Micro Matic logo
Logg inn

Termostat tilpasset norske hjem

Enkel komfortregulering, WiFi-styring, nattsenking – mulighetene i dagens termostater er tilnærmet uendelige.

Våre termostater varierer fra enkle frittstående termostater som opprettholder konstant temperatur, til mer avanserte termostater og helhetlige systemer - med en lang rekke energieffektiviserende funksjoner, smartteknologi og mulighet for fjernstyring.

En Micro Matic-termostat er tilpasset norske boligeieres behov og ønsker, samtidig som den er skreddersydd for rask installasjon.

Markedets mest populære termostater

Micro Matic leverer to termostater med spesielt stor popularitet i det norske markedet: «standardmodellen» Økotermostaten Microtemp MTC4 og WiFi-termostaten Microtemp MWD5. Begge termostatene tilhører Microtemp-serien, som er Norges mest solgte termostat-serie.

Microtemp MTC4 er en «alt-i-ett»-termostat, med en rekke praktiske funksjoner. Den er superenkel å installere, har lang levetid og er energieffektiv med mulighet for 4 temperaturinnstillinger pr. døgn. Kjent for sin brukervennlighet, driftssikkerhet og enkel montering, er en Microtemp termostat et sikkert valg i alle bygg og boliger.

Microtemp WiFi MWD5 er en allsidig «alt-i-ett»-termostat med urfunksjon, komplett med WiFi, app, mulighet for stemmestyring og strømprisstyring (NYHET). Termostaten er smart, fleksibel og spesielt egnet for parkett, flis- eller steingulv. Tilhørende app gjør at MWD5 passer perfekt for deg som ønsker å «ringe hytta varm».

Termostater produsert i Danmark

Termostatene utvikles og produseres av OJ Electronics i Danmark, i tett samarbeid med Micro Matic Norge. Produksjon i Norden sikrer at termostatene er perfekt tilpasset norske forhold, samtidig som du får en ekstra trygghet for at termostatene virker som de skal og er produsert av arbeidsfolk som behandles på skikkelig vis.

I tillegg reduseres kostnadene og klimagassutslippene fra transport betraktelig, når produksjonen foregår i hjemlige traktet – ikke i Østen. Det kommer både klima og lommeboka til gode.

Markedets laveste reklamasjonsrate på mindre enn 0,3 %

Siden lanseringen av den opprinnelige Microtemp-termostaten i 1986 har vi solgt mer enn 4 millioner eksemplarer av den populære termostat-serien. Det høye antallet solgte termostater gjør det ekstra imponerende at vi har en reklamasjonsrate under skarve 0,3 %.

Den markedsledende lave reklamasjonsraten kommer fra 35 års kompetanse på termostater og det norske markedet. I Micro Matic vet vi hva som fungerer – og hva som ikke har fungert. Det som har fungert godt har vi tatt med oss videre inn i dagens termostater. Resten av «barnesykdommene» la vi fra oss tidlig på 2000-tallet.

Sagt med andre ord, ved å velge en Microtemp-termostat kan du som er håndverker være helt sikker på at du forlater en installasjon som fungerer, mens du som er sluttbruker vet at gulvvarmen vil fungere i mange, mange, år fremover.

Eksklusive design til termostaten

Alle Micro Matic-termostater kan kombineres med lekre og eksklusive designrammer fra Gira. Med en moderne designramme får termostatene våre den elegante «finishen» som sikrer et fantastisk helhetsuttrykk. Kombinasjonen av lekre former, farger og et bredt spekter materialer å velge fra gir et eksklusivt og skreddersydd preg som vil sette «prikken over i-en» i ethvert hjem.

Et lite utvalg rammer fra Gira

Termostat for varmekabler

Termostatene fra Micro Matic gjør det svært enkelt å styre varmekabler i gulv på en god og energieffektiv måte. Ved å koble en termostat til varmekablene regulerer termostaten automatisk temperaturen i varmekablene, basert på følere og sensorer. Resultatet er et gulv som alltid har jevn komforttemperatur når du er hjemme – og som kan forhåndsprogrammeres til å «settes i sparemodus» når du sover eller er borte fra boligen.

Termostat med gulv- og romsensor

En termostat som skal regulere varmen i gulvet er avhengig av mest mulig korrekte sensoriske varmedata. Det mottar den enten fra en nedlagt gulvføler eller fra en føler som leser overflatetemperaturen på gulvet. En vanlig romføler alene vil ikke være tilstrekkelig. Det vanligste er derfor å benytte en føler som er støpt (eller frest) ned, like under gulvbelegget sammen med varmekabelen eller varmefolien.

Termostat tilpasset tregulv

I boliger med tregulv kan termostat til varmekablene forlenge levetiden til gulvene. Treverk er et «levede» materiale som bør varmes opp jevnt over hele flaten, for å unngå sprekker og forskyvninger i gulvet. Slik oppvarming gjøres best med varmekabler (eller varmefolie) og en termostat med dobbelt følersystem og funksjon for gulvbegrensning.

En termostat tilpasset tregulv vil regulere varmen etter målt romtemperatur fra en innebygd eller ekstern romføler. Samtidig vil termostaten være låst til forhåndsdefinerte minimums- og maksimumstemperaturer, slik at gulvet aldri blir kaldere eller varmere enn treverket tåler. Det gir jevn varme til gulvet, som forlenger levetiden.

I mer avanserte termostater kan det også defineres gulvtype direkte i termostaten. Termostaten benytter da forhåndsdefinerte og skreddersydde innstillinger som best ivaretar den valgte gulvtypen.

Termostat eller regulator

«Bør jeg velge termostat eller regulator – og hva er egentlig forskjellen?» Kort fortalt, en regulator styrer effekten uten noe referansepunkt (sensor-input) mens en termostat styrer temperaturen ved hjelp av temperaturfølere.

En termostat benytter følere til å måle temperaturen i rommet eller gulvet. Varmen styres basert på hvor varmt det faktisk er i rommet, og justeres slik at varmes samsvarer med temperaturen termostaten er stilt inn for å opprettholde. Sluttbruker slipper altså å regulere varmen manuelt, da termostaten selv skrur på og av varmen etter behov. Det gir en mer stabil temperatur i gulvet/ rommet, som øker både komforten og energieffektiviteten sammenlignet med en effektregulator.

En regulator tar ikke hensyn til forholdene i rommet. Isteden regulerer en effektregulator mengden tilført effekt (strøm) som brukes for å varme opp gulvet eller rommet. Effektregulatoren benyttes oftest når det ikke er ønskelig (eller mulig) å benytte en termostat, eksempelvis der det ikke er mulig å plassere en temperaturføler. Typiske bruksområdet er vindfang, vaskerom, bad og andre rom hvor det ønskes fast gulvvarme.

Micro Matic-tipset: Microtemp MTC4 kan brukes som både termostat og regulator.

Et stort utvalg termostater

Microtemp-termostatene finnes i en rekke varianter, deriblant som enkel termostat og regulator, med eller uten gulv- og romføler og med IR-føler (infrarød). Det finnes alltid en termostat tilpasset behovene som skal dekkes – om det er enkel komfortregulering, WiFi-styring for «ring hytta varm» og frostsikring av hytta, forhåndsprogrammerte spareprogrammer med dag- og nattsenking eller sentralstyring av større enheter.

Finn forhandler

Micro Matics produkter og løsninger er tilgjengelig gjennom forskjellige forhandlere avhengig av om du er proff- eller privatkunde.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.