Micro Matic logo
Logg inn

Dimming av LED

Dimming av LED er en kjent utfordring, men det lar seg gjøre med rett dimmer. Det fins flere LED-dimmere som kan stilles inn til å passe perfekt med LED-lampen. Da kan du dimme helt ned, og helt uten at det flimrer eller blinker.

Med lavt energiforbruk og lang levetid, har LED raskt tatt over som den foretrukne lyskilden på markedet. Moderne LED-lamper har et behagelig lys, og er et godt valg for alle typer rom. Når lampene skal dimmes, har det derimot oppstått problemer for mange.

En kjent utfordring

Det rapporteres jevnlig om blinking eller flimring når LED-lys dimmes. Andre opplever at lampene ikke tennes, eller at de tenner en og en. Årsaken til problemet er mangelen på en felles standard for LED-lyskilder og -drivere, som gjør at de krever ulike måter å dimmes på. LED-lampene er også avhengige av et visst spenningsnivå for å klare å tenne. Det gjør at mange LED-dimmere har en kort dimmeskala.

Dimmere med innstillingsmuligheter løser problemet

For å oppnå perfekt dimming av LED, må dimmeren matche dimmeprinsippet til lampen som skal dimmes. Den må også kunne dimme lyset langt ned, men likevel klare å tenne alle lampene samtidig, også ved lave nivåer. Løsningen er dimmere med innstillingsmuligheter for å tilpasses LED-lampen best mulig.

De gode LED-dimmerne er svært fleksible slik at de kan tilpasses både ulike LED-lamper og ulike bruksbehov. Lastspesifikke innstillingsmuligheter sørger for at samme dimmer kan tilpasses ulike typer LED. For at man skal slippe for sterkt lys når lampene skrus på, vil en valgfri minnefunksjon bety at man kan velge at de tennes med samme lysnivå som de hadde da de ble slukket.

Utfordringer med at lampene ikke klarer å tenne, løses med det man kaller "boost-tenning". Dette er en funksjon som sørger for å gi høy nok spenning til at lampene tenner, før de deretter dempes til siste lysnivå. Selv om LED-lys kan dimmes helt ned mot "AV", er ikke dette alltid ønskelig. Hvor lavt ned lampene kan dimmes, kan du selv velge dersom dimmeren har minimumsskrue.

OBS! Husk å sjekke om din LED-pære er dimbar (dimmable). Dette skal være tydelig merket på forpakningen. Kun dimbar LED kan dimmes.

Finn den beste LED-dimmeren for ditt behov

Micro Matic har flere dimmere som er utviklet spesielt med tanke på LED, og som dimmer LED-lys helt perfekt, helt ned og helt uten flimmer. Noen er rettet utelukkende mot LED, andre kan stilles inn til perfekt dimming av både LED og andre lyskilder.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.