasjon til et trådløst smarthus. Med dimmer for veggboks, trådløse smarthusbrytere og et bredt utvalg aktuatorer er jobben gjort både raskt og enkelt. Med eNet kan én smarthusbryter og mini-aktuatorer erstatte hele "rack" med dimmere, og styre lyset i elegante soner som gir deg stemningsbelysninger med kun ett trykk.

Enda enklere med Gira System 3000

Gira System 3000 er en standard fra Gira som også benyttes i eNet-systemet. Er System 3000 installert fra før, får du smarthusløsning ved kun å bytte dimmerens påsats/front.

1: Innsats og påsats monteres i veggboksen.
2: Påsats monteres på eksisterende innsats i veggboksen.
3: Trådløs smarthusbryter monteres rett på veggen.

Gira Funkbus

Med Gira eNet trådløs omformer kan du enkelt koble eksisterende trådløst Funkbus-system til et nytt eNet-system. Utvidelsene kan gjennomføres uten at komponentene som brukes i dag må skiftes ut, og aktuatorene i Funkbus-systemet kan dermed styres med f.eks. smarttelefon og nettbrett.

Radioskygger og repeatere

I trådløse systemer sendes telegrammer mellom enhetene. Disse kan begrenses av f.eks. metallkomponenter eller betongvegger. Det er derfor viktig å vurdere plassering av enhetene mht. at radiosignaler går korteste vei og i rett linje. Alle nettforsynte eNet-komponenter har repeatere som kan aktiveres for å gjenta telegrammene slik at de kommer frem. I større anlegg anbefales separat repeater som bare gjentar spesielle tilordnede telegrammer for å unngå for høy belastning.

Varmestyring

eNet kan kombineres med varmestyringen Microtemp Sentralstyring. Da får du det beste fra to verdener, linket til hverandre i sentralstyringsappen. Microtemp Sentralstyring er et komplett varmestyringssystem for gulvvarme, varmeovner og vannbåren varme. Systemet styrer varmen etter brukernes døgnrytme og sørger for minimum energiforbruk og maksimum komfort. Systemet kan styres og kontrolleres med webapp for enkel betjening i hjemmet og på farten. Her har du tilgang til alle innstillinger og kan sette varmen i komfort-, ferie- eller frostsikringsmodus og tilbake til autoprogram med ett trykk. Microtemp Sentralstyring tilfredsstiller TEK 10.

Be om tilbud på eNet

Ønsker du mer informasjon, eller et tilbud på eNet, kan du kontakte din elektriker, eller oss i Micro Matic. Vi samarbeider med elektrikeren, og deler gjerne vår kompetanse og erfaring for å finne den beste løsningen for din bolig eller hytte.

Nettbutikk for proffkunder

Er du proffkunde av Micro Matic kan du handle disse varene direkte på nett.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.