Micro Matic logo
Logg inn

Termostat tilpasset norske hjem

Enkel komfortregulering, WiFi-styring, nattsenking – mulighetene i dagens termostater er tilnærmet uendelige. En Micro Matic-termostat er tilpasset norske boligeieres behov og ønsker, samtidig som den er skreddersydd for rask installasjon.

Våre termostater varierer fra enkle frittstående termostater som opprettholder konstant temperatur, til mer avanserte termostater og helhetlige systemer med en lang rekke energieffektiviserende funksjoner, smartteknologi og mulighet for fjernstyring.

Markedets mest populære termostater

Micro Matic leverer to termostater med spesielt stor popularitet i det norske markedet: Økotermostaten Microtemp MTC4 og WiFi-termostaten MWD5. Microtemp er Norges mest solgte termostat-serie. Termostatene utvikles og produseres av OJ Electronics i Danmark, i tett samarbeid med Micro Matic Norge. Slik sikrer vi en termostat som er perfekt for norske forhold.

Microtemp MTC4 er en «alt-i-ett»-termostat, med en rekke praktiske funksjoner. Den er superenkel å installere, har lang levetid og er energieffektiv med mulighet for 4 temperaturinnstillinger pr. døgn. Kjent for sin brukervennlighet, driftssikkerhet og enkel montering, er en Microtemp termostat et sikkert valg i alle bygg og boliger.

Microtemp WiFi MWD5 er en allsidig «alt-i-ett»-termostat med urfunksjon, komplett med WiFi, app, mulighet for stemmestyring og strømprisstyring. Termostaten er smart og fleksibel, og er spesielt egnet for parkett, flis- eller steingulv. Appen gjør at denne termostaten også passer perfekt for deg som ønsker å «ringe hytta varm».

Termostat for varmekabler

Med termostat fra Micro Matic er det svært enkelt å styre varmekabler i gulv på en god og energieffektiv måte. Ved å koble termostat til varmekablene regulerer termostaten selv temperaturen i varmekablene, basert på følere og sensorer. Slik sikrer du at gulvene alltid har jevn komforttemperatur når du er hjemme og enkelt settes i «sparemodus» når du sover eller er borte fra boligen.

I boliger med tregulv kan termostat til varmekablene være et svært godt tilskudd, som forlenger levetiden til gulvene. For å ta best mulig vare på tregulv bør de varmes opp jevnt over hele flaten. Det gjøres best med varmekabler og en termostat med dobbelt følersystem og funksjon for gulvbegrensning. En slik termostat vil regulere varmen etter målt romtemperatur fra en innebygd eller ekstern romføler, men likevel være låst til å holde et visst temperaturnivå i gulvet etter innstilt mini- og makstemperatur i gulvet. Det gir jevn varme i gulvene, hvilket bevarer gulvet lengst. Noen avanserte termostater gir også mulighet for å velge hvilken gulvtype man har slik at den automatisk aktiverer egnede innstillinger for å ivareta eksempelvis tregulv.

En termostat som skal regulere varmen i gulvet er avhengig av mest mulig korrekte sensoriske data. Det får den enten fra en nedlagt gulvføler, eller en føler som leser overflatetemperaturen. En vanlig romføler alene vil ikke være tilstrekkelig. Det vanligste er derfor å benytte en føler som er støpt (eller frest) ned, like under gulvbelegget sammen med varmekabelen eller folien.

Et stort utvalg termostater

I dag leveres Microtemp-termostatene i en rekke varianter, deriblant som enkel termostat og regulator, med eller uten gulv- og romføler om med IR-føler. Med andre ord, det finnes en termostat tilpasset akkurat dine kunders behov – om det er enkel komfortregulering, WiFi-styring, frostsikring, tidsstyrte døgnprogrammer med dag- og nattsenking eller sentralstyring.

Microtemp termostater egner seg for både nye og eksisterende installasjoner. Har du en termostat uten sparemulighet i dag, er det enkelt å bytte til en Microtemp med spareprogrammer.

Et utvalg av våre termostater

Eksklusivt design til termostaten

Alle våre termostater kan kombineres med lekre og eksklusive designrammer fra Gira. De moderne designrammene gir den siste elegante «finishen» til termostaten og rommet, og sikrer et fantastisk helhetsuttrykk.

Les mer om designrammene fra Gira her

Termostat eller regulator

Mange stiller seg spørsmålet om hvor vidt man bør velge en termostat eller regulator. Men hva er egentlig forskjellen? Kort oppsummert: En regulator styrer effekten uten noe referansepunkt, mens en termostat styrer temperaturen ved hjelp av temperaturfølere.

En termostat benytter følere til å måle temperaturen i rommet eller gulvet, og styrer så varmen basert på hvor varmt det faktisk er og hvilken varme den er stilt inn for å opprettholde. Man slipper altså å regulere varmen manuelt, da termostaten selv skrur på og av varmen ved behov. Det gir en mer stabil temperatur i gulvet/ rommet. Slik vil termostaten gi økt komfort og energieffektivitet sammenlignet med en effektregulator.

En regulator tar derimot ikke hensyn til forholdene i rommet. En effektregulator styrer mengden tilført effekt (strøm) som skal brukes for å varme opp gulvet eller rommet, uavhengig av forholdene i rommet. Effektregulatoren benyttes primært når det ikke er ønskelig eller mulig å benytte en termostat, eksempelvis der hvor det ikke er mulig å plassere en temperaturføler. Typiske bruksområdet er vindfang, vaskerom, bad og andre rom hvor man ønsker fast gulvvarme. Regulatoren krever ingen programmering og er derfor svært enkel å ta i bruk.

Les mer om hvor vidt du bør velge termostat eller regulator, og få flere tips til varmeregulering:

Finn forhandler

Micro Matics produkter og løsninger er tilgjengelig gjennom forskjellige forhandlere avhengig av om du er proff- eller privatkunde.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.