Micro Matic logo
Logg inn

Betjening av KNX Smarthuset

Scenarioer som gir høy komfort, økt sikkerhet og lavere energiforbruk i smarthuset. Brukervennlige betjeningsenheter gjør styringen av elektroinstallasjonen enkel og tilgjengelig for alle.

Muligheten til å bygge scenarioer basert på bruksmønstre er en av smarthusets største fordeler. I et scenario knyttes flere funksjoner i huset sammen, slik at de alle kan styres samtidig. På den måten kan man for eksempel plassere en "Alt av"-bryter ved døren som skrur av alle lys, kutter strømmen til kaffetrakteren og senker varmen.

Scenarioer og enkeltfunksjoner i elektroinstallasjonen styres så via smarthusets praktiske og brukervennlige brytere, skjermer/betjeningsenheter, eller via app på mobilen.

Full kontroll med brukervennlig app

På farten eller hjemme, uavhengig av hvor du er, kan du følge med på hva som skjer i hjemmet ditt direkte på dine mobile enheter. Se bilder fra overvåkningskamera, juster varmen og slå av kaffetrakteren, eller senk persiennene. Du kan også snakke med dem som ringer på, og slippe dem inn - hvis du vil. Mobil fjernstyring forutsetter at du har en HomeServer eller X1.
Les mer om mulighetene med HomeServer og X1 fra Gira.

Smarthusbrytere

Smarthusbrytere kommer i en rekke varianter, med ulik funksjon, design og kompleksitet. Alle bryterne kan kombineres med Giras eksklusive designrammer

Multifunksjonsbryteren

Smarthusbryteren kan erstatte lange rack med dimmere og brytere du ofte ser i en tradisjonell installasjon. Multifunksjonsbryteren leveres med 1-4 vipper. Den kan leveres med termostat og digitalt display på øverste vippe, slik at du kan styre både varme, lys og f.eks. persienner fra samme bryter. Hver vippe kan programmeres til å styre avanserte scenarioer, eller kun en enkelt lampe. Lyset på soverommet kan f.eks. styres individuelt for personlig tilpasning, samtidig som det inngår i borte- og ferie-scenarioer for å sikre at lyset er slått av når ingen er hjemme.

Smarthusbryterne kan funksjonsmerkes profesjonelt med Giras merkingstjeneste, med enten gravering eller print på spesialpapir avhengig av hvilken brytermodell som velges.

Trådløs multifunksjonsbryter

Multifunksjonsbryteren kan også leveres i trådløs modell (Gira eNet og Gira KNX RF). Denne drives av batterier og kan festes hvor som helst, selv på glassvegger. Den trådløse bryteren leveres med 1 eller 3 gjennomsiktige eller graverbare vipper.
Les mer om trådløse brytere

Vippebryter

I et smarthus kan du også få helt vanlige vippebrytere for av/på-styring, tilsvarende de du kjenner fra tradisjonelle elektroinstallasjoner.

Betjeningsenheten Gira G1 - Multitalentet som kan alt

Gira G1

Rask og enkel tilgang til dine funksjoner

Gira G1 kan erstatte KNX brytere og svarapparat i et porttelefon-anlegg på en genial måte. Betjeningsterminalen er så nett og delikat at den vil løfte helhetsinntrykket i ethvert rom. Det stilrene betjeningsapparatet oser av kvalitet og gjør betjening av smarthusfunksjonene enkelt og tilgjengelig.

G1 kan styre hele eller deler av anlegget, gi værvarsler fra internett, benyttes som termostat og fungere som svarapparat, sammen med Giras porttelefonsystemer. Den unike fleksibiliteten gjør at G1 passer like godt uansett hvilke funksjoner man ønsker å betjene. Alt fra dimming og solskjerming, til varmestyring og adgangskontroll kan enkelt integreres og betjenes fra enheten. Innebygd timer gir mulighet for automatisering, og oppsett og tilpasning av scenarioer er så enkelt at det føles som en lek.

Installasjonen er ekstremt enkel: Du trenger en nettverkskabel og PoE-switch hvis du ønsker å koble til strøm over ethernet, som er den anbefalte løsningen. Ved rehabilitering er det mulig å sette opp enheten trådløst (WLAN) med bruk av 24 V eller 230 V.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.