Micro Matic logo
Logg inn

Microtemp MTC4: Økotermostaten

Møt Norges termostat-favoritt – Microtemp MTC4! Den har færrest reklamasjoner i markedet, installeres enkelt og er laget i Danmark.

Microtemp-termostatene er Norges mest solgte termostatserie – elsket av både sluttbruker og erfarne elektrikere.

Dette er MTC4 oppsummert

  • «Alt-i-ett» ur-termostat med regulatorfunksjon
  • Dobbelt følersystem med romføler og gulvføler
  • Bygger kun 20 mm inn i veggboksen
  • Under 0,3 % reklamasjonsrate
  • Produsert i Danmark
  • Redusert klimaavtrykk
  • Belastning/ effekt: 16 A/ 3600 W

Microtemp MTC4 på ett minutt

Smarte sparefunksjoner

Microtemp MTC4-termostatene har en rekke smarte sparefunksjoner, designet for å møte norske husholdningers krav til både energisparing og komfort. Funksjonene overgår kravene i EUs økodesigndirektiv. Direktivet sier blant annet at alle termostater skal bidra til å redusere energiforbruket i boliger.

Summen av alle sparefunksjonene til Microtemp MTC4 gjør at en vanlig husstand kan redusere strømforbruket som går til oppvarming med omkring 25 %.

Programmerbar ukeplan med innebygd ur

Med det innebygde uret stilles det enkelt inn en ukeplan med tidspunkter og temperaturnivåer som passer husstandens behov. Dersom husstanden ønsker å avvike fra timeplanen, settes termostaten enkelt til manuell modus, som overstyrer timeplanen.

Tilpasser oppvarming etter sesongen

Termostatens adaptive funksjon gjør at den lærer seg og tilpasser oppvarmingen etter sesongendringene, slik at den alltid når innstilt temperatur til det angitte tidspunktet. Det betyr at termostaten begynner å varme opp tidligere på vinterhalvåret, når det er kaldere, og senere på sommeren, når det ikke tar like lang tid å nå ønsket temperatur.

Åpent vindu-funksjon

For å ikke «fyre for kråka» kutter termostaten oppvarmingen dersom den oppdager hurtige temperaturfall, slik som ved utlufting av rommet.

Montering av MTC4

Microtemp MTC4 er en 2-polt 16 A (3600 W) urtermostat, med inngang for eksternt styresignal slik som SMS-boks eller eksternt ur.

Microtemp MTC4 er i likhet med resten av MTC-serien enkel å montere. Termostaten har svært montørvennlige elevatorklemmer og bygger bare 20 mm inn i veggboksen. Den kan også monteres i påveggskappe, type MTC-VH.

Microtemp MTC4 leveres med 3 meter 12 kOhm NTC gulvføler, men har også innebygd romføler.

Koblingsskjema for Microtemp MTC4.

Økotermostaten Microtemp MTC4 i ny miljøemballasje

Installasjon og programmering av MTC4

Termostaten stilles enkelt inn til en tilpasset ukentlig spareplan, med inntil fire hendelser per dag. Med kun tre knapper er det nesten umulig å gjøre feil i programmeringen. Velg ukedag, definer tidsperiode og velg ønsket temperatur. Resten av jobben gjør termostaten – med adaptiv læring. (Komplett bruksanvisning for å stille ukeplan finnes på side 7 i bruksanvisningen.)

Programmene er enkelt overstyrbare, enten permanent eller frem til neste programmerte hendelse. For mest mulig effektiv regulering anbefaler vi en maksimal temperaturdifferanse mellom spare- og komforttemperatur på 5°.

Uret har backup-minne på minimum fem minutter i tilfelle strømbrudd.

Innebygd regulatorfunksjon

Microtemp MTC4 er en energieffektiv erstatning for de gamle regulatorene som fortsatt finnes i mange norske hjem. Termostatens innebygde regulatorfunksjon gjør at uansett hvilken termostat-utfordring som møter deg ute på oppdrag, løser du det med en Microtemp MTC4 i servicebilen.

I innstillingene velger du enkelt om termostaten brukes som termostat eller regulator. Selv om termostaten brukes som regulator, følges de innstilte spare- og komfortperioder.

Regulatorfunksjonen gjør Microtemp MTC4 til den perfekte termostaten for rehabiliteringsprosjekter.

Sosial- og miljømessig bærekraft

I Micro Matic tar vi klimautfordringene på alvor. Vi har derfor iverksatt en rekke tiltak som reduserer Microtemp-termostatene sitt fotavtrykk så mye som mulig.

Emballasjen produseres i FSC-sertifisert papp og er helt fri for plast. I tillegg til å redusere emballasjens klimaavtrykk er det enklere for deg å resirkulere esken.

Nordisk produksjon

Termostatene produseres i Danmark. Produksjon i et nordisk land gir deg ekstra trygghet for at termostatene virker som de skal og at de er produsert av arbeidsfolk som behandles på skikkelig vis.

Reduserer mengden unødvendig plast

I de fleste tilfellene installeres termostaten i flerhullsramme eller en designramme fra Gira. Derfor leveres termostaten i «svart matt»-utførelse og alle frontdeksler uten ramme. Dette grepet alene forventes å redusere mengden unødvendig plastavfall med over 400 kg i året.

Lang teknisk levetid

Viktigst er det likevel at vi håper Microtemp MTC4 på sikt vil reduserer andelen termostater som installeres, og med det utslippene fra produksjon og transport. Termostatene har svært lang teknisk levetid og tilfredsstiller våre strenge kvalitetskrav. Målet er at når du installerer en Microtemp-termostat, trengs det ikke ny termostat på mange – mange – år.

Produkter

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.