Micro Matic logo
Logg inn

Integrasjon og funksjon

Fleksibelt, skalerbart og integrerbart mot eksterne systemer.

KNX-installasjonen

KNX smarthuset består av KNX-komponenter som kommuniserer med hverandre via eget ledningsnett, en KNX-BUS. KNX BUS-ledningen er grunnsteinen i KNX Smarthuset. BUS-kabelen legges i tillegg til den vanlige strømledningen ved nybygg eller renovering. På denne måten blir de forskjellige elementene i husets tekniske anlegg forbundet med hverandre etter KNX-standarden for bygningsautomatisering. Sterkstrømsprodukter (230V) som dimmere, reléer og termostater er trygt samlet i et brannsikkert sikringsskap. Herfra går vanlige strømledninger frem til stikkontakter og lysuttak, men ikke til bryterne.

Den enkelte komponent i systemet er en intelligent enhet i seg selv, man har dermed mulighet til å sette opp systemet som et frittstående, desentralisert* system, eller å legge til en sentralenhet som muliggjør styring fra mobil/PC og integrasjon med eksterne systemer på datanettet.

KNX-installasjonen settes opp med funksjonalitet og scenarier tilpasset den enkelte kundes behov, og kan siden enkelt justeres eller utvides ettersom behovene endres med tiden.

*Desentralisert system = et system uten en sentralenhet for styring

Mobilstyring og integrasjon med eksterne systemer

Velger man å legge til en sentralenhet for integrasjon og styring, åpnes det virkelig store potensialet i KNX-installasjonen.

Sentralenheter som X1, HomeServer eller FacilityServer gjør det mulig å kombinere KNX-installasjonen med øvrige systemer på datanettet, og å styre det hele via et felles grensesnitt på mobil/PC eller en integrert skjerm på veggen.

  • Alt integrert (dørkommunikasjon, lyd, kamera etc)
  • Komplett oversikt
  • Styring og justering via mobil/PC

Bildet viser porttelefon fra Gira System 106

Automatisk styring av funksjoner

«Auto-funksjoner» vil kunne ivaretas av systemet, som betyr at styring av funksjoner kan skje automatisk på de tidspunkt du har behov for det, enten fysisk eller tidsbestemt.

For eksempel kan lyset i boligen tennes på et gitt nivå når det går mot kveld, og sannsynligheten for at du ønsker lys er stor.

Dette kan gjelde stue, kjøkken eller andre oppholdsrom som normalt er mye i bruk, i tillegg til gangarealer, entre eller lignende.

Dette kombinert med bevegelsesmeldere i rom som er lite i bruk eller kun for korte besøk som bod, bad/toalett etc. gjør at lyset kun er tent i de arealer som du ønsker det.

Dersom du ikke er hjemme, altså borte eller på ferie, tar logikken i systemet kontroll og unnlater å tenne lyset unødvendig.

Hvilken sentralenhet trenger du?

Gira X1 er et perfekt valg for styring av KNX-anlegget i én enkelt bolig. Ved styring av flere, eller spesielt store, KNX-anlegg (f.eks. hoteller, flere leiligheter eller hus + hytte), anbefales HomeServer eller tavlevarianten FacilityServer. I alle installasjoner anbefales også Gira S1, som gir sikker og kryptert fjerntilgang til anlegget.
Last ned produktsammenligning
.

Gira X1 - Mye smarthus i en liten modul

Gira X1 er en liten datamaskin som visualiserer og automatiserer en boligenhet. Til tross for sin beskjedne størrelse har dette smarte produktet stor kapasitet i forhold til å styre og automatisere ønsket funksjonalitet i en bolig.

Gira X1 kan styre inntil 250 funksjoner, og inntil 250 hendelser kan utløses via tidsinnstillinger. Med inntil 10 smarttelefoner eller nettbrett pålogget samtidig, vil X1 dekke de fleste husholdningers behov. X1 gir mye for pengene i et smarthusanlegg og er et godt alternativ for boligeiere som ikke ønsker å investere i en HomeServer.

Gira HomeServer - Senter for full integrasjon

FacilityServer er en tavlemontert versjon av HomeServer.

Gira HomeServer er en sentralenhet som kobles til både KNX-anlegget og datanettverket og styrer alle tilknyttede komponenter. HomeServer er uovertruffen når det gjelder integrasjon med systemer utenfor KNX-installasjonen, som for eksempel porttelefon, hvitevarer, VVS-utstyr, multimedie-systemer, IP-kameraer o.l.

Du får også tilgang til et fantastisk brukergrensesnitt for styring og tilpasning av KNX-installasjonen via smarttelefon, PC/mac, nettbrett etc.

Gira S1 - Kryptert tilgang til KNX-installasjonen

S1 fra Gira krypterer all kommunikasjon, og gir sikker tilgang til KNX-anlegget fra utsiden.

  • Sikker og kryptert tilgang over internett
  • Sikker og enkel fjerntilgang for vedlikehold
  • Ingen konfigurering av router
  • Varsler rett på mobile


Alle funksjoner kan styres med Gira HomeServer. De funksjonene som kan styres med Gira X1 er merket med en rød halvsirkel.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.