Micro Matic logo
Logg inn

— Å «komme hjem» til Micro Matic var et enkelt valg

Trenden er tydelig: Tidligere ansatte kommer tilbake til Micro Matic! Nøkkelroller i selskapet fylles i stadig større grad av ansatte som har sagt opp – for så og komme tilbake. Hvorfor er det slik?

Vi har satt oss ned for en prat med Thomas Due-Sørensen, for å finne svaret på hvorfor det er så bra å jobbe i Micro Matic. Han er en av de som har kommet tilbake til Micro Matic etter å ha jobbet andre steder en stund.

Han leder i dag avdelingene Prosjekt og Teknisk Kundesenter.

— Micro Matic legger til rette for utvikling for menneskene som jobber her. Det er jeg et godt eksempel på, innleder Thomas.

Men mer om det senere.

Lar kollegene skinne som stjerner

Hva ser du på som din viktigste oppgave?

— Min hovedoppgave er å sikre at teamet her har alt de trenger for å være de stjernene vi har ansatte dem til å være.

— Vi må sikre at de har en god hverdag, de riktige menneskene rundt seg, og selvsagt verktøyene og bistanden de trenger. Hvis vi har de riktige folkene på de riktige plassene – og bygger opp rundt dem – kommer resultatene også.

Les også: Returnerer som daglig leder – etter 4 lærerike år

Trivselen er alltid viktigst

Thomas snakker og forteller engasjert om hvordan Micro Matic investerer i sine ansatte.

Hva er nøkkelen til å få ut stjerne-potensialet i de ansatte?

— Trivselen er alltid viktigst. Mennesker som har det bra, presterer bra. Ved å legge til rette for medvirkning i egen arbeidshverdag og gi muligheter til å påvirke hva vi arbeider med, sikrer vi at hele teamet utfordres, samtidig som vi jobber med oppgaver vi liker.

Thomas sin egen reise gjennom Micro Matic-organisasjonen er et godt eksempel på dette.

— Micro Matic gir folk muligheter til å vokse inn roller de trives i. Reisen min begynte på lageret, før jeg etter hvert ble ledet videre til masterdata og håndtering av PIM. Det var her motivasjonen for alvor begynte å presentere seg.

— Noen år senere ble jeg IT-ansvarlig – noe jeg på den tiden trodde var enden på reisen min i Micro Matic.

Les også: Han er ny distriktssjef for Østlandet

— Bedriften i mitt hjerte

Det er nå tre år siden Thomas sa opp stillingen sin i Micro Matic og begynte jakten etter andre utfordringer.

Hvorfor valgte du å bytte jobb?

— Tiden i Micro Matic var utrolig fin, men ønsket om enda mer personlig utvikling var stort, etter tolv år i samme organisasjon. Først fikk jeg jobb hos en av de direkte konkurrentene våre, deretter en av de andre. I tur og orden både fikk, og tok jeg, ansvar for prosjekt- og kundesenter – som var utrolig lærerikt.

Men så valgte du altså å returnere.

— Ja, da jobben som leder for Prosjekt og Teknisk Kundesenter dukka opp, i bedriften i mitt hjerte, var det som skrevet i stjernene! Å «komme hjem» til Micro Matic var et enkelt valg, smiler Thomas bredt.

Les også: Torkild: — Jeg vil gjøre hverdagen enklere for prosjektlederen

Gresset er grønnest i Asker

Det er travle dager på hovedkontoret i Asker og Thomas må haste videre.

Helt til slutt, er gresset grønnere på andre siden av gjerdet?

Thomas trekker litt på smilebåndet, før han bestemt svarer:

— Nei. Det kan noen ganger se slik ut, men det er sjelden realiteten. Som organisasjon er vi tjent med å skille mellom de som slutter fordi de mistrives og de som slutter fordi de ønsker andre impulser en stund. Tiden borte fra Micro Matic var lærerik, men gresset er absolutt grønnest i Asker.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.