Å tilrettelegge for god komfort, økt sikkerhet og redusert energiforbruk er viktige faktorer for trivsel på hytta.

Komfort+ passer for deg som skal bygge ny hytte eller totalrenovere en eldre hytte. Løsningen består av en moderne elektroinstallasjon med KNX. KNX er Europas mest benyttede smarthussystem med mer enn 400 produsenter av komponenter over hele verden. Hytta kan leveres ferdig programmert, tilpasset dine ønsker og behov for styring av komponenter. Bus-kabelen er grunnsteinen i systemet, og binder de forskjellige elementene i hyttas tekniske anlegg med hverandre etter KNX-standarden for bygningsautomatisering.

Vis løsningseksempel Få et tilbud

Uendelig muligheter med Komfort+

Med Komfort+ kan hele den elektriske installasjonen styres fra ett sted. Det vil si at du kan styre varme, belysning, solskjerming, ventilasjon, elektriske apparater som kaffetrakter og panelovner, lydanlegg og mye, mye mer fra en skjerm, bryterknapp, app eller med stemmen. På denne måten minimerer du strømforbruket og hever komforten - bra for miljøet og bra for lommeboka!

Scenarioer

En av de største fordelene med Komfort+ er muligheten for scenarioer. Et scenario lar deg kombinere flere forskjellige handlinger på en gang. Et scenario kan aktiveres automatisk, utløst av en handling, tid, bevegelse, eller så kan de utløses trykkbasert ved at du aktivt tar et valg om å endre modus.

Borte-scenario

Når du forlater hytta kan du enkelt velge borte-scenario som har fokus på sikkerhet og strømsparing. Automatisk vil alt lys skrus av, varmen senkes og frostsikringen blir satt på. Du kan også velge at alle elektriske apparater som styres manuelt eller med bevegelsessensor blir strømløse, samt at alarmen aktiveres. Mulighetene er mange!

Fordeler med Komfort+

 • Appstyring, med mulighet til å varmestyre før man ankommer hytta
 • Persiennestyring for blending av sol og innsyn 
 • Pushvarsling med status på hytta
 • Værstasjon med lokal værinformasjon
 • Gulvfølere og romfølere for gulvvarme og panelovner
 • Laststyring av forbrukskurser som badstu, ladestasjon, varmtvannsbereder, vask, tørk etc.
 • Trådbasert, ikke batteri
 • Kompatibel med lydsystem som SONOS
 • Adgangskontroll
 • Alle i familien kan få egen tilgang via smarttelefoner/nettbrett

Velferdsteknologi

Har du eller noen i familien spesielle behov og trenger tilrettelegging for å gjøre hytteoppholdet lettere? Kanskje små justeringer kan være forskjellen på om han eller hun klarer seg alene eller ikke? En hytte med Komfort+ danner det perfekte grunnlaget for å skape et fungerende og trygt hjem i alle livets faser. Eksempelvis kan du integrere elektrisk utstyr fra hjelpemiddelsentralen.

 

Produkter som kan integreres med Komfort+

Ladestasjon på hytta

Det er viktig å sørge for at lading av elbilen på hytta er både trygg og effektiv. Det er mange som benytter seg av stikkontakt (schuko) fremfor en ladestasjon. Ved kontinuerlig lading på schuko vil det oppstå varmgang over tid, som i verste fall kan føre til brann. Derfor er det viktig å ha et ordentlig ladepunkt uansett ladeeffekt og kjøretøy - også på hytta!

Med ladestasjon fra Micro Matic lades bilen sikkert, raskt og smart. Du kan enkelt stenge strømmen, slik at ingen kan stjele strøm mens du er borte. Sortimentet omfatter en rekke ladere - fra de enkle og rimelige til de mest avanserte, for alle typer elbiler og plug in-hybrider.

Les mer om ladestasjoner

Prisvinnende og lekkert design på hytteveggen

Du kan kombinere våre designserier med løsninger som gir deg høy komfort og avansert teknisk funksjonalitet. Ikke bare har Gira vunnet høythengende priser for sitt design, men produktene representerer tysk kvalitet av ypperste rang. Med det brede utvalget får du muligheten til å skape et personlig uttrykk, komplettere interiøret og utforme en helhet i alle rom.

Du velger ramme til bryteren, og har mange valgmuligheter med farger og materialer som linoleum, aluminium, børstet stål eller glass. Endrer du interiør, enten et nytt kjøkken eller møbler til stuen, er det enkelt å endre både farge og form på bryteren. Om du er usikker på farge, materialer eller form kan du bruke appen "Gira Designkonfigurator" som lar deg visualisere hvordan bryteren faktisk vil ta seg ut på veggen.

Les mer om design på hytteveggen

Komfyrvakt

Komfyren er den største brannkilden i norske hjem, og står for nesten halvparten av brannvesenets utrykninger. Med komfyrvakt fra Micro Matic slås komfyren av automatisk før brannen oppstår. Dette er en betryggende sikkerhet for foreldre som sender ungdommen på hyttetur alene, den eldre generasjone som begynner å glemme litt og generelt for alle brukere av hytta.

Micro Matics komfyrvakt, MicroSense, er svært fleksibel og kan benyttes i alle kjøkkenløsninger. Den lekre trådløse sensoren måler kun 11 mm, og kan monteres på vegg, under ventilator eller i taket. Diskret fremtoning kombinert med tre fargevalg gjør MicroSense til et perfekt valg for den som vil kombinere høy sikkerhet, og gjennomtenkte interiørløsninger.

Du får enkelt tak i MicroSense trådløs komfyrvakt for selvmontering på Elkjøp, Elektroimportøren, Jernia eller gjennom din installatør.

Les mer om komfyrvakt

Dyrebar elektronikk på hytta?

For å beskytte en installasjon mot eventuelle overspenninger, blir det montert overspenningsvern. Overspenninger vil ikke nødvendigvis gi synlige skader når de oppstår, men med tiden vil det kunne føre til svekkelser i anlegget og økt brannrisiko. Der man ønsker å beskytte elektronikk mot brann og ødeleggelse bør finvern monteres i jordet kontakt og ute ved apparatene.

Finvern finnes i mange versjoner, blant annet i pluggbare modeller som du enkelt plasserer i en stikkontakt. Du får enkelt kjøpt pluggbart finvern hos Elkjøp eller Elektroimportøren. Dette er en rimelig og enkel løsning uten behov for elektriker. OBS! finvern skal ikke benyttes med mindre du har et mellomvern installert.

Les mer om overspenningsvern

Løsningseksempel

For å gjøre det enkelt for deg å velge hvilken løsning som passer deg og ditt behov, har vi satt sammen en komplett oversikt over funksjoner, produkter og produktkostnader for Komfort og Komfort+.

Hytta i eksemplene består av:

 • 3 soverom
 • Bad
 • Kjøkken
 • Stue
 • Spisestue
 • Entre
 • Sportsbod
Vis løsningseksempel

 

Ønsker du et tilbud på et oppsett med skreddersydd funksjonalitet og løsninger tilpasset akkurat din hytte?

Det er sjeldent at en standard løsning passer for alle. Vi hjelper deg mer enn gjerne med å tilpasse smarthytta etter ditt behov. Ved å fylle inn skjema nedenfor vil du motta et uforpliktende tilbud.

Henvendelse for skreddersydd løsning

Fant du det du lette etter?