Micro Matic logo
Logg inn

Greenzone

GreenZone er et komplett og energieffektivt system for optimal behovsstyring av inneklima i henhold til reDuCeVentilation (DCV). Rask installasjon, enkelt å bruke, energieffektivt.

Moderne bygg krever et godt inneklima med lavt energiforbruk, og med GreenZone-systemet kan du nå opprette og opprettholde perfekt luftkvalitet og temperatur i opptil 125 individuelle rom eller soner pr. system. GreenZone gir mulighet for å justere ventilasjonen i forskjellige deler av bygningen individuelt, slik at du vil oppleve større komfort og lavere energiforbruk.

  • Enkel installasjon
  • Oversiktlig og rask igangkjøring
  • Enkelt brukergrensesnitt
  • Opptil 80% besparelse av vifteenergi
  • Opptil 40% besparelse av varme- og kjøleenergi
  • Høy komfort med individuell regulering
  • Enkel softwareoppdatering uten å endre konfigurasjonene

Systemet GreenZone

Systemet består av to stk. hovedkomponenter; master- og rommoduler. Hver rommodul kan regulere luftmengde, varme og kjølepådrag i rommet for å oppnå best mulig inneklima i oppholdssonen, med lavest mulig energiforbruk. Frikjølingsfunksjon hvor alle spjeld går til maksimal luftmengde er også mulig. Mastermodulen vil overvåke spjeldvinklene på alle VAV-spjeldene i systemet (optimalisering) og regulere hastigheten på ventilasjonsaggregatet trinnløst via Modbus- eller 0-10 volt-signalet, slik at ingen av spjeldene struper mer enn nødvendig. Dette medfører at systemtrykket og energiforbruket til aggregatet holdes lavest mulig. Alle verdier i systemet kan hentes opp til toppsystemet/SD-anlegget via BACnet IP eller Modbus IP.

GreenZones mastermodul

Masteren er den intelligente komponenten i systemet og styrer de de enkelte sonene/rommene. Mastermodulen inneholder en avansert optimaliseringsfunksjon som overvåker alle spjeldvinklene i systemet og reguler hastigheten på ventilasjonsanlegget til riktig nivå. Den kan også styre pumper for varme og kjølekurser ut fra behovet i sonene som er tilkoblet. Ved å benytte 5 stk. mastere i et system hvor hver master kan styre opptil 25 rommoduler er det med andre ord mulig å styre og overvåke 125 individuelle soner/rom pr. aggregat. Systemet konfigureres via den innebygde webserveren i master og logges på med vanlig nettleser, ingen programmering er nødvendig, og systemet er lettfattelig og brukervennlig.

Betjening foretas med:

  • Innebygd webserver
  • Tilkoblet SD-anlegg
  • Trådløst med app på smarttelefon / tablet

Rommodul og sensorer

Rommodulen kan styre VAV-spjeld, varme og kjøling i sone/rom. Det kan tilkobles sensorer for CO2, temperatur, fuktighet, settpunktforskyvning, tilstedeværelsessensor, nøkkelkort og vinduskontakt med mer. Mulighet for utekompensering av rom settpunkt, som reduserer energibruken og forhindrer «air condition-forkjølelse». Softwaren i rommodulene oppdateres fra master.

Webapp

GreenZone-systemet kan styres av en webapp som er like enkel å bruke på smarttelefoner som på nettbrett eller datamaskin. Tast inn IP-adressen og systemet er klart til justering. Lokalisering av modulene i et rom er også enkelt ved hjelp av et lydsignal som aktiviseres fra webappen.

Spjeld

I et GreenZone-system benyttes Micro VAV Modbus med Belimo motor. Tilkobling til rommodul gjøres med pluggbare kabler.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.