Micro Matic logo
Logg inn

Huskeliste for en vellykket hyttetur

For å hjelpe deg til en så vellykket hyttetur som mulig, har vi samlet noen «generelle» tips og triks vi mener er forskjellen på en vellykket tur på hytta og en ulykkelig bomtur i skogen.

Vi presenterer:
Huskeliste for en vellykket hyttetur!

Varmestyring og "ring hytta varm"

Å starte turen med varm hytte er en sikker vinner. Med Microtemp MWD5 WiFi-termostat ber du bare Google-Home varme opp hytta før familien drar hjemmefra, så er den klar når dere ankommer. Hvis du ikke har Google Home, endrer du enkelt modus fra «frostsikring» til «oppvarming» i appen.

Mellom hyttebesøkene settes termostaten til «frostsikring». Da holder temperaturen seg rundt sju grader når dere ikke er til stede, slik at vannrør, elektronikk, tømmervegger, parkett og annen infrastruktur på hytta ivaretas.

Og du, helt til slutt, alle Fortum-strømkunder kan nå styre temperaturen på hytta etter strømprisen!

Riktig stemning med smart innendørs belysning

Ingen grunn til å snuble inn i en bekmørk hytte, når lyset kan settes til «ankomst» før dere går ut av bilen. Installer en Zigbee-dimmer slik som MicroDim ZB250, så styrer du enkelt lyset etter situasjonen. Skarpt lys når dere pakker dere inn og vasker ut; mildere og lun belysning til middagen, og når ungene har lagt seg.

Det er også dumt å ødelegge flotte tømmervegger med å borre hull i dem, bare for å få bryterne på fornuftige plasser. Med trådløse brytere og dimmere løses hele problemet og de flotte hytteveggene bevarer det tradisjonelle utrykket sitt.

Dimmer MicroDim ZB250 med zigbee - vist med og uten eske

Utendørs belysning som ivaretar nattehimmelen

Lysforurensing – overflod av kunstig lys – har begynt å bli et alvorlig problem. For mange er problemet særlig tydelig på fjellet, der stjernehimmelen er i ferd med å «forsvinne».

Styr utelyset med en Astrodimmer, som automatisk justerer styrken til utelyset etter behov og tid på døgnet, så unngår du slåsskamp med naboen – som mener du ødelegger nattehimmelen for hele hyttefeltet.

Les mer: Unngå lysforurensing med disse enkle grepene

Mann som ser ut av vinduet på stjernehimmelen

Beskytt familien mot uønskede hendelser

Komfyrvakt er påbudt på alle nye installerte kjøkken. Helt uavhengig av påbud er komfyrvakt et viktig sikringstiltak som skrur av strømmen til komfyren hvis plata blir for varm, og slik holder familien trygg gjennom hele høytiden.

I store og travle hyttefelt kan det også være greit å ha oversikt over hvem som ringer på hytta – eller hjemme mens dere er borte. Porttelefonsystem med skjerm viser deg akkurat hvem som er utenfor døra, før du åpner opp. Det kan være greit, dersom du har droppa astrodimmeren vi nevnte i forrige paragraf og hyttenaboene synes utelysene dine er for skarpe.

En moderne hytte er ofte full av tekniske hjelpemidler – fra smartkjøleskap til behovsstyrt belysning og trådløse brytere. Hvis disse ikke er sikret mot hackere, kan smarte kriminelle ta kontroll over dine online-produkter. Sikre derfor IoT-produktene med Gira S1, så du helt trygg på at bare de som faktisk skal ha tilgang, har tilgang til porttelefonen eller annen viktig infrastruktur.

Helt til slutt vil vi bare få si: Riktig god tur – eller, lykke til – fra alle oss i Micro Matic!

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.