Micro Matic logo
Logg inn

Varmestyring

Med termostater fra Micro Matic regulerer du varmen etter behov slik at energiforbruk og strømkostnader reduseres uten at det går ut over komforten.

Om lag 60% av norske husholdningers strømforbruk går til elektrisk oppvarming. Med høye strømpriser er det viktigere enn noen sinne å velge energieffektive, smarte termostater. Ved riktig forvaltning av ren energi, reduseres også behovet for forurensende energi.

Finn termostater og løsninger som passer for deg

Valg av varmestyring gjøres på bakgrunn av behov, ønsker og gulvtype. Gjør deg kjent med mulighetene, så er det enklere å finne de riktige løsningene som passer hos deg.

Frittstående eller system?

Varmekildene kan styres individuelt fra enkelttermostater eller knyttes sammen i et system slik at de både kan styres enkeltvis eller i grupper fra en app på din smarttelefon. Ved flere varmekilder i en bolig eller hytte, kan en systemløsning være mest gunstig fordi det blir så enkelt å ha kontroll over forbruket samt gjøre midlertidige endringer i varmesyklusene.

Dersom man ønsker å styre flere av hjemmets funksjoner i samme system, kan det være lurt å vurdere en komplett smarthusløsning.

Veggmontert eller skjult?

De fleste velger termostater eller regulatorer for veggmontering. De monteres lett tilgjengelig for betjening, i samme rom som varmekilden, eller rett utenfor.

Alternativt kan termostater og regulatorer monteres i sikringsskapet. Avhengig av følervalg blir installasjonen på denne måten helt-, eller delvis skjult, utilgjengelig for nysgjerrige barnefingre, og dessuten helt lydløs. En fordelaktig løsning av både praktiske og estetiske hensyn, med andre ord.

Skjult installasjon leveres for både frittstående- og systeminstallasjoner.

Energieffektivisering

Ved hjelp av moderne varmestyring med frittstående- eller system-termostater kan energibehovet til oppvarming reduseres med om lag 25 %.

Typiske energieffektiviserende funksjoner i moderne termostater:

 • Ukeprogram. Dag- og nattsenking av temperaturen mens man sover eller er på jobb.
 • Feriemodus eller frostsikring. Beholder en liten lunk for å unngå frostskader i hytte eller bolig når man er borte over flere dager.
 • Åpent vindu-deteksjon. Sørger for at termostaten ikke overkompenserer når vindu er åpent.
 • Lærefunksjon. Termostaten lærer når den må starte oppvarming for å oppnå korrekt temperatur til tidspunkt angitt i ukeprogrammet.

Elektrisk og vannbåren varme

Termostater fra Micro Matic kan styre både elektrisk og vannbåren varme i ett og samme system. Termostatene kan styre alle elektriske varmekilder, som varmekabler, varmefolie, strålevarme og varmeovner for å nevne noen.

For styring av vannbåren varme benyttes aktuator som justerer den aktuelle ventilen for sonen, og termostat plasseres enten på vegg i de enkelte rom, i sikringsskap eller i tilknytning til varmeskapet. Løsningen fungerer like godt for veggmonterte radiatorer som vannbåren gulvvarme.

Bruksområder

 • Hus
 • Leilighet
 • Fritidsbolig
 • Skoler
 • Barnehager
 • Samfunnshus
 • Campinghytter
 • Brakkerigger
 • Små pensjonater
 • Kontorer o.l.
Les mer

Stemmestyring

Styr termostaten med stemmen, via Google kommandoer og rutiner.

Les mer
Les mer

Design

Velg en lekker designramme fra Gira, til din termostat.

Les mer

Drømmehytta er smart!

På hytta er ofte primærbehovet sammensatt av kos, hygge og komfort. En smarthytte yter maksimal komfort med et minimum av energiforbruk ved hjelp av intelligente løsninger. Hva er dine behov på hytta? Vi har satt sammen to løsninger for å møte din smarthyttedrøm!

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider for å gi deg best mulig brukeropplevelse og for å sikre at vår netthandelsløsning fungerer optimalt. Ved å trykke 'Godta' godkjenner du bruken av cookies.
Les vår personvernerklæring.