Micro Matic logo
Logg inn

Perfekt dimming av alle lamper

Dimmet lys gir en behagelig stemning i rommet. Med den rette dimmeren kan de aller fleste lamper, inkludert LED, dimmes pent og helt uten flimmer.

Her presenterer vi noen av våre dimmere for montering i et standard elektrisk anlegg, inkludert smarte løsninger som Gira eNet og System 3000. Velg dimmere i produktmenyen for en komplett oversikt.

Smart dimmer MicroDim ZB250

MicroDim ZB250 er en faseavsnitt LED-dimmer som også kan benyttes til dimming av glødelamper og halogenlyspærer. MicroDim fungerer akkurat som en vanlig trykk/vri-dimmer. Kundene velger selv om de ønsker å bruke LED-dimmerens innebygde Zigbee-kommunikasjon, som gir dimmeren smarthusfunksjonalitet.

For flimmerfri dimming har MicroDim en knapp for innstilling av minimum lysstyrke. Denne knappen brukes også til å stille inn ønsket boost-tenn-nivå som sørger for at alle lamper tennes, også når lysnivået er svært lavt.

Zigbee 3.0

MicroDim er utstyrt med siste generasjon Zigbee 3.0-kommunikasjon. Zigbee lar dimmeren opprette forbindelse til styringssystemer og andre produkter med samme kommunikasjonsprotokoll, og lar den styres av et utvalg apper i iOS- og Android-universet. Hvilken app som benyttes bestemmes normalt av hvilket styringssystem kunden velger.

MicroDim er tilgjengelig i hvit farge, RAL 9010, og kan kombineres med deksel i svart matt og lekre designrammer tilpasset interiøret.

Klassisk dimmer UNILED+

UNILED+ 325 sørger for perfekt dimming av alle dimbare lyskilder. Denne svært fleksible dimmeren kan dermed brukes på alle typer last, inkludert LED lyskilder, LED lyskilder m/driver, sparepærer, glødepærer, halogenpærer, jernkjernetrafoer og elektroniske trafoer.

Ønsket last stilles enkelt ved hjelp av DIP-switcher som er plassert lett tilgjengelig under dimmerhjulet. Her finner du også en egen justeringsskrue som sørger for at lyset kan dimmes uten flimmer helt ned til "av", også LED-lyskilder.

Dimmeren kan tilkobles inntil 5 slavedimmere for styring av lyset fra flere steder. Uniled+ finnes også for skinnemontering.

Tilgjengelig i standard hvit, RAL 9003, alu, antrasitt og svart matt farge, og kan kombineres med lekre designrammer tilpasset interiøret.

Dimmer og ur AstroDim BT150

Astrodimmer med touchoverflate og app. Vist mot stjernehimmel.

AstroDim er et moderne 2-polt astrour med opptil 150W faseavsnittdimming. Uret er i stor grad en «set-and-forget» løsning, som gir en optimal brukeropplevelse og redusert klimaavtrykk.

Astrodimmeren sørger for automatisk tenning av utelys til ønsket lysnivå ved solnedgang og slukker det ved soloppgang. Uret bygger bare 20 mm inn i veggboksen og er utstyrt med elevatorklemmer for enkel installasjon. Det gjør at uret raskt og effektivt kan monteres i standard veggboks eller med påveggskappe type MTC-VH.

Mi.Control appstyring
Med integrert Bluetooth programmeres astrodimmeren enkelt i appen Mi.Control, med ønsket funksjonalitet og hendelser, samt ønsket lysnivå for hver hendelse. Appen gir brukeren mulighet til å fjernstyre utelyset innen en rekkevidde på opptil 75 meter fri sikt.

AstroDim er tilgjengelig i standard hvit farge (RAL 9010) hvit RAL 9003 og svart matt. Kan kombineres med lekre designrammer tilpasset interiøret.

Dimmer MicroLED

MicroLED er utviklet og testet spesielt for dimming av LED-lamper. Med sin beskjedne størrelse, får den god plass i veggboksen sammen med impulsbryteren, som styrer MicroLED.

En enkelt MicroLED kan tilkobles et ubegrenset antall impulsbrytere, og gjør den ideell for bruk i endevenderanlegg hvor lys skal styres fra flere steder. Impulsbrytere leveres i forskjellige farger med ønsket designramme tilpasset interiøret.

For å kunne gi perfekt resultat ved dimming av LED, er MicroLED utstyrt med en skrue for minimumsjustering og en velger for dimmeprinsipp. Ved å låse dimmeprinsippet til fasesnitt eller faseavsnitt, kan lampene tennes selv ved svært lavt lysnivå. Mulighet for innstilling av minimumsnivå forhindrer eventuell blafring, og sørger for at lyset kan tennes og slukkes på det beste nivået i forhold til lyskildens begrensninger og brukerens preferanser. Dimmeren har valgfri minnefunksjon, og kan stilles inn slik at lyset tennes til samme nivå som det sist ble slukket.

Touch-dimmer Microlux

Touchdimmeren Microlux LED, som var den første med to-polet bryter på det norske markedet, har med sin lange fartstid blitt et godt etablert produkt med meget fornøyde kunder! Med et lett trykk skrur man på eller av lyset. Ved å holde bryteren inne, dimmer man. Neste gang lyset slås på, vil dimmerens nye boost-tenn-minnefunksjon sørge for å tenne alle lampene for deretter å dimme lyset til det nivået det var da det ble slått av. Dette gjør dimmeren Microlux LED unik i forhold til andre lignende produkter på markedet.

Dimmeren egner seg godt der det er behov for to-polet bryter, for eksempel på bad og toaletter og til utebelysning. Microlux kan kombineres med både bevegelsessensor og fotocelle ved ønske om automatiske tenne- og slukkefunksjoner.

Tilgjengelig i standard hvit, alu og antrasitt farge, og kan kombineres med lekre designrammer tilpasset interiøret.

Systemdimmere: Gira System 3000

Gira System 3000 er et fleksibelt system med smarthuskvaliteter. Dimmere består av flere dimmeinnsatser med ulik kapasitet og funksjonalitet. Innsatsene kombineres med valgfri betjeningsmodul, med touch-, berørings- eller bevegelsesfunksjon, med eller uten integrert Bluetooth for appstyring. Systemet omfatter også en trykk/vri dimmerinnsats og tilhørende betjeningsmodul med et klassisk dimmerhjul.

System 3000-dimmerne spenner over en effekt fra 3- til 420 watt og håndterer alle aktuelle lasttyper, fra vanlige glødelamper, kompaktlysrør, halogen- og HV-halogenlyskilder, til lyskilder tilkoblet elektroniske transformatorer, viklede transformatorer og selvfølgelig LED med både forkant- og bakkantdimming.

For smarthusintegrasjon av disse dimmerne finnes det egne dimmfronter som inngår i Gira sitt kvalitetssystem Gira eNet. Her er det nesten bare fantasien som setter begrensninger.

Om du bygger nytt, eller oppgraderer et eldre hus, legger du forholdene til rette for fremtiden med System 3000s muligheter for oppgradering til fremtidssikker smarthusteknologi.

Gira System 3000 er tilgjengelig i mange forskjellige farger og kan kombineres med lekre designrammer tilpasset interiøret.

Se produktene i System 3000-serien

Systemdimmere: Gira eNet

Dimmerne tilknyttet det trådløse smarthussystemet, eNet, er utviklet og nøye testet med utgangspunkt i LED-problematikken. For å sikre det beste dimmeresultatet, uavhengig av lyskilde, er dimmerne laget med mulighet for å låse dimmeprinsipp mot enten 230 V, LED-driver eller «universal» (for dimming av glødelamper og halogen). Resultatet er robuste dimmere som starter allerede ved minimumsbelastning så langt ned som til 7 W ved dimming av LED, og som dimmer perfekt - uten blafring.

Dimmere i eNet-systemet består av stilrene touchdimmere for veggboks, og piller og skinnemonterte dimmere for skjult installasjon. Alle disse dimmerne kan også styres en trådløs, batteridrevet veggsender med tre, eller én kanal (avbildet). Den smarte, trådløse veggsenderen kan "programmeres" til å styre flere ting samtidig, som å slå av/på alle lys med ett trykk.

Dersom installasjonen er satt opp med eNet server, åpnes også en rekke muligheter for fininnstilling av lysverdi basert på brukerens individuelle behov. Eksempler på dette er minimums- og maksimumsverdier for hvor langt ned eller opp lyset skal kunne dimmes, påslagsverdi, og hvor lang tid lyset skal bruke på å dimmes opp eller ned. Slik leverer eNet-dimmerne alltid perfekt resultat, uavhengig av lampetype og brukernes ulike ønsker.

Dimmere og trådløse veggsendere er tilgjengelig i mange forskjellige farger og kan kombineres med lekre designrammer tilpasset interiøret.

eNet-systemet kan blant annet også styre stikkontakter, persienner og markiser, og alt kan fjernstyres fra en lekker og brukervennlig app – uansett hvor du befinner deg.

Les mer om eNet

Finn forhandler

Micro Matics produkter og løsninger er tilgjengelig gjennom forskjellige forhandlere avhengig av om du er proff- eller privatkunde.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.