Micro Matic logo
Logg inn
Toppbilde. Niko-sensorer p40 og m40 på skyer med hender

«La det bli lys»: Gratis kurs om DALI2 og smarte bevegelsessensorer

Fra 3. til 12. oktober kan du lære mer om hvordan kunstig belysning styres i fremtidens næringsbygg.

«Professor» Torben Gehlert» fra Niko, sammen med vår egen «Sensor-Sensei» Hans Fredrik, har pakka bilen og dratt på norgesturné.

Med seg i bagasjen har de to lysstyringskurset «La det bli lys», en nærmest uendelig mengde kunnskap om smart lysstyring til næringsbygg og selvsagt de nye Niko P40 og M40 sensorene! Kurset passer perfekt for:

  • rådgivende elektroingeniører som vil gjøre lys i bygg klart for fremtiden.
  • elektroinstallatører som verdsetter rask og enkel installasjon.
  • arkitekter som setter pris på elegant og funksjonelt design.

Meld deg på kurset

Kurset varer 90 minutter og inkluderer lunsj. Utdypende informasjon om hvert kurs finner du på hvert arrangement.

Stavanger

Smart lysstyring og DALI2

Med utgangspunkt i Niko M40- og P40-sensorene vil «Professor Gehlert», eller Torben, som han egentlig heter, fortelle om hvordan sensorene hjelper deg å sette opp effektiv styring av lysene, samtidig som installasjon, igangsetting og dokumentasjon blir svært enkelt.

Torben går også gjennom DALI2-styringssystemet, og hvordan det muliggjør funksjoner som dynamisk dagslysstyring og human centric lighting.

På slutten av kurset kan du stille dine ordentlig smarte (eller skikkelig dumme) spørsmål, og få svar fra en av verdens fremste eksperter på smart lysstyring og DALI2. Kanskje går det opp et lys for deg?

Bli med inn i en opplyst verden av DALI2-muligheter!

Kursholder: «Professor Gehlert»

Alle kursene holdes av Torben Gehlert. Den trivelige dansken, som også er norgesvenn med familie i Norge, har vært med å utvikle Niko sine nye sensorer. Han omtales vanligvis bare som «Professor Gehlert» hjemme i Danmark – en god pekepinn på hvor mye han kan om sensorene.

Til tross for sine danske aner; Torben snakker en svært forståelig Dansk. Han er vant med å holde kurs i Norge og bytter ut danske fremmedord og utrykk med forståelige norske. Du trenger altså ikke være redd for at du ikke skal forstå den trivelige og engasjerte dansken.

Hvorfor trenger vi behovsstyrt belysning?

Det finnes i dag ca. 33 milliarder lyspunkter i verden. 12 % av det globale forbruket av elektrisitet går til belysning, et forbruk som utgjør hele 5 % av verdens samlede CO2-utslipp.

Mange er klar over at å skifte til LED-belysning kan halvere energiforbruket, og med det de tilhørende CO2-utslippene. Men visste du at man i tillegg kan redusere miljøpåvirkningen fra kunstig lys ytterligere - faktisk med hele 90 % - ved å bruke et styringssystem med behovsstyrt belysning til LED-lysene?

Gode bevegelsessensorer er helt sentrale i et slik effektivt styringssystem for kunstig lys.

Micro Matic forklarer: Hva er behovsstyrt belysning?

Behovsstyrt belysning betyr at lysnivået i et rom eller en bygning justeres etter de aktuelle behovene. Lysstyrken i rommet justeres automatisk, avhengig av tid på døgnet, om det er personer i rommet, naturlig belysning og hvilke aktiviteter som utføres av brukerne.

Niko sine mest avanserte DALI-sensorer benytter blant annet dynamisk dagslysstyring, Tuneable White og Human Centric Lighting for å tilfredsstille høye krav til behovsstyrt belysning.

Dette er Niko M40 og P40

Montering av sensorer er en tidkrevende prosess. I prosjekter med sensorinstallasjon blir ofte jobben dyrere og tar lenger tid; for elektrikeren er resultatet gjerne stiv nakke, støle armer og vond rygg. Sånn var det i alle fall før.

Sensorserien M40 og P40 fra Niko er utviklet for å gjøre lysstyring i næringsbygg smartere, enklere og mer fleksibelt. Produktserien er en komplett serie DALI2 og 230V bevegelsessensorer (M for «motion») og tilstedeværelsessensorer (P for «presence»), med en rekke muligheter for tilpasning innen rekkevidde og montering.

Bevegelsessensorene skreddersys etter bruksområde og plassering, bidrar til energieffektivisering, er enkle å stille inn korrekt – og ikke minst, svært enkle å montere. Kort fortalt, du finner alltid en sensor som passer perfekt til ditt prosjekt.

DALI2

Dali er en forkortelse for Digital Adressable Lighting Interface. Sensorer som er DALI-2-sertifisert gir en mer fleksibel lysstyringsinstallasjon og gir tilgang til flere og bedre applikasjoner. Dagslysstyring og Human Centric Lighting er eksempler på applikasjoner som muliggjøres når det benyttes bevegelsessensorer med DALI-2.

Montering med SnapFit

Med den unike SnapFit-monteringsteknikken skrus sensordelene enkelt inn i hverandre, helt uten bruk av verktøy. Den banebrytende M40- og P40-sensorserien fra Niko tilrettelegger for at hele installasjonen skal gå raskt, enkelt og smertefritt.

Høres det for enkelt ut? Så enkelt er det faktisk! Bare se her:

Programmeres med Blåtann

Etter installasjonen programmeres sensorene enkelt med mobiltelefonen, via Blåtann. I Niko Detector Tool-appen vises alle sensorene som er innenfor rekkevidde; du velger enkelt fra listen hvilken sensor du ønsker å stille inn. I appen kan du også lagre innstillingsmaler som lastes direkte inn i alle sensorene, uten å måtte stille inn én og én sensor.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.