Micro Matic logo
Logg inn

Smarthus

Et smarthus er en intelligent bolig som tilpasser seg deg og din familie for å sikre dere maksimal komfort og sikkerhet, samtidig som dere holder energibruket til et minimum.

Hva er et Smarthus?

Smarthusløsningen setter de elektriske komponentene i hjemmet i system, slik at du kan styre og kontrollere dem fra et sted. Sentralt i smarthusteknologien, står scenarier. Et scenarie kan for eksempel være "Alt av". Ved å trykke på "Alt av" før du forlater huset, kan du skru av alt lys, kutte strømmen til kaffetrakter og strykejern og sette varmen i sparemodus. Skulle du glemme å trykke på bryteren før du går ut, kan du alltids gå inn via mobilen, og fikse det derfra.

Har du et Smarthus, får du full kontroll over boligen din.

Ved å kombinere, styre og kontrollere husets ulike elektriske installasjoner, får boligen enklere betjening, lavere energiforbruk, bedre komfort og høyere sikkerhetsnivå.

I Smarthuset kan installasjoner som lys, varme, solskjerming, multimedier og adgangskontroll, kobles opp mot en sentral server. Via serveren kan det settes opp ulike "scenarier" som justerer installasjonene basert på husstandens vanligste bruksmønstre. Det som gjør smarthuset så spesielt, er muligheten til å kombinere ulike installasjoner i samme scenarie. Smarthusinstallasjonen er fleksibel og skalerbar, og kan tilpasses eller endres av brukeren ettersom husstandens behov endres over tid.

Ved å bygge gode scenarier, åpnes et utall muligheter for å forenkle og forbedre ulike prosesser i hjemmet.

Scenariene kan betjenes fra brytere på veggen, egne skjermer eller app på mobil og nettbrett. Slik har du alltid tilgang til å kontrollere og betjene smarthuset, også når du selv ikke er hjemme.

Velg rett Smarthusløsning for din bolig

Et trådbundet smarthus er kablet ulikt fra en tradisjonell elektroinstallasjon, og egner seg best for deg som skal totalrenovere eller bygge ny bolig. Ved bruk av KNX finnes det også trådløse enheter i tillegg til de trådbundne, slik at du får maks fleksibilitet i ditt anlegg.

Et trådløst smarthus bruker tradisjonell 230 V tilkobling, og er dermed et godt valg for deg som skal pusse opp, men ønsker å beholde den eksisterende infrastrukturen i husets elektriske anlegg. De siste årene har det kommet flere KNX-produkter som kan tilkobles en standard installasjon, men som kommuniserer trådløst over KNX-protokollen. Det betyr at det blir mye enklere for flere å få et smartere, mer energieffektivt og tryggere bygg.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.