Godt lys er viktig. Det skaper trivsel og velvære, og påvirker effektiviteten. Lys skal ikke stå på i rom som ikke er i bruk, det er sløsing med energi. Ved å montere bevegelsesmeldere i eksisterende elektriske anlegg kan man spare mye.

Det er enkelt å spare penger - det er bare å skru av lyset

Mange rom har lyset stående på stort sett døgnet rundt, mens behovet for lys bare er til stede i en liten del av tiden. Målinger viser at moderne og effektive løsninger kan gi en reduksjon av strømkostnadene til lys med opptil 70 %. Micro Matic leverer bevegelsesmeldere for alle typer rom/områder som enkelt kan monteres i det eksisterende elektriske anlegget. Ved hjelp av våre lysstyringssystemer kan du også utnytte dagslyset maksimalt, ved å regulere lyset etter dagslysinnfallet i lokalene.

Utnytt dagslyset med sonestyring

Dagslyset er det beste lyset. Derfor er det ikke bare energiøkonomisk å benytte seg av denne lyskilden, men også behagelig. Ved sonestyring deles lokalet inn i soner som kan styres separat. Da vil det være ulike behov for lys, avhengig av hvor langt fra vinduene sonen er. Sonen nærmest vinduene trenger minst kunstig belysning og sonen lengst vekk trenger mest. Med sonestyring kan man velge mellom 0 eller 100 % lys eller 0 til 100 % lys (dimming). Løsninger som inkluderer dimming vil gi en myk overgang mellom sonene.

Trådløs styring av lyset

Micro Matic leverer flere alternative systemer, bygget på ulik teknologi. Et alternativ er et trådløst system. En slik løsning er enkel å montere i eksisterende anlegg og inneholder en mottaker, en eller flere bevegelsesmeldere og eventuelt en bryter. Signalene mellom bevegelsesmelder, bryter og mottaker sendes trådløst.

Fant du det du lette etter?