Slik virker KNX Smarthuset

En smarthus-installasjon basert på KNX-teknologi åpner for full integrasjon, også med eksterne systemer, slik at hele din elektroinstallasjon kan styres, kontrolleres og endres sentralt. KNX sørger for en energieffektiv bolig med optimal fleksibilitet og høy komfort.

Grunnleggende skiller KNX Smarthuset seg fra en vanlig elektroinstallasjon ved at alle elektriske punkter i boligen kan styres fra ett sted. Sterkstrømsprodukter (230V) som dimmere, reléer og termostater, er trygt samlet i et brannsikkert sikringsskap. Herfra går vanlige strømledninger frem til stikkontakter og lysuttak, men ikke til bryterne. I stedet for tradisjonelle brytere på veggen benyttes smarthusbrytere og sensorer. De sender elektroniske signaler som styrer én eller flere av komponentene i sikringsskapet. Det gjør de via en lavvolt signalkabel, en såkalt KNX BUS.

Smarthusbrytere kan programmeres med scenarier som forteller hva som skal styres, og hvordan det skal styres. Her kan du for eksempel velge hvilke lys en bryter skal styre, og om bryteren samtidig skal slå av strømmen i stikkontakten, senke varmen og ventilasjonen. Scenarier programmeres av fagfolk, men kan enkelt justeres av brukeren.

Mye av verdien i et smarthus ligger i å ha gode scenarier som gir høy komfort, økt sikkerhet og lavere energiforbruk.

KNX Smarthus - integrasjonsmuligheter med Gira Homeserver

Skjema som viser tilkoblingsmuligheter med Homeserver og KNX Smarthus. Micro Matic Norge AS

Gira HomeServer

Om ønskelig kan KNX-systemet utvides med Gira HomeServer. HomeServer fungerer som grensesnitt mellom elektroinstallasjonen og datanettverket, og styrer alle byggets komponenter tilknyttet KNX-systemet.
Les mer

Fant du det du lette etter?