Micro Matic logo
Logg inn

WiFi vs Bluetooth

Når du er på jakt etter en ny termostat bør du velge en som passer akkurat dine behov, men det finnes mange muligheter fra forskjellige leverandører.

Hvis du vil ha et smart hjem med behovsstyrt varme som sparer tid, penger og miljø - bør du velge et produkt med Bluetooth eller WiFi?

Bluetooth

Enkelt forklart er Bluetooth en trådløs tilkobling som erstatter kabeltilkoblinger. De vanligste bruksområdene til Bluetooth i dag er, for eksempel, trådløs overføring av filer mellom mobiler eller til PC, trådløs overføring av musikk til headset eller høyttalere, og tilkobling til bilens anlegg.

En termostat med Bluetooth kan dermed styres via en app på mobiltelefonen din, så sant du er innenfor en rekkevidde på ca 10 meter. Dette gjør at du kan ligge godt under dyna på kvelden og skru ned varmen opp eller ned på badet, ved å bruke mobilen.

WiFi

Kort fortalt gjør WiFi det mulig å overføre data over et trådløst nett. Dette er vanligvis tilkoblet internett via en router. Nettet benytter radiobølger til å sende og motta data, dermed kan du koble deg trådløst til internett via pc, smarttelefon eller nettbrett. I dag har de fleste dette hjemme, og mange har det også på hytta.

En WiFi-termostat kobles til ditt nettverk, og du kan dermed styre varmen med en app, fra kontoret, bilen, butikken, på ferie - ja, hvor som helst, så lenge du har tilgang til internett!

Microtemp WiFi-termostat, her vist i svart matt

Denne digitale WiFi-termostaten kan både fjernstyres og stemmestyres. App for Android og iOS. Stor touchskjerm i farger og norsk meny. Perfekt for bolig og hytte.

Les mer

Fjernstyring av varme på hytta

Et godt eksempel på hvor det lønner seg å velge en termostat med WiFi, er på hytta. Ikke bare er det luksus å komme frem til ferdig oppvarmet hytte, men du kan også sikre hytta mot frostskader. Med Bluetooth er ikke dette mulig på grunn av begrensingene i rekkevidde, som er på ca 10 meter.

Oppsummering

WiFi kan fjernstyres fra hvor som helst, Bluetooth er begrenset til ca 10 meter. Bluetooth fungerer best om du bare har behov for å benytte en app til å styre varmen når du er til stede. WiFi dekker alle behov, når termostaten har tilgang til internett. En termostat med WiFi fungerer også uten internett, men du kan da ikke fjernstyre den.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.