Micro Matic logo
Logg inn

MicroBrann Brannspjeld FDC-DD

Et godt røyk- og brannvern kan være forskjellen på om liv går tapt eller ikke, for det er sjelden flammene som står for de store skadene – det er røyken. MicroBrann Brannspjeld FDC-DD er produktnyheten som redder liv og løsøre!

Enkel montering – med krage og brannsilikon

MicroBrann Brannspjeld FDC-DD leveres med krage som forsegler gjennomføringen. Dersom brannspjeldet monteres med brannsilikon, er det ikke behov for ytterligere branntetting i etterkant av montasje.

Særlig til store bygg med mange gjennomføringer gjør den effektive installasjonen MicroBrann Brannspjeld FDC-DD til en velegnet løsning. En vegg er aldri bedre enn sitt svakeste punkt; ikke la en brannvegg svekkes av usikrede kanalgjennomføringer.

Fire raske om Brannspjeld FDC-DD

  • Dimensjoner: Ø100 til Ø315
  • EI 60 for vegger og tak
  • CE-merket
  • Produsert, testet og klassifisert iht. EN 15650, EN 1366-2 og EN 13501-3

Micro Matic forklarer: Hva er brannspjeld?

Brannspjeld benyttes for å hindre spredning av brann, røyk og giftige gasser gjennom ventilasjonskanaler.

Spjeldene monteres der ventilasjonskanalen går gjennom en seksjoneringsvegg eller annen brannvellebegrensende konstruksjon. Brannspjeldet lukkes automatisk ved høy temperatur eller ved varsling fra brannvarslingsanlegg.

God luftteknisk utforming

Et brannspjeld har to viktige funksjoner: Under vanlig drift må påvirkningen på ventilasjonssystemet være så liten som mulig, for å unngå trykkfall og opprettholde energieffektivitet og god luftkvalitet. Samtidig, når brannalarmen går, må brannspjeldet raskt forsegle ventilasjonssystemet – slik at brann, røyk og giftige gasser ikke kan spre seg.

MicroBrann Brannspjeld FDC-DD har et design som gir best mulig luftteknisk utforming og sikrer at luftkvaliteten i bygget opprettholdes gjennom dagen. Gode aerodynamiske egenskaper sikrer minimalt trykkfall, lite støy og høy energieffektivitet.

Samtidig har alle MicroBrann Brannspjeld FDC-DD brannmotstand EI 60. Det vil si at dersom det begynner å brenne og spjeldet lukkes, vil spjeldet være helt tett i minimum 60 minutter.

Tilfredsstiller krav i TEK17

Alle MicroBrann Brannspjeld FDC-DD leveres med Belimo spjeldmotor (230V og 24V). Ved å benytte motoriserte spjeld med styring, slik som MicroBrann FDC-DD, kan spjeldene kobles opp mot brannvarslingssystemet. Dermed vil brannspjeldene stenge både hvis de registrerer røykutvikling og høy temperatur og dersom brannalarmen går. Kravet i TEK17 er dermed tilfredsstilt.

Brannspjeld som bare har smeltesikring lukkes derimot kun når temperaturen overstiger 72°C, og vil ikke aktiveres ved kald røyk. Ettersom denne løsningen ikke sikrer mot røykspredning i kanalsystemet, tilfredsstilles ikke TEK17.

Webinar om MicroBrann brannspjeld

I dette webinaret (ca. 10 minutter) forklarer Nicholas alt du trenger å vite om MicroBrann Brannspjeld – og gir sine beste tips for valg av brannstrategi.

Webinar om MicroBrann

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.