eNet er Giras toveis trådløse system for smart installasjon og styring av husets tekniske anlegg. Lys og persienner kan enkelt settes sammen til scenarier og styres via pc, mobile enheter, fjernkontroller eller veggsendere.

Stabilt og driftssikkert

eNet kommuniserer på det lukkede frekvensbåndet 868,3 MHz for byggautomasjon. Dette sørger for et stabilt system som alltid responderer riktig på ønskede innstillinger. Dimmere, sensorer, aktuatorer, brytere og målere gir tilbakemeldinger slik at brukeren har full kontroll over status på tilkoblede enheter. Ved spesielle behov kan separate eNet-repeatere løse signalproblemer.

Gjennomført design

Med eNet og Gira designmateriell tar du elektroinstallasjonen til et nytt nivå. Finn kombinasjonen som passer best til rommet, og husk at det samme prisvinnende designet leveres til alt fra stikkontakter til smarthusbrytere.

Enkel programmering

Programmering av eNet-systemet er enkelt og gjøres enten manuelt direkte på produktene, eller ved å logge inn på eNet-serverens webapp via vanlig nettleser. eNet-serveren er en intelligent styresentral som gir deg flere muligheter utover standardfunksjonene i eNet-systemet. Med eNet-serveren kan hele systemet programmeres, visualiseres og dokumenteres på en svært enkel måte, og du kan styre og overvåke hele boligens tekniske anlegg, uansett hvor du oppholder deg. Du trenger ingen ekstra programvare og alle innstillinger overføres trådløst til produktene. Når alt er ferdig kan du skrive ut en anleggsdokumentasjon.

Slik programmeres Gira eNet manuelt

Dimming av LED

Dimmerne tilknyttet eNet-systemet er utviklet og nøye testet med utgangspunkt i LED-problematikken. eNet er derfor god på dimming av LED og andre dimbare lyskilder, inkludert DALI.

Rehabilitering

Med eNet forvandler du enkelt en standard installasjon til et trådløst smarthus. Med dimmer for veggboks, trådløse smarthusbrytere og et bredt utvalg aktuatorer er jobben gjort både raskt og enkelt. Med eNet kan én smarthusbryter og mini-aktuatorer erstatte hele "rack" med dimmere, og styre lyset i elegante soner som gir deg stemningsbelysninger med kun ett trykk.

Enda enklere med Gira System 2000

Gira System 2000 er en standard fra Gira som også benyttes i eNet-systemet. Er System 2000 installert fra før, får du smarthusløsning ved kun å bytte dimmerens påsats/front.

Bilde av monteringsalternativ. 1. Innsats og påsats kan monteres i veggboks. 2. Påsats monteres på eksisterende innsats i veggboks. 3. Trådløs smarthusbryter monteres rett på veggen

1: Innsats og påsats monteres i veggboksen.
2: Påsats monteres på eksisterende innsats i veggboksen.
3: Trådløs smarthusbryter monteres rett på veggen.

Gira Funkbus

Med Gira eNet trådløs omformer kan du enkelt koble eksisterende trådløst Funkbus-system til et nytt eNet-system. Utvidelsene kan gjennomføres uten at komponentene som brukes i dag må skiftes ut, og aktuatorene i Funkbus-systemet kan dermed styres med f.eks. smarttelefon og nettbrett.

Med eNet trådløs omformer, kan eksisterende funkbus-system kobles til nytt eNet-system

Radioskygger og repeatere

I trådløse systemer sendes telegrammer mellom enhetene. Disse kan begrenses av f.eks. metallkomponenter eller betongvegger. Det er derfor viktig å vurdere plassering av enhetene mht. at radiosignaler går korteste vei og i rett linje. Alle nettforsynte eNet-komponenter har repeatere som kan aktiveres for å gjenta telegrammene slik at de kommer frem. I større anlegg anbefales
separat repeater som bare gjentar spesielle tilordnede telegrammer for å unngå for høy belastning.

Varmestyring

eNet kan kombineres med varmestyringen Microtemp Sentralstyring. Da får du det beste fra to verdener, linket til hverandre i webappene. Microtemp Sentralstyring er et komplett varmestyringssystem for gulvvarme, varmeovner og vannbåren varme. Systemet styrer varmen etter boligens døgnrytme og sørger for minimum energiforbruk og maksimum komfort. Systemet kan styres og kontrolleres med webapp for enkel betjening i hjemmet og på farten. Her har du tilgang til alle innstillinger og kan sette varmen i komfort-, ferie- eller frostsikringsmodus og tilbake til autoprogram med ett trykk. Microtemp Sentralstyring tilfredsstiller TEK 10 og kvalifiserer til støtte fra Enova.

eNet systemgrafikk

Systemgrafikk som viser mulighetene med Gira eNet

Gira eNet - Trådløs smarthusløsning

16 siders brosjyre med informasjon og priseksempler for det trådløse smarthussystemet, Gira eNet. eNet kan installeres raskt, enkelt og rimelig i alle typer bygg og boliger.

Last ned

Fant du det du lette etter?