Micro Matic logo
Logg inn

Følere

Termostater fra Micro Matic kan fås med støtte for alle typer følere. Hva slags føler man bør velge avhenger av gulvtype, ønsket målenøyaktighet, om det er skjult eller åpen installasjon, og hva som er praktisk mulig.

Gulvføler

Gulvføler er den vanligste føleren for regulering av gulvvarme. Gulvføleren kobles til termostaten og legges i rør nede i gulvet hvor den måler temperaturen så nære overflaten som mulig.

Romføler

Romføleren monteres på veggen med ledningsforbindelse til termostaten. Føleren måler temperaturen i rommet og skal derfor plasseres i korrekt høyde (1,5m), og på et sted der hvor den ikke blir påvirket av trekk eller direkte sollys. Termostatene kan også ha innebygd romføler som kan brukes alene, eller sammen med gulvføler for dobbelt følersystem med gulvbegrensning.

Dobbelt følersystem

For å unngå overoppheting av parkett eller at stein- og flisgulv oppleves kalde, kan varmen reguleres med dobbelt følersystem. Det innebærer at temperaturen reguleres etter målt romtemperatur, med intern eller ekstern romføler, samtidig som gulvføleren brukes for å begrense minimums- og maksimumstemperaturen i gulvet.

Trådløs IR-føler

Denne infrarøde føleren måler temperaturen på gulvets overflate, der vi kjenner den, og er det klart beste valget for varmestyring i stein- og flisgulv. Vår unike IR-føler har også en innbygd romføler som gjør det mulig å benytte dobbelt følersystem for å regulere varmen. IR-føleren kommuniserer trådløst med termostaten, og kan monteres uten å lage hull i veggen. Dette gir maksimal fleksibilitet og vil løse problemer der hvor det ikke er, eller lar seg gjøre å installere kablet gulv- eller romføler.

Regulator uten føler

Der hvor det ikke er mulig å legge gulvføler, eller det ikke er ønskelig med føler på veggen kan de fleste termostater også brukes som regulator uten føler. Termostater med regulatorfunksjon vil automatisk bytte til regulatorfunksjonen dersom gulvføleren skulle bli defekt, og dermed fortsatt være i stand til å opprettholde komfort og sikre bygget mot frostskader.

Skift ut 1-2-3-bryteren

Mange eldre boliger benytter fortsatt de gamle 1-2-3-bryterne hvor varmen justeres ved å veksle mellom varmekabler med ulik effekt i gulvet, og da spesielt på baderom. Disse bryterne er forgjengeren til regulatoren og gir en veldig grov justering av effekten som går til oppvarmingen.

Mye har skjedd siden denne løsningen kom på markedet, og det er mye å hente ved å bytte til moderne varmestyring, både med tanke på komfort og energieffektivitet. Den eksisterende bryteren kan enkelt skiftes ut med en Microtemp termostat med regulatorfunksjon, uten at det må gjøres andre modifikasjoner.

Enkelte av Microtemp-termostatene kan også styres via app.

Les mer om våre appstyrte termostater.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.