Micro Matic logo
Logg inn

Returnerer som daglig leder – etter 4 lærerike år

Trenden er tydelig: Tidligere ansatte kommer tilbake til Micro Matic! En av dem er vår tidligere økonomisjef Kjetil Kaldestad, som i september 2022 tok over roret som daglig leder i Micro Matic Norge.

Vi har satt oss ned for en prat med Kjetil, for å få svar på hvorfor han valgte å returnere.

— Vi er heldige i vår bransje, fordi vi har muligheten til å gjøre en skikkelig forskjell for det grønne skiftet. I Micro Matic er vi ikke bare med på reisen; vi er med å drive den frem. Det motiverer meg enormt og er en av mange grunner til at jeg kom tilbake, innleder Kjetil.

Les også: — Å «komme hjem» til Micro Matic var et enkelt valg

Hentet inspirasjon hos stor bransjeaktør

Kjetil begynte i Micro Matic i 2008. Etter ti år i selskapet gikk veien videre til ELKO & Schneider Electric.

— Etter 20 år i økonomiroller og ti år i Micro Matic ønsket jeg en annen rolle i et nytt selskap. Jeg mener det er viktig med nye impulser i arbeidet, for å kunne vokse og utvikle seg. Hos ELKO og Schneider fikk jeg nye utfordringer i et selskap med mange spennende muligheter.

Men så returnerte du til Micro Matic etter fire år. Hva trakk deg tilbake?

— Det er mange grunner til at det var riktig, men Aars som eier av Micro Matic var utslagsgivende – med en tydelig prioritering av medarbeidere, gode og sunne verdier og rom for å ta rasjonelle og langsiktige beslutninger på en rask og effektiv måte.

Les også: Han er ny distriktssjef for Østlandet

Løfter energien i selskapet

Kjetil har hatt bredt fokus siden han startet. Ny selskapsstrategi har tatt mye av tiden, men det er en annen oppgave han trekker frem som sin viktigste.

— Først og fremst skal jeg bygge kultur og ta vare på menneskene i selskapet. Alle ansatte skal føle at Micro Matic er et sted de ønsker å være, kjenne at vi ønsker å ha dem her og at det er en spennende arbeidsplass, forteller en tydelig engasjert Kjetil.

Hva annet står på gjøremålslista om dagen?

— Fremover skal Micro Matic ta en posisjon som et norsk teknologiselskap som utvikler og leverer komplette løsninger for smarte bygg. Det skal vi gjøre ved å bevege oss fra å hovedsakelig være en ren produktleverandør til å bli et helhetlig teknologiselskap som utvikler digitale løsninger for kundene våre.

— Vi har også gjennomført to veldig spennende oppkjøp i det siste: Scanelec og Vitir. Sammen ser vi store vekstmuligheter, samtidig som vi gleder oss veldig til å ønske våre nye medarbeidere velkommen inn i Micro Matic-familien.

— Til slutt skal vi alltid huske på at Micro Matic er en kompetanse- og salgsorganisasjon, som skal fortsette å levere den kvaliteten og kompetansen Micro Matic-kunder forventer.

Bevare gode relasjoner

Den siste tiden har flere tidligere ansatte returnert for å fylle nøkkelroller i Micro Matic.

Hva tenker du om at folk som har sluttet nå kommer tilbake?

— Det synes jeg er svært gledelig! Det viser også hvor viktig det er at vi aldri brenner broer hverken som arbeidsgiver eller arbeidstaker, slik at terskelen for å komme tilbake forblir lav. Vi ønsker selvsagt å beholde dyktige fagpersoner, men liker også at folk er ute og lærer – slik flere nå har vært. Og er tiden rett for noen å søke nye utfordringer ønsker vi alle lykke til videre.

Jeg vet selv hvor viktig det er å få nye perspektiver og erfaringer – og hvor godt det har vært å bli ønsket hjertelig velkommen tilbake, smiler Kjetil.

Les også: Torkild: — Jeg vil gjøre hverdagen enklere for prosjektlederen

En gjeng utålmodige sjeler

Det har altså vært en bra retur?

— Ja, det første som slo meg da jeg kom tilbake, var det familiære preget. Det er mange som har jobba lenge sammen her – noen i godt over 20 år. Det har skapt en helt unik kultur hvor vi ser hverandre og bryr oss om hverandre, svarer Kjetil, som samtidig trekker frem et fellestrekk med alle Micro Matic-ansatte.

— Vi er en utålmodig gjeng som liker å få ting gjort. Det liker jeg svært godt!

Lek og latter som en viktig del av hverdagen

Nettopp mennesker som liker å få ting gjort blir viktig fremover. Kjetil forteller at han særlig leter etter kolleger som forstår hvor viktig kvalitet er for Micro Matic, samtidig som man har «passion» i arbeidet og gode kommunikasjonsevner.

— Kvalitet er vårt absolutt viktigste produkt. Det er én av grunnene til at nesten alle våre produkter er utviklet og produsert i Europa. Når du kjøper noe fra Micro Matic vet du at det varer. Vi har en tydelig bærekraftstrategi, og ser at flere kunder også gjør aktive valg med fokus på kvalitet og lokal eller regional produksjon.

— Og skulle noe gå galt så ordner vi opp. I bransjen er vi viden kjent for å være tett på markedet i alle ledd, fra Salg til Prosjekt og kundesenter.

Kort oppsummert, hva er suksessoppskriften?

— Alle med Micro Matic-logo på brystet forstår at vår viktigste oppgave er å forvalte den kvaliteten Micro Matic står for. Og så må jeg til slutt få med at vi i vår ferske strategi har fått med at vi skal ha det gøy på jobben, med lek og latter som en viktig del av hverdagen, avslutter Kjetil.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.