Micro Matic logo
Logg inn

WiFi-termostaten som redda hytteturen

Det var en gang, en fredag ettermiddag for ikke så lenge siden, at Ola Nordmann var ferdig på jobb og klar for en solrik helg på hytta i Valdres.

Til hans store fortvilelse skulle det være kaldt og regne hele helga!

Nå blir det sure skrikerunger, kalde gulv og en illsint onkel Harald som bare klager fra godstolen i hjørnet, tenker kanskje du? Den eneste som blir fornøyd nå er vel tante Randi, som strikka ullsokker i julegave til hele slekta.

— Heldigvis fikk Ola installert WiFi-termostat på hytta forrige måned. Så nå åpner han bare den tilhørende appen, trykker på «aktiver komfort-modus» og smeller klampen i bånn – strake veien mot Valdres og den ferdig oppvarma hytta, forteller Aleksander Ødegård, produktsjef og eventyr-entusiast.

WiFi-termostat med skyløsning

Vel fremme på hytta sitter storfamilien klar rundt middagsbordet med fredagstacoen servert. Hytta er god og varm, alle slapper av og de kløende raggsokkene fra tante Randi ligger ubrukt i klesskapet. Dette er jo nesten som å komme hjem, tenker Ola – bare enda bedre.

Termostaten har en innebygd WiFi-brikke som går på det trådløse nettet familien har på hytta. Så lenge termostaten har nettverkstilgang, kan den motta signal fra appen på mobilen til Ola via serveren – og lar han aktivere den fra bilen eller hvor som helst i verden.

— Alle WiFi-termostatene våre bruker samme skyløsning, så Ola trenger ikke å kjøpe en MWD5-termostat anno 2023 for å ta i bruk disse funksjonene. Både nye og gamle varianter bruker samme API, forklarer Aleksander.

Eventyrlig enkel installasjon på Android og iOS

Etter en lang kveld med brettspill og hygge er storfamilien klar for å finne senga. På rommet til de to eldste barna er det ekstra varmt. Ola vet nemlig at de liker å ha det varmt om natta, og har stilt inn rommene i ulike soner i appen.

Før han lukker øynene dobbeltsjekker han at termostaten hjemme i Oslo er satt i «feriemodus». Men hvordan er det mulig, lurer du kanskje nå?

— WiFi-termostaten har kontakt med en server, som lar Ola hente ut data og fjernstyre gjennom den tilhørende appen. I appen kan han også gruppere termostater i soner etter behov, tilpasse spareprogram, sette opp forhåndsinnstillinger som «feriemodus» eller «frostsikring» og overstyre med moduser som «komfort», «øko» og «boost». Ola kan faktisk velge å forhåndsinnstille en hel ukeplan, forklarer Aleksander.

Før han sovner husker Ola tilbake på hvor enkel appen viste seg å være. Installeringen gikk knirkefritt med veiledningen som fulgte med, og det var enkelt å opprette bruker og koble til de nye termostatene.

Overstyring etter strømpris

Det er mange besøkende på hyttefeltet i Valdres denne helgen og det dårlige været gjør at strømforbruket skyter til værs. Det gjør også strømprisene.

Ola er heldigvis Fortum-kunde og termostaten er koblet mot deres systemer, så når strømprisene stiger går termostaten i sparemodus. Termostaten har justert temperaturen ned i løpet av natta, for å redusere forbruket gjennom morgenen, frem til strømprisen blir rimeligere.

Gulvet er ikke like varmt som kvelden før, men det gjør ingenting – de har jo raggsokkene fra tante Randi!

— Termostatene til Ola er koblet til WiFi, så han reduserer automatisk strømforbruket når strømmen er dyrest. I de dyreste timene justeres temperaturen ned til en sparetemperatur som er litt lavere enn komforttemperaturen, slik at forbruket flyttes til de rimeligere timene, forteller Aleksander.

Manuell overstyring av WiFi-termostaten

Etter en lang og våt dag i fjellheimen, kommer den kalde familien tilbake til hytta. Ola finner frem appen for å justere opp temperaturen, men det er bare ett problem; nettet er nede!

Selv om WiFi-termostaten er smart, kan den heldigvis også styres manuelt – til stor glede for både familien og den lokale installatøren i Valdres som har tatt helg.

— Det er veldig betryggende for både Ola og installatøren at termostaten ikke går amok dersom nettet er nede. Termostaten lagrer siste innstilling som ble brukt, slik at Ola enkelt kan justere temperaturen manuelt. Han har hele tiden kontroll dersom nettet faller ut, forsikrer Aleksander.

Termostat-eventyret

Hytteturen er over for denne gang. Alle i familien er enige om at den nye WiFi-termostaten er mye mer komfortabel enn de gamle raggsokkene. De beholder likevel begge deler, så tante Randi også er fornøyd.

Ola slukker lyset, låser døra, finner frem appen og trykker «aktiver frostsikring», før det er klampen i bånn tilbake mot sivilisasjonen. Og snipp, snapp, snute – så er eventyret om hvordan WiFi-termostaten redda hytteturen ute.

Og du, neste gang skal Aleksander fortelle eventyret om den lille komfyrvakten som stoppa Ola fra å brenne ned hytta!

Jeg vil vite mer om Microtemp MWD5 WiFi-termostat

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.